۲۷ خرداد ۱۳۹۹، ۲۰:۲۵
کد خبرنگار: 965
کد خبر: 83824545
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

آیت الله سبحانی: نقش امام صادق(ع) در احیای نهضت عاشورا بی‌بدیل بود

قم – ایرنا -  آیت الله جعفر سبحانی از مراجع تقلید، گفتند: امام صادق(ع) با تدبیر الهی و روش های خردمندانه بی نظیر خود نهضت عاشورا را زنده نگه داشت، و در احیا، گسترش، بزرگداشت و پاسداری نهضت حسینی نقش بی بدیلی ایفا کرد.

به گزارش مرکز خبر حوزه، وی در پیامی به همایش بین المللی «نهضت حسینی در مکتب امام صادق» که عصر سه شنبه به صورت مجازی در مؤسسه رواق تاریخ و اندیشه معاصر قم برگزار شد، افزود: امام صادق(ع) با ایجاد شبکه گسترده تبلیغاتی حقیقت و ماهیت قیام حضرت سیدالشهدا (ع) و اصحاب بزرگوارش را بیان داشت و آن را برای همیشه الهام بخش و جاویدان نمود.

وی در ادامه گفت: مراسم اربعین بدون شک پرشکوه ترین حرکتی است که در طول سال در جهان امروز برگزار می گردد. اربعین، مراسمی است پرشور، پر احساس، همگانی، تکان دهنده و وحدت آفرین که روز به روز بر عظمت و اهمیت آن افزوده می گردد.

آیت الله سبحانی ادامه داد: اربعین بسان امواجی که هر چه از مرکز پیدایش خود دورتر می گردد، پر دامنه تر و وسیع تر می شود، با این تفاوت که امواج دریا با توسعه خود ضعیف تر می گردند ولی موج اربعین هم وسیع تر و هم نیرومندتر می شود. این هم از عجایب تاریخ نهضت حسینی است.

این مرجع تقلید، اظهار داشت: امام حسین (ع) فرزند اسلام و فرزند پیامبر (ص) و تربیت یافته دامان وحی، برای حفظ موجودیت این آیین پاک، برای کوبیدن دشمنان دین و برای احیای اصول حق و عدالت که می‌رفت با گسترش سلطه بنی امیه به کلی برچیده شود،  قیام کرد و این رسالت بزرگ را با فداکاری بی نظیر خود و به قیمت خون پاک خود و فرزندان و یارانش انجام داد.

وی تاکید کرد: امام حسین(ع) راه و رسم فداکاری، آزادگی، شهادت و افتخار، جانبازی و فضیلت، تسلیم نشدن در برابر کجرویها و ستمگریها، مردانگی و شهامت را به بشریت آموخت.

آیت الله سبحانی با تاکید بر اینکه اباعبدالله الحسین(ع) به بحق رهبر آزادگان و سر سلسله شهدای راه خدا است تصریح کرد: این همان موضوعی است که به تاریخ زندگی او رنگ ابدیت بخشیده و دلهای آزادگان و مجاهدان و مردم با ایمان و حق طلب را به سوی خود مجذوب ساخته است.

وی ادامه داد: اگر شخصیت امام حسین(ع) جاودانی و جهانی است به این دلیل است که ستیز حق و باطل، پیکار عدالت با بیدادگری، مخصوص قوم و ملت و زمان و مکان معینی نیست.

این مرجع تقلید با اشاره به پیش بینی پیامبر اکرم(ص) سالها پیش از شهادت فرزندش، امام حسین (ع)، گفت: پیامبر اسلام سال ها پیش از شهادت امام حسین (ع) فرموده اند:«شهادت امام حسین (ع) آن چنان شعله‌ ای از عواطف واحساسات را در دلهای مردم با ایمان برمی افروزد، که هرگز سرد و خاموش نمی گردد».

آیت الله سبحانی ادامه داد: نهضت حسینی مربوط به عصر و زمان خویش نیست، بلکه یک مکتبی است برای بشر که در مقابل نظام های فاسد و مستبد که هر نوع آزادی را از انسان ها سلب می کنند، دست روی دست نگذارند و به مبارزه عدالت طلبانه در راستای احقاق حقوق انسانها برخیزند.

وی بیان کرد: سرور آزادگان با شهادت خود در روز عاشورا حیات جاودانه پیدا کرد و لذا امروز هم حسین علیه السلام زنده است، زیرا مکتب او زنده است.

این مرجع تقلید تاکید کرد: نه تنها حسین(ع) علیه زنده است بلکه کلیه یاران او که در عاشورای حسینی شربت شهادت نوشیدند، زنده هستند، از این رو می توان گفت همه انقلابیون جهان که برای خدا، و رفع ظلم از زندگی مستضعفان برخاسته اند در پیشگاه خدا زنده هستند.

آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری نیز در این همایش مجازی با تاکید بر اینکه نقش امام صادق(ع) در احیا و بزرگداشت سید و سالار شهیدان حقیقتا قابل توجه است ادامه داد: مسأله زنده نگاه داشتن و تلاش در جهت زنده نگاه داشتن حادثه عاشورا و فلسفه این که چرا حادثه عاشورا جاودانه باقی مانده است، عوامل مختلفی دارد که از عوامل کلیدی و اساسی در ماندگاری عاشورا، سیره معصومین و از آن جمله وجود مقدس امام صادق(ع) است.

همچنین یک عضو شورای عالی حوزه های علمیه نیز در این همایش، با بیان این که نهضت امام حسین(ع) از زمان شهادت آن حضرت پیوسته به عنوان پرچمی برای احیای دین، امر به معروف و نهی از منکر، آزادگی و ظلم ستیزی برای اهل بیت(ع) مطرح بوده است، گفت:از جمله راهبردهایی که هیچگاه از نگاه اهل بیت(ع) دور نشد، احیای نهضت سالار شهیدان بود.

آیت الله سید احمد خاتمی با اشاره به راهبردهای هفتگانه امام صادق(ع) برای پاسداشت قیام عاشورا گفت: زیارت، عنصر عاطفه و گریه، استفاده از هنر و شعر، مجلس گرفتن و استفاده از تربت امام حسین(ع) مورد تاکید قرار گرفته است.

حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، حجت الاسلام والمسلمین رضا رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) و همچنین محمدحسین رجبی دوانی، پژوهشگر تاریخ اسلام  از دیگر سخنرانان این همایش بین المللی بودند که به ایراد سخن پرداختند./

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha