معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای خراسان رضوی روز سهشنبه در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: در پی پیگیرهای مستمر ظرف یک سال و نیم اخیر و نشستهای کارشناسی متعدد، مجوز بهرهگیری از توان و ظرفیت بخش خصوصی برای اجرای طرحهای آبرسانی با روش تامین هزینه آن از طریق جایگزینی پساب فاضلاب در مشهد، از وزارت نیرو اخذ شد.
حسینعلی میرزایی افزود: سرمایهگذار بخش خصوصی در این چارچوب از طریق دریافت پساب فاضلاب علاوه بر تامین منابع مالی چندین طرح آبرسانی و همچنین ساخت "تصفیهخانه فاضلاب طبرسی" برای مشهد، عملیات اجرایی آنها را نیز در این کلانشهر بر عهده گرفته است.
وی ادامه داد: بر این اساس مقررشد سالانه ۳۴.۷ میلیون مترمکعب پساب فاضلاب در مشهد به مدت ۲۵ سال در اختیار سرمایهگذار بخش خصوصی گذاشته شود.
معاون شرکت آب منطقهای خراسان رضوی گفت: مجری بخش خصوصی طرف قرارداد این شرکت نیز در قبال دریافت پساب فاضلاب مشهد چندین طرح آب و فاضلاب را ظرف مدت سه سال برای این کلانشهر اجرا میکند.
وی افزود: در این چارچوب ساخت تصفیهخانه طبرسی، طرحهای انتقال آب به مشهد از سدهای مستقر در شمال خراسان رضوی و دیگر طرحهای آبرسانی توسط بخش خصوصی اجرا خواهند شد.
میرزایی کل مبلغ قرارداد منعقده برای اجرای این طرحها را ۲۰ هزار میلیارد ریال اعلام و بیان کرد: بر این اساس پنج هزار میلیارد ریال برای ساخت تصفیهخانه فاضلاب طبرسی مشهد، چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای اجرای طرحهای انتقال آب به این کلانشهر از سدهای واقع در شمال خراسان رضوی و افزون بر ۱۰ هزار میلیارد ریال برای اجرای دیگر طرحهای آب و فاضلاب برای مشهد در این کلانشهر از طریق جایگزینی پساب سرمایهگذاری شده است.
وی گفت: روند برپایی مناقصه سرمایهگذاری بخشی خصوصی برای اجرای پروژههای آب و فاضلاب مشهد از طریق جایگزینی پساب فاضلاب هماینک در حال اجرا است.
یک میلیون و ۸۰ هزار "مشترک آب" و ۶۷۰ هزار "مشترک فاضلاب" زیر پوشش "شرکت آب و فاضلاب مشهد" هستند. بر این اساس ۹۹.۹ درصد جمعیت کلانشهر سه و نیم میلیون نفری مشهد از خدمات شبکه آبرسانی و ۷۵ درصد این جمعیت زیر پوشش خدمات شبکه فاضلاب قرار دارند.
آب مورد نیاز مشهد از ۳۷۰ حلقه چاه، یک دهنه چشمه، دو رشته قنات و سدهای طرق، دوستی و کارده تامین میشود. همچنین شبکه تامین و توزیع آب آشامیدنی این کلانشهر هماکنون از فعالیت چهار باب تصفیهخانه شامل "التیمور، پرکندآباد ۱ و ۲ و تصفیهخانه اولنگ" بهره میبرد.
متوسط مصرف ماهانه آب آشامیدنی شهروندان مشهدی ۱۱.۵ میلیون مترمکعب است.
تامین و توزیع آب ۷۴ شهر استان به جز "مشهد" بر عهده شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی است. یک میلیون و ۷۵۰ هزار نفر در سطح این استان تحت پوشش شبکه آب و ۴۲۰ هزار نفر تحت پوشش شبکه فاضلاب هستند. همچنین شبکه فاضلاب در شهرهای سبزوار، نیشابور، تربت حیدریه و گلبهار در دست اجرا است و ۵۰ درصد جمعیت این شهرها تحت پوشش خدمات فاضلاب هستند.
شبکه فاضلاب در شهرهای تربتجام، تایباد، گناباد، قوچان، طرقبه شاندیز و کاشمر نیز در دست اجرا است.
با روند کنونی تامین اعتبار، تکمیل پروژههای نیمهتمام فاضلاب در خراسان رضوی افزون بر ۳۰ سال طول خواهد کشید.
آب مورد نیاز این استان از ۴۰۶ حلقه چاه تامین میشود که شامل شش درصد چاههای کشور است.
طول خطوط انتقال آب در خراسان رضوی هزار و ۷۶۳ کیلومتر و طول شبکه فاضلاب آن هزار و ۲۱۸ کیلومتر است.
نظر شما