۱۰۹ میلیارد تومان طرح کشاورزی در استان کرمانشاه افتتاح شد

کرمانشاه- ایرنا- رییس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه گفت: ۸۵ طرح کشاورزی با ۱۰۹ میلیارد تومان اعتبار در هفته جهاد کشاورزی در این استان افتتاح و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

«نوربخش حاتمی» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا باتبریک هفته جهاد کشاورزی (۲۱ تا ۲۷ خرداد ماه) افزود: با افتتاح و بهره برداری از این تعداد طرح در زیربخش‌های مختلف بخش کشاورزی برای ۴۲۰ نفر اشتغالزایی ایجاد شده است.

وی در ادامه به توفیقات به دست آمده در سال اول اجرای برنامه سه ساله توسعه کشاورزی استان کرمانشاه اشاره کرد و گفت: در سال گذشته تولیدات استان ۴۰۰ هزار تن افزایش یافت و در زمینه توسعه کشت زعفران، گیاهان دارویی و گلخانه توسعه صد درصدی داشته ایم.

وی سپس به برنامه سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه برای توسعه سیستم های تحت فشار و تکمیل سامانه گرمسیری اشاره کرد و اظهارداشت: در مناطق گرمسیری توسعه کشت چغندر پاییزه را با جدیت دنبال کرده و نتایج خوبی را در این راستا احصا کرده‌ایم.

حاتمی سپس به ارتباط ایجاد شده با تشکل‌های بخش کشاورزی و دانشگاه در راستای پیشبرد برنامه سه ساله استان پرداخت و افزود: تشکیل این زنجیره های ارتباطی می تواند برنامه های سازمان را به نحو مطلوبی محقق کند.

وی توجه به بحث زنجیره‌های تولید عسل، بوقلمون و نژاد اسب کُرد را از جمله برنامه های دیگر سازمان جهاد کشاورزی استان برای حصول و تحقق برنامه سه ساله این سازمان اشاره کرد و گفت: با اجرای برنامه توسعه سه ساله کشاورزی در استان شاهد بیش از ۷۰ هزار اشتغال در بخش کشاورزی کرمانشاه خواهیم بود.

در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.

این استان با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.

کرمانشاه چهار میلیون و ۶۵۰ واحد دامی و بیش از یک هزار و ۳۳۳ واحد دامپروری صنعتی شامل ۷۰۰ واحد مرغداری گوشتی صنعتی، ۱۷۶ واحد گاوداری شیری، ۱۸۱ واحد پرواربندی گوساله و ۲۱۹ واحد پرواربندی بره فعال است.

در این استان همچنین ۲۵ واحد مرغداری تخمگذار، ۱۳ واحد پرورش بوقلمون صنعتی، ۹ واحد مرغ مادر گوشتی، چهار واحد جوجه کشی، ۲ واحد مرکز پرندگان زینتی، پنج واحد پرورش شترمرغ و سایر واحدهای بخش روستایی و عشایری وجود دارد.

در کرمانشاه سالانه بیش از ۷۴ هزار تن گوشت مرغ، ۴۰ هزار تن گوشت قرمز و ۳۵۰ هزار تن شیر تولید می‌شود.