۲ تیر ۱۳۹۹، ۱۳:۳۶
کد خبرنگار: 2100
کد خبر: 83826663
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

فعال اتاق بازرگانی شیراز:‌ تحریم‌ها مانع از صادرات‌محوری شد

شیراز- ایرنا- عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی شیراز گفت: بخش تولیدی کشور بنا بر افق ترسیم شده، باید صادرات‌محور می‌شد و در بازارهای بین‌المللی رقابت ایجاد می‌کرد که به واسطه تحریم‌ها چنین نشد.

خسرو فروغان دوشنبه در گفت‌وگو با ایرنا با اشاره به سخنان اخیر رییس‌جمهوری در زمینه لزوم اصلاح قوانین برای تحقق جهش تولید افزود: طی سالیان گذشته، در کشور نتوانسته‌ایم دستورالعمل‌ها را اصلاح و عملیاتی کنیم و در این شرایط، جرات صادرکردن از صادرکننده واقعی گرفته شده است.
وی افزود: در بحث واردات نیز ناتوانی در تامین نیاز داخلی سبب شد قاچاق کالا بسیار فراگیر شود و بیش از تولید، واردات صورت گیرد که این موضوع نیز آسیبی جدی به اقتصاد وارد می‌کند.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی شیراز  با بیان اینکه این مشکلات باوجود مصوبات، بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌ها رخ داده است، گفت: افزون بر این‌ها، ناتوانی تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی برای تعیین استراتژی و برنامه بلندمدت موجب بلاتکلیفی شده است.
فروغان در ادامه گفت:‌تحریم‌های شدید و شیوع کرونا در ایران نقش بسزایی بر وضعیت اقتصادی داشته ‌است؛‌ چنانچه در سال گذشته که تحریم‌ها شدت یافت، نه تنها موضوع صادرات نفت که مسائل دیگری نیز به موازات آن کشور را دچار مشکل کرد.
وی با اشاره به رشد اقتصادی ۱.۱ بدون نفت ایران طی سال گذشته، اظهار کرد: وقتی کشور وابستگی خود را به نفت کم کند، باید راه‌های دیگری را برای کسب درآمد بیابیم، از سوی دیگر دولت هم تلاش می‌کند کسری بودجه را از منابع دیگر تامین کند؛ بنابراین وابستگی به نفت را کمتر می‌کند و وارد بخش‌های تولیدی می‌شود.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی شیراز اظهار داشت: با توجه به اینکه اقتصاد ایران بیشتر مبتنی بر فعالیت شرکت‌های وابسته به دولت است و بخش خصوصی کمتر در اقتصاد نقش تعیین‌کننده دارد، رشد اقتصادی بدون نفت مربوط به خام‌فروشی‌ها، فولاد و پتروشیمی بوده است که موفق شده‌اند نقشی در صادرات داشته باشند یا به رشد و درآمدزایی برسند.
فروغان با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور گفت: مقصر مشکلات کنونی، دولت کنونی و حکومت نیست، این آسیب‌ها در طول سال‌های گذشته ایجاد شده است و چون برنامه‌ریزی در بستر اقتصاد پویا صورت نگرفته و دولت‌های گذشته نتوانستند به چشم‌اندازهایی که تعریف شده بود دست یابند،‌ روی داده است.
وی عنوان کرد: در حوزه اصلاح قوانین، بیشتر با مشکل فرهنگی مواجه هستیم؛ زیرا جزیره‌ای فکر می‌کنیم و تنها، به رشد سازمان خود می‌اندیشیم؛ درحالیکه باید بیش از اینها به منافع ملی توجه کنیم.
فروغان ابراز داشت: تفاوت نگاه‌ها و یکدست‌نبودن تصمیم‌گیری‌ها و عملکرد جزیره‌ای سبب می‌شود مصوبات و دستورالعمل‌ها براساس نگاه ملی نباشد.
این فعال اقتصادی گفت:‌ این موضوع نیز به تصمیمات دولت مربوط نیست بلکه به عرق ملی و علاقه‌مندی به پرچم و نظام وابسته است و تا زمانی که این نگاه فرهنگی تغییر نکند، هر روز در شرایط جدیدی همچون کرونا به اقتصاد آسیب وارد می‌شود.
حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی رییس‌جمهوری ۲۶خردادماه ۹۹ در سومین جلسه برنامه‌ریزی و تلاش ملی برای تحقق شعار سال، اظهار داشت: شرایط تحریم‌ها در سال ۹۸ سخت‌تر و بحرانی‌تر بود و با هدایت های رهبر انقلاب و همراهی مردم و مسئولان از شرایط سخت تحریم ها در سال ۹۸ عبور کردیم.
وی با تاکید بر رشد اقتصادی کشور با وجود تحریم‌ها (رشد اقتصادی بدون نفت ۱.۱ درصد شد)، بیان کرد: این موضوع نشان می‌دهد هم سهم نفت در اقتصاد ایران کمتر شده و هم دیگر بخش های تولید اعم از کشاورزی و صنعت با وجود شرایط سخت کمک کردند کشور از این مرحله عبور کند.
رئیس جمهوری بیان داشت: تحریم‌ها در بخش نفت، تأثیر شدیدی گذاشته است اما در بخش‌های مختلف دیگر ناموفق بوده و این در حالی است که آنها می‌خواستند همه اقتصاد را تحت تأثیر قرار دهند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha