به گزارش روز شنبه پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، علی باقری افزود: همانطور که در اخبار آمده بود موضوع از آنجا شروع شد که آقای منصوری یکی از متهمان پرونده های مفاسد اقتصادی، وقتی اتهام متوجه وی شد متواری و از دسترس دستگاه عدالت خارج شد.
وی ادامه داد: پس از پیگیریها مشخص شد متهم به یک کشور اروپایی رفته که سابقه سیاهی هم در نقض حقوق ملت ایران دارد؛ در آنجا هر چه پیگیری صورت گرفت آن کشور نه تنها برای استرداد وی با کشورمان همکاری نکرد بلکه هیچ پاسخی هم در این رابطه نداد.
باقری اضافه کرد: چندی قبل منصوری از آنجا به کشور رومانی رفت. پیرو پیگیری پلیس اینترپل ایران، پلیس رومانی وی را تحت تعقیب قرار داد و بر اساس دستور قاضی رومانیایی متهم را به مدت یک ماه تحت نظر قرار دادند تا اقدامات و تشریفات حقوقی و قضایی برای استرداد انجام شود. قرار بود این مسیر استرداد انجام شود که روز گذشته(جمعه) خبر فوت وی منتشر شد.
معاون قوه قضاییه با تأکید بر اینکه هنوز اطلاعات درستی از نوع مرگ آقای منصوری نداریم، گفت: پلیس رومانی مرگ وی را تأیید کره اما دلیل فوت هنوز مشخص نیست. پلیس رومانی در پاسخ به پلیس اینترپل ایران ادعا کرده که منصوری خودکشی کرده است؛ پلیس کشورمان پیگیری کرده که اولأ شما مدارک و مستندات را درباره خودکشی باید به ما ارائه کنید و ثانیأ چرا از وی به گونهای محافظت نشده که این اتفاق نیفتد.
دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به اینکه مگر وی تحت نظر پلیس اینترپل رومانی نبوده، گفت: این سؤالی بود که ما از طرف رومانیایی داشتیم. که چرا وقتی متهمی در مرحله استرداد است شما باید به گونه ای از او حفاظت کنید که اتفاقی برای او پیش نیاید و این مسئولیت متوجه آنها است و ما پیگیر این قضیه هستیم که علت این فوت چیست. طرف رومانیایی درباره ادعایی که مطرح کرده باید مدارک و مستندات را ارائه کند و دوم اینکه چرا پلیس و دستگاه قضایی رومانی از وی محافظت نکرده، آیا قصور و تقصیری متوجه آنها است؟ پاسخ به این موضوعات بعد از اینکه آنها مستندات را ارائه بدهند مشخص میشود و الان هر آنچه گفته شود گمانههایی است که استنادی ندارد.
باقری در خصوص اینکه آیا می توان گفت این موضوع فشاری به دستگاه قضایی است برای پایان دادن به پروندهای که قاضی منصوری هم در آن دخیل بوده، افزود: در پرونده های بزرگ مفاسد اقتصادی مانند این پرونده، گمانهزنیهای زیادی به وجود میآید که بعضأ ناشی از حس کنجکاوی است یا با سوءنیتها مواجه است. دستگاه قضایی بر اساس مدارک و مستندات موضع میگیرد و قضاوت میکند تا وقتی که مستندات نباشد نمیتوانیم موضع صریح بگیریم.
به گفته معاون امور بین الملل و حقوق بشر قوه قضاییه، نکته قابل توجه در این پرونده این است که چرا وقتی آقای منصوری در یک کشور اروپایی بود که با جمهوری اسلامی ایران برای استرداد وی همکاری نمی کرد، هیچ خطری متوجه او نبود اما در یک کشور اروپایی دیگر که درباره مراحل استرداد وی با ایران همکاری میکند چنین اتفاقی برایش رقم میخورد و این یک شبهه جدی برای دستگاه قضایی است.
وی خاطرنشان کرد: در حالی که مراحل مقدماتی استرداد در حال انجام بود و طرف رومانیایی وی را به درخواست ایران تحت نظر قرار داده بود و متهم آزاد نبوده چرا باید این اتفاق در این کشور بیفتد و در آن کشوری که آزاد بوده این اتفاق رخ نمی دهد؛ این قضیه مبهم و مشکوک است و باید طرف رومانیایی مدارک و مستندات لازم را هم برای علت فوت و هم اینکه چرا از وی به گونهای صیانت و حفاظت نشده که این اتفاق نیفتد، پاسخگو باشند.
به گزارش ایرنا، شب گذشته سردار هادی شیرزاد رییس پلیس بین الملل نیروی انتظامی ایران، مرگ منصوری قاضی فراری را در رومانی تایید کرد.
همچنین سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه هم ضمن تایید خبر درگذشت قاضی منصوری، گفت: منتظر دریافت گزارش رسمی علت این حادثه هستیم و از مقامات رومانیایی درخواست داریم علت دقیق حادثه را رسما به ما اعلام کنند.
غلامرضا منصوری متهم ردیف نهم پرونده اکبر طبری و ٢١ متهم دیگر است که از کشور متواری و به دریافت رشوه بالغ بر ۵۰۰ هزار یورو متهم بود.
نظر شما