متاسفانه برخی افراد کاملا برخلاف توصیه های متخصصان حوزه پزشکی و متولیان سلامت رفتار می کنند، مراسم عروسی و عزا می گیرند، در مراکز تجاری و خرید حضور می یابند و هیچ یک از نکات بهداشتی مانند ماسک زدن، دستکش پوشیدن و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت نمی کنند و این مسایل منجر به افزایش سرعت انتقال ویروس شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که استانهای خوزستان، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، کرمانشاه، هرمزگان و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند و معاون وزیر هم اعلام کرده که برگزاری تجمعات و جشنها از علتهای اصلی افزایش مبتلایان به کرونا در استانهای وضع قرمز است به گونه ای که فقط در یک مراسم عروسی ۱۲۰ نفر از هموطنان به کرونا مبتلا شدند.
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در استان کرمانشاه روند صعودی دارد به گونه ای که این استان در وضعیت قرمز قرار گرفته و تنها راهکار برای خروج از این بحران رعایت دستورالعمل های بهداشتی و تمکین به توصیه های دستگاههای متولی و پزشکان متخصص است.
سخنگوی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه معتقد است ویروس کرونا واکسن ندارد، داروی موثری هم برای آن کشف نشده و تنها راه مقابله با آن پیشگیری و رعایت نکات و دستورالعمل های بهداشتی است.
معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز چهارشنبه به ۲ استان غربی کشور یعنی کرمانشاه و کردستان سفر کرد و از نزدیک وضعیت شیوع بیماری کرونا را در این استان ها مورد بررسی قرار داد و در جلسه ستاد استانی کرونای این استان ها نیز شرکت کرد.
حریرچی: کرمانشاه دومین استان از لحاظ شیوع کرونا است
معاون کل وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در بیست و چهارمین نشست ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی با اعلام اینکه استان کرمانشاه اکنون دومین استان کشور از نظر روند شیوع بیماری و افزایش میزان بستری بیماران مبتلا به کووید ۱۹ است، تاکید کرد که باید اقدامات جدیدی در راستای پیشگیری و مقابله با شیوع این بیماری انجام شود که خوشبختانه برنامه ها و اقدامات صحیحی در این راستا توسط دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه صورت گرفته است.
«ایرج حریرچی» افزود: باتوجه به پیش بینی انجام شده برای افزایش تعداد تختهای بستری در هفته های آتی مشکل خاصی در خصوص تامین امکانات درمانی در استان کرمانشاه وجود ندارد و مشکلی برای تامین تجهیزات بیمارستانی و خدماتدهی به بیماران در این استان نداریم.
وی گفت: در برخی استان ها آیین هایی مانند جشن های عروسی طی هفته های اخیر رونق زیادی داشته است که برگزاری یا عدم برگزاری آنها به استان ها واگذار خواهد شد.
او با بیان اینکه الگوی بیماری در استان های مختلف کاملا متفاوت است این اختیارات در جلسه روز شنبه (۳۱ خرداد) این ستاد نهایی خواهد شد و تصریح کرد: با اختیارات جدید استان ها، استانداران و روسای دانشگاه های علوم پزشکی پس از هماهنگی نهایی با وزرای کشور و بهداشت تصمیمات لازم را برای استان خود با توجه به مسایل سیاسی و اقتصادی و همچنین شدت بروز بیماری اتخاذ خواهند کرد.
تعطیلی نقاط پرازدحام راهکار قطع زنجیره انتقال
استاندار کرمانشاه نیز در جلسه ستاد کرونا استان با حضور معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که برای قطع کردن زنجیره انتقال ویروس کرونا در استان باید اماکن و نقاط پرازدحام در استان تعطیل شود و محدودیت هایی در ترددها اعمال گردد.
«هوشنگ بازوند» از احتمال تعطیلی ۱۰ روزه دفاتر پیشخوان در استان به علت تشکیل صفهای طویل مقابل آنها و در راستای پیشگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا خبر داد و افزود: دفاتر پیشخوان به علت نوع فعالیت و ازدحام هایی که در آن صورت می گیرد می تواند یکی از عوامل اصلی شیوع کرونا به شمار رود.
او با اشاره به شیوع دوباره کرونا در کرمانشاه یادآوری کرد: برای کنترل این موضوع در آخرین جلسه ای که داشتیم تصمیمات خوبی از جمله ممنوعیت سفر به منطقه اورامانات و فعالیت تالارهای عروسی گرفته شد.
استاندار کرمانشاه ادامه داد: یکی دیگر از منابع نگرانی ما برای شیوع کرونا مطب پزشکان است و به نظر می رسد نیمی از مراجعان و بیماران اصول حفاظتی لازم را رعایت نمی کنند و به همین دلیل از مسوولان دانشگاه علوم پزشکی خواسته ایم تا به مطب ها اعلام کنند که در نوبت دهی های خود فاصله انداخته و از ازدحام در آنها جلوگیری کنند.
وی همچنین خواستار افزایش اختیارات به استان ها در خصوص اتخاذ تصمیمات لازم شد و از معاون کل وزارت بهداشت خواست تا این موضوع را در ستاد ملی مقابله با کرونا مطرح کند.
بازوند در ادامه با قدردانی از همراهی اکثر شهروندان با مسوولان برای مقابله با بیماری کرونا گفت: متاسفانه عده ای موضوع را جدی نگرفته اند و در حالی که طی یکی ۲ ماه اول ۸۶ درصد مردم کرمانشاه کاملا اصول حفاظتی و مراقبتی را رعایت می کردند طی یکی ۲ ماه اخیر این میزان بسیار کمتر از قبل شده است.
وی یادآوری کرد: مردم باید آگاه باشند که غفلت و سهل انگاری در این خصوص می تواند وضعیت را بدتر از این کرده و شرایط نامناسب تری ایجاد کند از این رو همه باید با رعایت موارد توصیه شده به مقابله با این بیماری بپردازیم.
انجام مسافرت و برگزاری آیین ها عامل شیوع کرونا
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هم با بیان اینکه بیشترین آمار ابتلا به ویروس کرونا در استان کرمانشاه بعد از تعطیلات عید فطر بوده است، گفت: شیوع کرونا در استان به دلیل انجام مسافرتها و برگزاری آیین های ویژه به مناسبت این روز و همچنین توجه نکردن به پروتکلهای بهداشتی و سیاستگذاریهای اجتماعی بوده است.
دکتر «محمودرضا مرادی» اعلام کرد که پیشبینی لازم برای افزایش ۱۰۰ تخت در هفته باتوجه به افزایش شیوع بیماری در روزهای اخیر انجام شده و اقدامهای اجرایی لازم در این زمینه صورت گرفته است.
وی اظهار داشت: ابتلای دستیاران تخصصی و متخصصین و کادر درمانی به کرونا در استان در بسیاری از رشته ها باعث کاهش توان ارایه خدمات درمانی به بیماران شده است.
او اضافه کرد: قبل از شیوع بیماری کرونا در بیمارستان امام رضا (ع) ۱۷ تا ۲۰ درصد از بیماران از استان های اطراف بودند که این موضوع پس از شیوع بیماری کرونا عملا به صفر رسیده است که این امر باعث کاهش میزان مراجعات در اثر ترس مردم از ابتلا در بیمارستان بوده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیز به ایرنا گفت: پیش بینی انجام شده در ابتدای شیوع بیماری کرونا برای هزار تخت بستری بوده که در مراحل مختلف راه اندازی شده است و خوشبختانه تاکنون مشکل و کمبودی در زمینه تخت بستری برای بیماران کرونایی نداریم.
به گفته دکتر بهمن روشنی، اکنون ۱۳۰ تخت خالی در مراکز کرونایی وجود دارد و پیش بینی های لازم برای افزایش این تعداد نیز انجام شده است.
کرمانشاه در پیک بیماری کرونا قرار دارد
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه پیک بیماری کرونا به نظر میرسد در کرمانشاه آغاز شده و یا اینکه تا یک هفته دیگر آغاز شود، گفت: طبق پیش بینی صورت گرفته احتمالا تا ۱۰ تیر که پیک کرونا را پشت سربگذاریم و تعداد افراد بستری ناشی از ابتلا به کرونا به ۵۰۰ نفر برسد.
مرادی افزود: یکی از دغدغه های موجود افزایش تعداد افراد بستری شده مبتلا به کرونا طی ۲ سه هفته اخیر و همچنین مرگ و میر ناشی از بیماری بوده است که جای نگرانی دارد.
او تصریح کرد: البته در این مدت و باتوجه به افزایش تعداد مبتلایان به کرونا پیش بینی های لازم برای فراهم کردن تعداد تخت مناسب برای بستری افراد صورت گرفت و مشکلی از از این بابت وجود ندارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ادامه داد: در جلسات اخیر ۳۱ مصوبه داشته ایم که یکی از آنها ممنوعیت سفر افراد غیربومی به منطقه اورامانات با حدود ۲۵۰ هزار نفر جمعیت بود که این ممنوعیت اکنون اجرایی و تا روز شنبه نیز ادامه خواهد داشت.
وی تصریح کرد: همچنین بازارچه جوانرود که جزو فعالترین بازارچه های مرزی کشور است در چند مقطع برای پیشگیری از ازدحام جمعیت تعطیل شد که به نظر می رسد مجموع این اقدامات در پیشگیری از شیوع بیشتر کرونا موثر بوده است.
مرادی گفت: بهترین راه پیشگیری از ابتلا به کرونا رعایت توصیه های مطرح شده از جمله استفاده از ماسک، شستشوی مداوم دست ها، خودداری از تماس دست با چشم، گوش، دهان و حتی صورت است که انتظار می رود همشهریان بیش از گذشته نسبت به انجام آنها اهتمام داشته باشند.
برگزاری آیین های عزاداری ممنوع!
کلانشهر کرمانشاه؛ مرکز استان به دلیل رعایت نکردن شیوه نامه ها و دستورالعمل های بهداشتی یکی از مناطق قرمز محسوب می شود و این موضوع فرماندار را وادار به واکنش کرده و خطاب به مردم می گوید که تنها راهکار برون رفت از وضعیت فعلی حذف ترددهای غیراجباری و اعمال محدودیت در برخی از رفتارها است.
«فضل الله رنجبر» در گفت و گو با ایرنا، برگزاری آیین های عزا و عروسی و هرگونه برنامه تجمعی را ممنوع دانست و افزود: درب آرامستان شهر را بسته ایم و از تردد دسته جمعی افراد و نیز خوردوها در آرامستان ها جلوگیری می شود؛ ضمن اینکه برگزاری آیین های سوم، هفتم و چهلم درگذشتگان ممنوع است.
وی تاکید کرد: فقط تا ۱۰ نفر از بستگان درجه یک اموات حق شرکت در آیین کفن و دفن و نماز میت هستند و مردم ما برای حفظ سلامت بستگان درجه یک اموات باید از حضور در آیین های عزاداری خودداری کنند؛ هرچند حضور در آرامستان ها به صورت انفرادی اشکالی ندارد.
مراسم در روستاها ممنوع
رنجبر در خصوص برگزاری آیین ها در روستاها نیز گفت: به بخشداری ها نیز دستور داده شده تا از برگزاری آیین های دسته جمعی عروسی یا سوگواری در سطح روستاها جلوگیری کنند.
وی با بیان اینکه تالارها حق برگزاری آیین ها را ندارند؛ افزود: مردم ما باید برای حفظ سلامت عروس و داماد و یا بستگان درجه یک اموات از شرکت در این گونه آیین ها خودداری کنند؛ چرا که وضعیت بسیار خطرناک است.
رنجبر همچنین در خصوص وضعیت بازار کرمانشاه و فعالیت اصناف توضیج داد: اصناف نیز با کمک نیروهای بسیجی وارد عمل شده اند تا مغازه دارها را مکلف به استفاده از ماسک کنند ضمن اینکه مردم نیز باید به هنگام خرید حتما از ماسک استفاده کنند چرا که فضای خارج از منزل بسیار آلوده و خطرناک است؛ اما با وجود تمام این هشدارها بازهم شاهدیم در بازاری مانند مسکن مردم از ماسک استفاده نمی کنند.
فرماندار کرمانشاه تاکید کرد که شهرداری ها موظف به کنترل حضور دسته جمعی مردم در بوستان ها شده اند و یکی از راهکارها غرق آبی کردن فضای سبز شهری است.
وی ادامه داد: به سازمان اجراییات و مشاغل شهرداری نیز دستور داده شده تا از تجمع افراد در اطراف میدان آزادی، توپخانه و بازار پرنده فروش ها جلوگیری و افراد را متفرق کنند؛ همچنین شهرداری موظف است تا فعالان روز بازارها را متعهد به رعایت فاصله گذاری اجتماعی کنند.
اجرای مصوبات ۵۰ درصد بار بیماری را کاهش میدهد
سخنگوی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بر رعایت اصول اولیه برای عدم ابتلا به ویروس کرونا به عنوان مهمترین راهکار در قطع زنجیره این ویروس تاکید کرد و گفت: اصولی مانند رعایت فاصله حداقل ۱.۵ تا ۲ متری با دیگران، شست و شوی مکرر دست ها و استفاده از ماسک اگر رعایت شود احتمال ابتلا به ویروس به حداقل می رسد.
دکتر «ابراهیم شکیبا» به خبرنگار ایرنا افزود: چرخه انتقال ویروس در آیین ها و تجمعات سرعت بیشتری به خود میگیرد و از این رو توصیه ما برگزار نکردن هرگونه مراسم و تجمع و حضور نیافتن مردم در این گونه آیین ها است.
او با بیان اینکه ۳۳ پیشنهاد دانشگاه علوم پزشکی در ستاد استانی کرونا تصویب شده است، گفت: پیشنهادات ما قابلیت اجرایی دارد و به نان و معیشت مردم هم دخل و تصرفی ندارد و هدف ما قطع فعالیت های اقتصادی مردم و تعطیلی آن نیست بلکه صرفا به دنبال مدیریت کردن اجتماعات هستیم.
وی تصریح کرد که اگر ۳۳ پیشنهادات مصوب شده به صورت کامل رعایت شود بار انتقال بیماری ۵۰ درصد کاهش می یابد.
همه ماسک بزنند
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه گفت: توصیه دیگر ما به مردم این است که اولا در محیط پرتجمع و شلوغ حضور نیابند اما اگر محبور به حضور دراین نقاط شدند حتما ماسک بزنند و فاصله با دیگران را نیز رعایت کنند.
شکیبا از ادارات و بانک ها و دستگاه هایی که ارباب رجوع زیادی دارند خواست که ماسک را در درب ورودی در اختیار مراجعه کنندگان قرار دهند و اجازه ندهند کسی بدون ماسک وارد شود.
وی ورود به آرامستان ها را نیز ممنوع دانست و گفت: از مردم انتظار داریم که همراه میت کمتر از ۱۰ نفر به آرامستانها بروند و آیین های عزا را لغو کنند.
سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد تا روز ۲۸ خرداد ۱۳۹۹ و براساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲ هزار و ۶۱۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۱۰۷۱ مورد بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۱۹۵ هزار و ۵۱ نفر رسید.
دکتر «سیماسادات لاری» افزود: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۲۰ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۹ هزار و ۱۸۵ نفر رسید.
گزارش از فرزاد نویدی