به گزارش پایگاه خبری سازمان بین المللی ناظران حقوق بشر مستقر در هلسینکی، «پاتریشیا گاسمن» مسئول بخش آسیای این نهاد در مطلبی نوشت که در روند بررسی تحقیقات پیرامون جنایات جنگی نیروهای آمریکا در افغانستان هنوز پیشرفتی حاصل نشده است زیرا کابل از دادستان این دادگاه خواسته که این روند را متوقف کند تا بتواند سندی ارائه کند که براساس آن افرادی که مسئول جرائم جنگی و ضدبشری هستند، پاسخگو شوند.
وی با ضعیف خواندن عملکرد دولت افغانستان در راستای تأمین عدالت گفت: کابل در راستای محاکمه مقامهای ارشد نظامی و پلیس که متهم به شکنجه و اعدامهای غیرقانونی هستند ناکام بوده است و هیچکدام از گروههای دیگر جنگ در افغانستان ظرفیت و ارادهای برای پیگیری جرایم خود و یا دیگران نشان ندادهاند.
این عضو ارشد دیدبان حقوق بشر افزود: دولت افغانستان مدعی شده است که شماری از جنایاتی که توسط نیروهای بینالمللی انجام شده را بررسی میکند اما هیچکدام از این بررسیها جنایات مشکوک جنگی که از سوی نظامیان آمریکایی و سازمان سیا انجام شده را دربر نمیگیرد.
این در حالی است که پس از اعلام تصمیم دادگاه لاهه برای بررسی جنایات جنگی نیروهای آمریکایی در افغانستان، تحریمهای اقتصادی و محدودیت سفر بر اعضای این دادگاه از سوی ترامپ به امضا رسیده است.
به گزارش ایرنا، از زمان حمله آمریکا به افغانستان در سال ۲۰۰۱ میلادی تاکنون (۱۳۸۰-۱۳۹۹) جامعه بینالملل شاهد کشتار غیر نظامیان در این کشور طی عملیات متعدد نیروهای آمریکایی بوده است.
سوزاندن و مُثله کردن اجساد غیر نظامیان و گرفتن عکس یادگاری با آنها، ایجاد زندانهای مخفی و حمله به مجالس عروسی، تنها بخشی از جنایات نیروهای آمریکایی در افغانستان است.
همچنین استفاده از روشهای بازجویی ضد بشری مانند غرق مصنوعی، اجبار به ایستادن برای ساعتهای طولانی، جلوگیری از خوابیدن زندانیان به مدت یک هفته، تهدید اعضای خانواده زندانیان از دیگر رفتارهای غیر انسانی نیروهای آمریکایی در برابر شهروندان افغان است.
کمیته بینالمللی صلیب سرخ طی گزارشی در این خصوص اعلام کرد که زندانیان افغان در بازداشتگاههای سیا در تاریکی کامل نگهداری میشوند، به طور مداوم در سلولهای انفرادی موسیقی و اصوات ناخوشایند با صدای بلند پخش میشود، نبود سیستم گرمایشی نیز موجب مرگ زندانیان شده است.
نظر شما