به گزارش رسانههای دولتی پاکستان، «ظفر میرزا» وزیر بهداشت و دستیار ویژه نخست وزیر این کشور روز چهارشنبه در نشست خبری اعلام کرد: در شرایط کنونی دگزامتازون تنها برای بیماران کرونایی در شرایط وخیم یا بستری در آی سی یو تجویز میشود.
وی مدعی شد که استفاده از دگزامتازون به کاهش مرگ و میر ناشی از کرونا در پاکستان کمک کرده و پژوهشگران این کشور در حال تحقیق بیشتر روی این دارو هستند.
منابع خبری نوشتند: داروی دگزامتازون در پاکستان در طول ۶۰ سال گذشته برای بهبودی بیماران مبتلا به آسم مورد استفاده قرار گرفته است. این دارو در سال ۱۹۵۷ کشف و استفاده آن از ۱۹۶۱ آغاز شد.
در همین حال، اتحادیه داروسازی پاکستان از دولت این کشور خواسته تا اقدامات لازم برای تأمین و دسترسی آسان به دگزامتازون را انجام داده و در برابر کمیاب شدن و یا احتکار احتمالی آن بایستد.
پیشتر سازمان جهانی بهداشت از پیشرفت علمی محققان انگلیسی در کشف نتایج اولیه دارویی از خانواده استروئیدها به نام «دگزامتازون» بر درمان کرونا استقبال کرد.
به گزارش ایرنا، تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت از نتایج اولیه حاکی از تأثیر مثبت داروی دگزامتازون در نجات جان آن دسته از افراد مبتلا به بیماری کووید-۱۹ که در شرایط بحرانی هستند، ابراز خرسندی کرد و گفت: این نخستین درمان اثبات شدهای است که مرگ و میر در بیماران مبتلا به کرونا که برای تنفس به اکسیژن نیاز دارند را کاهش داده است. این خبر، امیدوار کننده است و من به محققان بریتانیایی، دانشگاه آکسفورد، بیمارستانها و بیمارانی که در این پیشرفت علمی برای نجات جان انسانها مشارکت داشتهاند، تبریک میگویم.
پروفسور استفان پاویس مدیر خدمات سلامت همگانی انگلیس نیز با انتشار بیانیهای خاطرنشان ساخت: این گام بزرگی در جست وجوی راههای جدید درمان بیماران مبتلا به کووید-۱۹ است.
قرار است سازمان جهانی بهداشت بزودی تحقیقات خود را بر داروی دگزامتازون تکمیل کرده و دستورالعمل نحوه و چگونگی مصرف این دارو را اعلام کند.
تازهترین آمار رسمی دولت پاکستان، شمار مبتلایان به این ویروس را از مرز ۱۵۴ هزار نفر و جان باختن بیش از سه هزار نفر نشان میدهد.
ابتلا به کووید-۱۹ هفتم اسفندماه گذشته توسط وزارت بهداشت پاکستان با شناسایی نخستین مورد در شهر «کراچی» اعلام شد.
نظر شما