۲۷ خرداد ۱۳۹۹، ۱۰:۰۹
کد خبرنگار: 2748
کد خبر: 83823502
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پاسخ به یک مطالبه عمومی و تعطیلی معدن "برخوردار" دلفان 

خرم‌آباد - ایرنا - هفته گذشته تصاویری از اعتراض برخی مردم روستای "برخوردار" دلفان در فضای مجازی منتشر شد که خواستار تعطیلی معدن شن و ماسه در نزدیکی این روستا شده بودند و امروز سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان می‌گوید علیرغم قانونی بودن فعالیت این معدن، اما به خواسته مردم به صورت موقت تعطیل می‌شود.

به گزارش ایرنا،یکی از ۳۵ معدن فعال شن و ماسه کوهی لرستان در روستای برخرودار از توابع خاوه درشهرستان دلفان است که  اهالی آن هفته گذشته فعالیت معدن شن و ماسه در نزدیکی این روستا را موجب آلودگی های زیست محیطی وخسارت به کشاورزی خود دانسته و خواستار تعطیلی آن شدند.

مردم این روستا از تردد خودروهای سنگین در این منطقه و صدای انفجارهای معدنی ناراضی بوده و در تجمعات اعتراضی خود با در دست داشتن تصاویری از رهبر معظم انقلاب و سردار شهید قاسم سلیمانی از مسئولان خواستند به اعتراض آنان رسیدگی کند.

البته محیط زیست اعلام کرده به طور معمول برای فعالیت واحدهای شن و ماسه خارج از مناطق حفاظت شده، استعلامی از این سازمان  اخذ نمی‌کنند، به همین دلیل  دخالتی در صدور مجوز این واحدها نداشته‌ و در صورت محرز شدن آلودگی محیط زیست ورود می کند که این هم تاکنون تایید نشده است.

فرماندار دلفان نیز گفته در جلسه ای با حضور معترضان و پیمانکار مقرر شد از مجاری قانونی مشکل پیگیری شود اما متاسفانه افرادی اوضاع را متشنج کرده اند که در این منطقه زمین و منافعی ندارند و اصلا ساکن "برخوردار" نیستند.

حشمت بهمنی گفته مردم منطقه "برخوردار" از مردم ولایی استان لرستان هستند، رزمندگان، شهدا و علمای زیادی دارند و برای مردم این منطقه احترام خاصی قائل هستیم و اجازه نخواهیم داد که حق مردم به هیچ وجه پایمال شود.

هرچند به گفته ی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تاکنون گزارشی دال بر تخلف این واحد معدنی برای تعطیلی آن دریافت نشده و کارشناسان نیز هرگونه آلودگی زیست محیطی، تخریب منابع طبیعی، انفجار بیش از حد مجوز اخذ شده و یا اضافه استخراج را تایید نکرده اند اما بنا به خواست اهالی، فعالیت این معدن متوقف می شود.

گزارشی دال بر تخلف معدن "برخوردار" دریافت نشده است

محمدرضا صفی خانی رییس صمت لرستان در این خصوص به ایرنا گفت: این سازمان مسول صدور پرونه بهره برداری معادن است که برای این مهم استعلام های لازم و تاییدیه های مورد نیازرا از محیط زیست، منابع طبیعی و امور اراضی اخذ می کند.

محمدرضا صفی خانی افزود: معدن شن و ماسه کوهی در روستای برخوردارفعالیت بیش از ۱۰ سال داشته و در این مدت شکایتی از جانب مردم محلی نداشته و چنانچه بر خلاف مجوز بهره برداری عمل می کرد تاکنون تعطیل شده بود.

وی ادامه داد: در خصوص مسایل زیست محیطی و مراتع ملی نیز، هرگونه بررسی و لغو مجوز مشروط درخواست کتبی ادارات محیط زیست و منابع طبیعی می باشد که تاکنون این دستگاهها چنین اقدامی را نداشته اند.

وی با بیان اینکه میزان انفجار در این معدن بر اساس مجوز و به اندازه ی مشخصی بوده تصریح کرد: تاکنون گزارش کارشناسی مبنی بر تخلف این واحد معدنی دریافت نشده است.

صفی خانی اظهار داشت: بر اساس مصوبه شورای معدن یک ماه به بهره بردار این معدن شن و ماسه مهلت داده شده با هماهنگی شورای تامین شهرستان نسبت به مذاکره با مردم محلی و حل مشکل اقدام نماید.

فاصله معدن تا روستای " برخوردار" قانونی است

معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان در خصوص همجواری معدن با روستای برخوردار نیز به ایرنا گفت: بر اساس قانون فاصله ۸۰۰ تا یکهزار و ۲۰۰ متری معدن تا روستا رعایت شده و همچنین استعلام از دستگاها تنها یکبار صورت می گیرد.

جمال مومیوند افزود: سرمایه گذاران معدنی پس از کش و قوس های فراوان و طی مراحل سخت و طولانی موفق به اخذ مجوز می شوند بنابراین بر اساس قانون، انجام استعلام ها فقط یک بار می باشد هرچند که تاکنون گزارشی دال بر عدم اجرای تعهدات توسط بهره بردار معدن برخوردار دریافت نشده است.

معدن " برخوردار" تعطیل می شود

معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان گفت: معدن شن و ماسه برخوردار طی بیش از ۱۰ سال فعالیت در منطقه مشکل و یا معارضی نداشته و برخی ازاهالی نیز در این واحد مشغول بکار بوده اند.

مومیوند با اشاره به اینکه بهره بردار این معدن یک فرد بومی منطقه است ادامه داد:‌ با فرض مردمی  و عمومی بودن این مطالبه، بنا بر جلسه شورای معدن استان مصوب شده فعالیت معدن موقتا متوقف شده و معدن جایگزینی به وی داده شود.

وی اظهار داشت: معادن تحت حاکمیت دولت هستند و قبل از فعالیت مراحل سخت صدور مجوز و تاییدیه های زیست محیطی و منابع طبیعی را دریافت می کنند بنابراین باید به نحوی رفتار کرد که معدنکاری به عنوان یک زنجیره بار ارزش تحت شعاع قرار نگیرد.

وی در خصوص پیشنهاد کاهش استخراج معدن و فعالیت آن در مکان فعلی افزود: اهالی منطقه با وجود معدن مشکل دارند بنابراین دولت به این خواسته ی آنها احترام گذاشته و با وجود عدم تخلف بهره بردار، فعالیت معدن را موقتا متوقف کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha