محسن پناهی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: عملیات اطفاء به موقع آتش از سوی آتشنشانان، نیازمند باز کردن هرچه سریعتر مسیرها برای عبور خودروهای آتشنشانی است.
وی اظهار داشت: زمان برای عوامل آتش نشانی به منظور انجام عملیات امداد و نجات و اطفاء آتش، نقش بسیار مهم و تعیین کننده دارد و آنان سعی دارند وقت و فرصت را برای آغاز هرچه سریعتر عملیات از دست ندهند.
پناهی، ساعات پیک ترافیک را نیز مانعی جدی برای تردد سریع خودروهای آتشنشانی دانست و افزود: برخی مواقع ممکن است به خاطر چند لحظه دیر رسیدن آتشنشانان به محل ماموریت، خسارات و آسیبهای جبران ناپذیری به حادثه دیدگان وارد شود که از رانندگان انتظار میرود حتی در زمان هایی که چراغ راهنمایی و رانندگی قرمز است مسیر را برای عبور خودروهای آتشنشانی خالی کنند.
جانشین معاون عملیات سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری زنجان با تاکید براینکه زمان طلایی برای رسیدن آتشنشانان به عنوان فرشتگان نجات به محل وقوع حادثه آتشسوزی برابر استاندارد جهانی سه تا پنج دقیقه است، گفت: با گذشت هر یک دقیقه از زمان حریق، قدرت و گسترش آن نیز چند برابر شده و کار برای عوامل آتشنشانی سخت و عمق فاجعه نیز بیشتر می شود.
پناهی با بیان اینکه متاسفانه گاهی برخی رانندگان به صدای آژیر خودروهای آتشنشانی بیاعتنایی می کنند، افزود: آتشنشانان برای نجات جان و مال مردم همواره تهدید و خطر را به جان میخرند و تنها درخواست از رانندگان این است که با مشاهده و یا شنیدن صدای آژیر ماشینهای آتشنشانی به سرعت مسیر را باز کنند.
وی با بیان اینکه پراکندگی ایستگاههای آتشنشانی، تراکم جمعیت و شلوغی مسیر، نقش مهم در این زمان طلایی دارند تصریح کرد: اغلب رانندگان در این خصوص وظیفه شناس بوده و وقتی خودروهای آتشنشانی در حال ماموریت را مشاهده میکنند بلافاصله مسیر را باز میکنند که این قابل تقدیر و تحسین است.
پناهی اظهار داشت: اگر ترافیک سنگین باشد و رانندگان راه را برای تردد سریع خودروهای آتش نشانی باز نکنند قطعا زمان رسیدن آتش نشانان به محل حادثه نیز با تاخیر مواجه خواهد شد.
وی، میانگین رسیدن عوامل آتشنشانی شهر زنجان به محل حادثه در سال ۹۸ را یک دقیقه و ۵۴ ثانیه ذکر کرد و ادامه داد: اگر مسیر برای عبور خودروهای آتش نشانی باز باشد زمان رسیدن نیروهای آتش نشان به محل حادثه در شهر زنجان به ۳ تا ۲ دقیقه نیز میرسد و در صورت نزدیکی ایستگاه و همچنین خلوت بودن مسیر، زمان می تواند حتی به کمتر از ۲ دقیقه نیز برسد.
پناهی افزود: برخی مواقع درحالیکه نیروهای آتش نشانی مشغول به اطفاء آتش هستند، برخی رانندگان کنجکاو، وارد محل شده و با توقف خودرو و ایجاد ترافیک مانع رسیدن سهل و سریع خودروهای کمکی میشوند که باید از این کار پرهیز کنند.
پناهی، اظهار داشت: شهروندان به هنگام وقوع حادثه، باید با سامانه ۱۲۵ مرکز آتش نشانی تماس بگیرند چراکه تماس با دیگر ارگان های امدادی موجب اتلاف وقت و دیر رسیدن آتش نشانان به محل میشود و در این میان دادن آدرس دقیق محل و خودداری از اقدمات خودسرانه مگر با مشورت و راهنمایی کارشناسان آتشنشانی، نیز بسیار مهم است.
جانشین معاون عملیات سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری زنجان گفت: شهر زنجان از وجود ۶ ایستگاه عملیاتی آتشنشانی ۲۴ ساعته و یک ایستگاه عملیاتی و تحقیقاتی که در بازار قرار دارد و از ۷:۱۵ دقیقه صبح تا ۷:۱۵ عصر، فعال میباشد، برخوردار است.
نظر شما