علیرضا قربانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تنها کمبود موجود در زمینه تهیه کودهای فسفاته و پتاسه است که طبق برنامههای وزارت جهاد کشاورزی، کودهای مکمل و ماکرو و کودهایی که قدرت جذب مواد مغذی را در خاک افزایش میدهند بهزودی جایگزین این کودها میشوند و توسط ۱۰۰ کارگزاری در استان به عنوان عامل توزیع کود توزیع خواهد شد.
وی افزود: در اجرای دستورالعملهای پایش و نظارت بر روند توزیع کودهای یارانهدار، اکیپ نظارتی کمیته توزیع کود استان بازدیدهای مکرر را از کارگزاری ها انجام میدهند و ضمن نظارت و کنترل لیستهای توزیعی، توصیههای لازم را به کارگزاران جهت رعایت دستورالعملهای توزیعی و خدماترسانی مطلوب به کشاورزان ارائه و به مسایلی در زمینه کمفروشی و گرانفروشی نیز نظارت میکنند.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی آذربایجانغربی با بیان اینکه زمینهای کشاورزی آبی کود بیشتری مصرف میکنند، افزود: توزیع کود در استان براساس دفترچه و حواله بوده و برای مدیریت در توزیع، نیاز به به روزرسانی این دفترچهها و راستی آزمایی در این زمینه است تا زمینهای تغییر کاربری یافته دفترچهشان باطل شود.
در سال زراعی جاری ۹۲ هزار تُن کود یارانهای به این استان اختصاص یافته است که از مجموع کود اختصاص یافته به استان ۵۷ هزار تُن آن کود "ازته" است که اختصاص پیدا کرده است و مابقی نیز کود "فسفاته" است که به دلیل اینکه بالای ۷۰ درصد آن وارداتی است هنوز اختصاص پیدا نکرده است.
پارسال ۷۲ هزار و ۳۲۰ هزار تن کود در استان بین کشاورزان توزیع شد و هیچ مشکلی در زمینه تهیه و توزیع کودهای فسفاته و پتاسه وجود نداشت ولی در سه ماه اول سال جاری هنوز تخصیص کود رخ نداده است.
آذربایجانغربی دارای ۲۳۵ هزار نفر بهرهبردار کشاورزی است که سالانه ۶ میلیون تن محصول تولید و روانه بازار مصرف میکنند این استان بیش از ۸۰۰ هزار هکتار اراضی زیر کشت دارد.
نظر شما