۶۵۵ هزار قربانی در عراق؛ برگ‌هایی از جنایت آمریکا

بغداد - ایرنا - به مناسبت دور جدید گفت‌وگوی راهبردی بین واشنگتن و بغداد در ۱۱ ژوئن گذشته (۲۲ خرداد ماه ۹۹)، یک نهاد پژوهشی عراق در گزارشی تکان‌دهنده آمار جدیدی از تعداد قربانیان این کشور در دوره اشغال آمریکا اعلام کرده و نوشت که بر اثر جنایت‌های آمریکا در سه سال اولیه اشغال، ۶۵۵ هزار نفر در عراق جان خود را از دست دادند.

موسسه «نخبگان دانشگاهی عراق» در پژوهشی که امروز (سه شنبه) نسخه‌ای از آن در اختیار ایرنا قرار گرفته، نوشته است که پژوهش‌های مختلف آمارهای متفاوتی از تعداد قربانیان در طول سه سال اولیه اشغال عراق (۲۰۰۳ تا ۲۰۰۵) درباره جنایات آمریکا، منتشر کرده‌اند که واقعی‌ترین و نزدیک‌ترین این آمار حاکی است که ۶۵۵ هزار نفر در این دوره جان خود را از دست دادند.

این گزارش که تحت عنوان «برگه‌هایی از جنایات آمریکا در عراق» منتشر شده، افزود: حدود یک میلیون نفر عراقی نیز تا سپتامبر ۲۰۰۷ بر اثر سیاست‌های نظامی آمریکا در عراق جان خود را از دست دادند.

این گزارش اضافه کرد که از ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۴ آمارها و پژوهش‌های فراگیری درباره تعداد قربانیان جنایات آمریکا در عراق در این دوره وجود ندارد، اما سازمان آمار این کشور وابسته به دولت، تعداد معلولان این جنایات را در حد یک میلیون نفر اعلام کرده است.

موسسه نخبگان دانشگاهی عراق در این پژوهش افزود که کمیسیون امور پناهندگان سازمان ملل در گزارشی تعداد آوارگان در خارج از عراق را در آستانه ۲۰۰۷ به خاطر خشونت‌ها و هرج و مرجی که نتیجه اشغال این کشور توسط آمریکا بوده، حدود دو میلیون نفر ذکر کرده است.

این گزارش ادامه داد که این عده از آوارگان بیشتر به دو کشور اردن و سوریه گریخته و هفت میلیون و ۱۰۰ هزار نفر نیز در داخل عراق ناچار به ترک خانه و کاشانه خود شدند.

این پژوهش تازه افزود که جنگ آمریکا با گروه تروریستی «داعش» (۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷) در عراق به طور ویژه بر بمباران هوایی و توپخانه و ویرانی خانه‌ها متمرکز شد که حاصل آن آوارگی شش میلیون عراقی بوده است.

این پژوهش ادامه داد که پس از پایان جنگ با داعش بر اساس گزارش کمیساریای امور پناهندگان سازمان ملل چهار میلیون و ۳۵ هزار نفر از اتباع عراقی به خانه‌های خود بازگشتند، اما اغلب آوارگان شاهد خانه‌های ویران شده، نبود زیرساخت‌ها و ناتوانی در تامین امرار معاش و درآمد کافی شدند، امری که منجر به آوارگی مجدد آنها در عراق شد.

در این گزارش خاطر نشان شده که منابع مختلف تاکید دارند که گروه تروریستی داعش یک نهاد تروریستی ساخت آمریکا برای ناامن کردن عراق و دیگر کشورهای منطقه و در راستای منافع رژیم صهیونیستی بوده است.

موسسه نخبگان دانشگاهی عراق یکی از آثار تخریبی سیاست‌های آمریکا در قبال این کشور را در حوزه انرژی یاد کرده و افزود که آمارهای بین‌المللی حاکی است که عراق در بخش انرژی نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار هزینه کرده که به دلیل سلطه آمریکا بر بخش برق این کشور، هنوز وضعیت انرژی در کشور بهبود نیافته است.

این موسسه دانشگاهی از موسسات غیر دولتی و نزدیک به گروه‌های مقاومت اسلامی به ویژه «کتائب حزب الله» در عراق است.

بسیاری در عراق نسبت به دور تازه گفت‌وگوهای راهبردی بین بغداد و واشنگتن به دیده تردید نگاه کرده و معتقدند که آمریکا به دنبال تحمیل شرایط خود بر عراق و عدم خروج نیروهایش از خاک این کشور است.

این در حالی است که پارلمان عراق در پنجم ژانویه گذشته (۱۵ دی ماه) قانون اخراج نیروهای آمریکایی از خاک این کشور را تصویب کرده و به گفته کارشناسان حقوقی دولت ملزم به اجرای این قانون است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha