معاون اداره راپرین در این دیدار با بیان ضرورت توسعه هرچه بیشتر روابط اقتصادی، خواستار حمایت ایران برای رسمی شدن گذرگاه «کیله» سردشت شد.
سرکنسول ایران نیز در این نشست بر توجه و ارائه خدمات به مردم شهرهای سردشت (ایران)، «قلعه دزه» و «رانیه» عراق که در زمان جنگ تحمیلی صدمات زیادی را متحمل شدند و هنوز رنج سلاحهای شیمیایی ناشی از حملات ددمنشانه دیکتاتوری بعث را بردوش میکشند، تاکید کرد.
رشنودی با تاکید بر ضرورت افزایش مبادلات تجاری از بازارچه کیله، خواستار تلاش طرفین به منظور ظرفیت سازی بیشتر و استقرار واحدهای لازم برای بهبود و تسهیل در انجام تشریفات و رویه های گمرکی موجود شد.
وی با اشاره به تصمیم جمهوری اسلامی ایران برای رسمی کردن بازارچه کیله، کسب موافقت دولت مرکزی عراق را شرط لازم برای تحقق این مهم دانست و ابراز امیدواری کرد که از راههای قانونی و دیپلماتیک دوجانبه، موافقت لازم از بغداد اخذ شود.
در این دیدار، بکر بائز فرماندار قلعه دزه حجم مبادلات تجاری در بازارچه کیله را با توجه به استقرار واحدهای آزمایشگاهی و تجهیزات لازم در گمرگ «دارشمانه» رو به افزایش توصیف و آمادگی لازم را برای توسعه همکاری های تجاری اعلام کرد.
شهرستان سردشت با ۱۲۰ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجانغربی و امتداد مرزهای ایران با شمال عراق قرار گرفته است؛ این شهرستان مرزی ۲ بازارچه مصوب «کیله» و «اشکان» دارد.
بغداد- ایرنا- نصرالله رشنودی سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در اربیل عراق به اتفاق هیات همراه روز سهشنبه در سفر به «رانیه» با معاون اداره راپرین «بکر بائز»، فرماندار و «جوهر آغا» مدیر گمرک قلعه دزه دیدار و تبادل نظر کرد.
نظر شما