حسن صرفی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: عملیات برداشت کلزا از روزهای گذشته در مناطق حومه، فرات و امیریه آغاز و تا اوایل تیرماه ادامه دارد و بیش از ۴۵ هکتار زمین زیر کشت گیاه دارویی کلزا در دامغان قرار دارد.
وی اضافه کرد: با توجه به بارندگی های سال جاری، مدیریت آفات و بیماریها، تغذیه مناسب، رعایت زمان دقیق کاشت و نظارت در زمان برداشت، عملکرد محصول کلزای آبی، بیش از سه تن در هکتار برآورد میشود.
صرفی تصریح کرد: در سال جاری سطح زیرکشت این محصول ارزشمند به میزان ۲ برابر و ۲۲ هکتار نسبت به سال گذشته افزایش یافت.
وی خاطر نشان کرد: برداشت کلزا در سال گذشته، ۸۰ تن بود که با این میزان افزایش برداشت، امیدواریم در سال آینده نیز بتوانیم سطح زیر کشت افزایش یابد.
صرفی ادامه داد: دلایل اصلی افزایش سطح زیر کشت کلزا، تأمین بذر یارانه ای برای زارعان، مساعدت در آبیاری میکرو، خرید تضمینی و پرداخت به موقع به بهره برداران است.
وی اظهار داشت: با توجه به نیاز کم کلزا به آب و صرفه اقتصادی بالای این محصول، انتظار می رود که در راستای اجرای الگوی کشت توجه ویژه ای به تولید آن شود و توسعه این محصول نیز از اهداف جهادکشاورزی است.
رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی دامغان به ترکیبات موجود در گیاه کلزا اشاره کرد و افزود: کلزا حاوی ترکیبات مناسبی از اسیدهای چرب غیراشباع و درصد پائینی از اسیدهای چرب اشباع است و از جمله با کیفیت ترین روغن های خوراکی محسوب می شود.
کلزا یکی از با کیفیت ترین دانه های روغنی به شمار می رود که به دلیل داشتن اسیدهای چرب اشباع نشده و فاقد کلسترول و همچنین درصد بسیار پایین اسید اروسیک، از کیفیت تغذیه ای بالایی برخوردار است.
برنامه ریزی برای توسعه کشت این محصول راهبردی، در راستای پایداری کشاورزی، تأمین روغن و تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور انجام می شود.
دانه کلزا دارای ۲۵ تا ۵۵ درصد روغن، ۱۸ تا ۲۴ درصد پروتئین و ۱۲ تا ۲۰ درصد پوست است.
نظر شما