بخش آلمانی تارنمای شبکه راشاتودی امروز (سه شنبه) در مطلبی نوشت: دیروز «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا برای اولین بار در مورد برنامه هایی برای خارج ساختن حداقل ۹ هزار و ۵۰۰ سرباز آمریکایی از آلمان حرف زد و گفت برلین مسئول این امر است زیرا به اجرای طرح موسوم به «نورد استریم ۲» پایبند است و سهم خود را در ناتو پرداخت نمی کند.
با انتشار اولین گزارش های رسانه ای درباره برنامه خروج نظامیان آمریکایی از آلمان، گمانه زنی ها درباره دلایل احتمالی این تصمیم واشنگتن افزایش یافته است. به خصوص در آلمان این اقدام به عنوان انتقام جویی در برابر اقدام اخیر «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان مبنی بر لغو سفرش به آمریکا برای شرکت در اجلاس گروه هفت ارزیابی شد.
طبق این گزارش با سخنان ترامپ دست کم در مورد دلایل برنامه دولت وی در خصوص آلمان شفاف سازی شده است. این کشور یکی از معدود اعضای پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است که باوجود خواست واشنگتن، سهم خود از تامین هزینه های دفاعی ناتو با پرداخت دو درصد از تولید ناخالص داخلیاش برآورده نمی کند.
در همین رابطه رئیس جمهوری آمریکا گفت: سالهاست که آلمان از این کار امتناع می کند و میلیاردها دلار به ناتو بدهکار است، آنها نیز باید پرداخت کنند همانطور که ایالات متحده همیشه تفاوت قیمت را پرداخت می کند.
بر این اساس آلمان در حالی که طی سالهای اخیر هزینه های تسلیحاتی و دفاعی خود را به میزان قابل توجهی افزایش داده، در سال ۲۰۱۹ سهم پرداختی این کشور به ناتو ۱.۳۸ درصد باقی مانده است و این برای ترامپ کافی نیست. به گفته وی حتی سهم دو درصدی نیز در واقع خیلی کم است. آلمان در مقایسه با بسیاری از کشورهای عضو ناتو تولید ناخالص داخلی بسیار بزرگتری دارد و هفتمین بودجه دفاعی بزرگ جهان را با ۴۹.۳ میلیارد دلار در اختیار دارد. برای ترامپ همین کافی است که آلمان را به پرداخت سهم بیشتری در ناتو فراخواند.
ترامپ همچنین می گوید که استقرار نظامیان آمریکایی در آلمان باعث هزینه های هنگفت برای ایالات متحده می شود. وی به شکل غیرمستقیم به خسارات اقتصادی اشاره کرد که به عقیده وی دلیل خوبی برای خارج کردن نظامیان است. به گفته وی نظامیان دستمزد خوبی می گیرند و مقدار زیادی از پول خود را در آلمان خرج می کنند. ترامپ ادامه داد: تا زمانی که برلین مبلغی پرداخت نکند ، ما می خواهیم تعدادی از سربازان خود را پس بگیریم.
وی همچنین با انتقاد مجدد از پافشاری دولت آلمان بر اجرای طرح انتقال گاز روسیه به اروپا با پروژه نورد استریم ۲ تاکید کرد: چرا آلمان میلیاردها دلار برای تامین انرژی به روسیه می پردازد و ما باید این کشور را از خطر روسیه محافظت کنیم؟ چگونه این امر ممکن است؟
اما این دقیقاً ریشه مشکل است؛ پروژه نورد استریم ۲ بخش مهمی از امنیت انرژی آلمان محسوب می شود، در حالی که هیچ تهدیدی از سوی روسیه شناسایی نشده است. با این حال ، این مانع از صحبت مکرر ایالات متحده و ناتو در مورد تهدید روسیه نمی شود.
دونالد ترامپ همچنین آلمان را متهم کرد که ایالات متحده را در تجارت با اروپا متضرر می کند. ایده های اتحادیه اروپا برای توافق تجاری تاکنون رضایت وی را جلب نکرده و آلمان مهمترین قدرت اقتصادی در اتحادیه اروپا است. ترامپ همچنین بارها به افزایش تعرفه واردات خودرو از اروپا که به تولیدکنندگان آلمانی سخت ترین ضربه را خواهد زد، تهدید کرده است.
رئیس جمهوری آمریکا دستور خروج ۹ هزار و ۵۰۰ نفر از نیروهای این کشور از آلمان را تا سپتامبر (شهریور) داده است. در واکنش به این تصمیم، وزیر امور خارجه آلمان به چندین دهه همکاری نظامی آلمان و ایالات متحده اشاره و تاکید کرد این همکاری به نفع هر دو کشور بوده است.
وی با بیان اینکه برلین تصمیم واشنگتن را به رسمیت میشناسد، گفت: ما شرکای خوبی در فراسوی آتلانتیک بوده و مایل به حفظ این مناسبات هستیم، با این حال شرایط پیچیده است.
از سوی دیگر در آستانه اجلاس روز سهشنبه وزرای دفاع اتحادیه اروپا، سندی بین کشورهای عضو توزیع شده است که در آن نویسندگان پیشنویس خواستار افزایش «ظرفیتهای اتحادیه برای عمل به مثابه یک تامین کننده امنیت» شدهاند؛ این سند سیاستگذاری علاوه بر آلمان و فرانسه از پشتیبانی ایتالیا، اسپانیا و دیگر کشورهای عضو نیز برخوردار است.اقدام جدید اتحادیه اروپا برای تقویت ساختار دفاعی مشترک، در میانه تنش در روابط نظامی آلمان و آمریکا رخ میدهد.
نظر شما