پاپ فرانسیس خواستار پایان جنگ لیبی شد

تهران - ایرنا - رهبر کاتولیک‌های جهان خواستار پایان جنگ لیبی و برقراری صلح در این کشور شد.

به گزارش تارنمای «واتکیان نیوز»، «پاپ فرانسیس» با ابراز نگرانی از شرایط تاثربرانگیز در لیبی، در حالی که درگیری‌ها در این کشور برای چندمین روز متوالی میان نیروهای دولتی و خلیفه حفتر شدت گرفته است، خواستار صلح شد.

او روز یکشنبه در پایان دعای «آنجلوس» در میدان «سن پی‌یر» تاکید کرد: من از سازمان‌های بین‌المللی و افراد دارای مسوولیت‌های سیاسی و نظامی می‌خواهم که با اعتقاد و عزم پایدار بار دیگر راهی برای متوقف کردن خشونت که منجر به صلح، ثبات و وحدت در جهان می‌شود را آغاز کنند.

پاپ فرانسیس از جامعه جهانی خواستار تامین روند گفت و گوهای صلح در لیبی، تلاش برای حل و فصل بحران و همچنین برقراری آتش‌بس در این کشور شد و افزود: اقدام‌های لازم برای حمایت از مهاجران جنگ زده لیبیایی تسهیل شود.

به گزارش واتکیان نیوز، او با ابراز همدردی با مردم آسیب دیده لیبی که شرایط آنها به دلیل بحران سلامتی بدتر شده است تصریح کرد: من همچنین برای هزاران مهاجر، پناهنده، پناهجو و آوارگان در لیبی دعا می کنم.

پاپ فرانسیس  افزود: اوضاع بهداشتی شرایط نامشخص اینها را بدتر کرده و در برابر انواع استثمار و خشونت آسیب‌پذیر می‌کند. او تاکید کرد: ظلم وجود دارد.
 

مکرون: فرانسه اجازه مداخله در امور لیبی را به ترکیه نمی‌دهد

در این ارتباط، رئیس جمهوری فرانسه هم روز یکشنبه با مداخله جویانه و غیرقابل قبول توصیف کردن اقدام‌های ترکیه در لیبی گفت: ترکیه در حال مداخله در امور لیبی است. ما نمی‌توانیم این اقدام آنکارا را تحمل کنیم. ترکیه به صورت غیرقابل قبولی در حال سواستفاده از پیمان ناتو است و فرانسه نمی‌تواند چنین اجازه‌ای را به این کشور بدهد.


به گزارش روزنامه فرانسوی «لو پوئن» به نقل از کاخ الیزه، «امانوئل مکرون»  سیاست‌های ترکیه در قبال لیبی را خصمانه توصیف و استفاده ابزاری این کشور از ناتو را محکوم کرد.

امانوئل مکرون پیش تر یک بار در اردیبهشت و بار دیگر در این هفته با «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا درباره بحران لیبی گفت و گو داشته است. این موضوع در هفته‌های پیش رو محور بحث و گفت و گوی شرکای دیگر این دو کشور در ناتو خواهد بود.

۳۱ اردیبهشت امسال/۲۰ می ۲۰۲۰، کاخ سفید از توافق میان روسای آمریکا و فرانسه در مورد نیاز فوری برای رفع تنش در لیبی خبر داد.

وزیر دفاع ترکیه و دبیر کل ناتو هم جمعه‌شب گذشته در تماسی تلفنی درباره لیبی با هم گفت و گو کردند.

لیبی از زمان سرنگونی «معمر قذافی» دیکتاتور سابق این کشور در سال ۲۰۱۱ به دو دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شد. «دولت وفاق ملی» به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب لیبی) مستقر است که در جهان و سازمان ملل به رسمیت شناخته شده و دیگری دولت «طبرق» در شرق لیبی که «خلیفه حفتر» ژنرال بازنشسته ارتش این کشور کنترل امور را در آن منطقه در دست گرفته است.

امارات، عربستان، مصر، فرانسه و روسیه از ارتش حفتر و دولت شرق لیبی حمایت می‌کنند؛ در حالی که ترکیه، قطر، الجزایر، ایتالیا و اتحادیه اروپا حامی دولت السراج هستند که در غرب این کشور مستقر و از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده است.

نیروهای ژنرال حفتر نیز از فروردین ۱۳۹۸ با حمایت متحدان خارجی خود عملیات تصرف طرابلس پایتخت لیبی و حمله به مواضع نیروهای دولت وفاق ملی آغاز کرده‌اند و تاکنون تلاش‌های دیپلماتیک برای حل این بحران مفید فایده نبوده است.

دولت آنکارا اخیراً به صورت جدی وارد موضوع لیبی شده و رسما از دولت السراج در مقابل دولت حامی ژنرال «خلیفه حفتر»  فرمانده ارتش شرق لیبی حمایت می‌کند.

در همین ارتباط، رییس دولت وفاق ملی لیبی ۶ آذرماه ۹۸ در سفر به ترکیه دو قرارداد مهم با مقامات آنکارا امضا کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha