تکاپوی چهره‌های سیاسی برای انتخابات ۱۴۰۰

تهران- ایرنا- پیش‌بینی در خصوص روند انتخابات ۱۴۰۰ و گزینه‌هایی که در آن زمان مطرح می‌شوند، به یکی از بحث‌های مهم مجامع سیاسی و غیرسیاسی کشور تبدیل شده است. به گونه‌ای که چهره‌های سیاسی به تکاپو افتاده‌اند که خودشان یا افرادی از حزبشان را آماده این کارزار کنند.

با نزدیک شدن به موعد برپایی انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ۱۴۰۰، خورشیدی گمانه زنی‌ها پیرامون ترکیب نامزدهای احتمالی عمارت پاستور، بیش از گذشته در حال شدت گرفتن است. در این خصوص به منظور بازتاب دیدگاه‌ها و نظرات منعکس شده در رسانه‌های گروهی در این مجمل، مطالب مربوط به انتخابات ریاست جمهوری به صورت گزیده‌وار انتخاب و گردآوری شده است.

رسانه‌های اصلاح‌طلب

اصلاح‌طلبان و انتخابات

روزنامه آرمان ملی در یادداشتی به قلم احمد حکیمی‌پور فعال سیاسی اصلاح‌طلب می نویسد: احزاب فراگیر در ایران وجود دارند و از پس مسائل مملکتی هم برمی‌آیند اما به آنها چندان اجازه فعالیت داده نمی‌شود، مسئولیت اینکه مردم پای صندوق‌ها حضور پیدا کنند یا خیر به عهده اصلاح‌طلبان نیست؛ چراکه آنها در صحنه حضور پیدا می‌کنند و لحظه آخر خانه‌نشین می‌شوند. پس ما کاری نمی‌توانیم برای حضور و اقبال مردم پای صندوق‌های رای انجام بدهیم، انتخابات رقابتی برگزار شود می‌توان امیدوار بود مردم پای صندوق‌های رای بیایند و مشخص شود چه میزان از جامعه به اصلاحات اقبال دارد، اما در غیر این صورت، جریان اصلاح‌طلب مسئول حضور حداقلی مردم پای صندوق‌ها نیست. حدود یکسال دیگر انتخابات ۱۴۰۰ را در پیش داریم اما نمی‌توان از امروز پیش‌بینی دقیقی از شرایط این انتخابات و خصوصا حضور اصلاح‌طلبان در این عرصه داشت؛ چراکه اگر شرایط به شکل انتخابات اسفندماه پیش برود، اصلاح‌طلبان امکان حضور پیدا نمی‌کنند و این به خودی‌خود حذف یک جریان در سیاست محسوب می‌شود.

پایگاه خبری نامه نیوز در گفت و گو با محمود صادقی نماینده پیشین مجلس و عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان آورد: چالش اصلی ما در رقابت سیاسی سال ۱۴۰۰ کاهش مشارکت رأی دهندگان است تا الان هم اتفاق تازه ای نیفتاده که باعث شود تغییری در این وضعیت رخ دهد. اصلاح طلبان مجبورند با چهره جایگزین وارد صحنه انتخابات شوند که تجارب خوبی از این مسئله کسب نکردند. از این مهمتر متقاعد کردن افکارعمومی برای حضور در پای صندوق های رأی است. امروز اصلاح طلبان پیش از دعوت مردم برای مشارکت در انتخابات، افکارعمومی را متقاعد کنند که رأی دادن به گزینه مدنظر آنها چه مزیت هایی را متوجه کشور می کند. در واقع سئوال مردم آن است که نامزد اصلاح طلبان درصورت رأی آوری چگونه می خواهد به وعده های انتخاباتی خود جامه عمل بپوشاند. نظرسنجی ها حکایت از آن می کند که نزدیک به ۳۰ درصد مردم امروز اعلام کردند در انتخابات ریاست جمهوری رأی می دهند ۷۰ درصد درباره کارآمدی رئیس جمهور فارغ از آنکه چه کسی باشد، تردید دارند. اگر جریان های سیاسی نتوانند این تردید را برطرف کنند مشارکت مردم در انتخابات ۱۴۰۰ به مراتب کمتر از انتخابات مجلس در سال ۹۸ خواهد بود.

احمدی نژاد و انتخابات ۱۴۰۰

روزنامه آرمان ملی در یادداشتی به قلم امیررضا واعظ آشتیانی عضو سابق شورای شهر تهران نوشت: این تصور اشتباه است که سبب شده امروزه برخی فکر کنند که اگر احمدی‌نژاد در انتخابات ۱۴۰۰ رای بیاورد وضعیت از زمان حال بهتر خواهد بود. این قضاوت مردم عام است که با قیاس‌هایی به چنین برداشتی می‌رسند. با این وجود عده‌ای هم در داخل کشور به این شایعه‌ها و موضوعات دامن می‌زنند و بدشان نمی‌آید از این نگاه برداشت‌هایی داشته باشند. آنچه مشخص است در کشور ما همواره رئیس‌جمهورها دو دوره چهارساله حاکم هستند. اگر قرار بر این باشد رئیس‌جمهوری پس از دوره هشت‌ساله خود بار دیگر رئیس‌جمهور شود نمی‌تواند اتفاق جدیدی رقم بزند و تحولی سودمند برای مردم نمی‌تواند ایجاد کند. هر اتفاق مهمی که برای رقم زدن آن برنامه داشته در ۸ سال گذشته رقم زده است و دیگر نمی‌تواند کاری انجام دهد. احمدی‌نژاد برنامه‌ای جدیدتر از گذشته نخواهد داشت و عملا رئیس‌جمهور شدن مجدد ایشان دستاوردی برای کشور ندارد. دولت‌ها برای اجرای برنامه‌های خود به قدر کافی زمان دارند و نمی‌توان متصور بود که با روی‌کارآمدن مجدد حاصلی مفید برای مردم داشته باشند.

پایگاه خبری نامه نیوز در گفت و گو با امیررضا واعظ آشتیانی فعال سیاسی می آورد: هر کسی اگر واجد شرایط باشد، حق دارد که در انتخابات ثبت نام کند و اگر از سوی شورای نگهبان صلاحیتش احراز شد می‌تواند در معرض رأی مردم قرار بگیرد؛ آقای احمدی‌نژاد هم از این قاعده مستثنی نیست اما از یک سو تأکید می‌کنم که باید در هرگونه گمانه‌زنی نقش بررسی صلاحیت‌ها را در نظر بگیریم و از سوی دیگر باتوجه به تجربه تاریخی در این چند دهه بدانیم که در نظام جمهوری اسلامی تا کنون هیچ رئیس‌جمهوری بیش از دو دوره رئیس‌جمهور نبوده است. من تصور نمی‌کنم که تأیید صلاحیت شود زیرا نسبت به سال گذشته تغییری در احمدی‌نژاد ایجاد نشده که بگوییم تأیید صلاحیت او محتمل است. شورای نگهبان بر اساس موازین و معیارهای دقیقی به بررسی صلاحیت نامزدها می‌پردازند و اینکه گفته می‌شود احمدی‌نژاد با شورای نگهبان مشغول رایزنی است، جفا در حق شورای نگهبان است. برخی با طرح چنین شائباتی می‌خواهند به مردم القاء کنند که شورای نگهبان اهل معامله و مصالحه است که واقعا شورای نگهبان از چنین اتهاماتی مبری است.

میرسلیم و انتخابات ۱۴۰۰

پایگاه خبری انصاف نیوز در گزارشی نوشت: مشاور مصطفی میرسلیم درباره‌ احتمال کاندیداتوری او در انتخابات ۱۴۰۰ می‌گوید: آقای میرسلیم چنین قصد و نیتی برای حضور ندارند اما هر وقت که ما از ایشان می‌پرسیم نه ۱۰۰ درصد رد و نه ابراز تمایل می‌کنند. هاشمی مشاور «سیدمصطفی آقا میرسلیم» در پاسخ به انصاف نیوز در عین حال تاکید کرد: پاسخ به این سوال کمی زود است. او همچنین در پاسخ به این پرسش که با توجه به اوضاع و احوال مجلس جدید آیا تصمیمی دارند یا خیر هم گفت: من خیلی نمی‌توانم پاسخ دقیقی به این سوال بدهم اما هر وقت از ایشان می‌پرسیم نه ابراز تمایل می‌کنند و نه ۱۰۰ درصد رد می‌کنند لذا در این زمان پاسخ مشخصی وجود ندارد. اساسا مجلس خیلی در انتخابات ریاست جمهوری تاثیرگذار نیست. نظر شخصی من این است که در انتخابات ۱۴۰۰، فردی از جناح اصلاحات رای خواهد آورد.

رسانه‌های اصولگرا

تنور داغ انتخابات ۱۴۰۰ با نقش‌آفرینی معجزه هزاره سوم

پایگاه خبری-تحلیلی صراط در گزارشی می نویسد: خبری که اخیراً توجهات بسیاری را به خود جلب کرده، پیش بینی حضور احتمالی محمود احمدی نژاد، رئیس دولت‌های نهم و دهم در انتخابات آتی است! بر همین اساس، مرتضی طلایی نایب رئیس سابق شورای اسلامی شهر تهران در گفتگویی پیرامون این قضیه اظهار داشته است: احمدی نژاد در حال رایزنی برای تایید صلاحیت خود در شورای نگهبان است. در عین حال، با توجه به کنار رفتن دو تن از اصلی‌ترین مخالفان رئیس جمهور سابق ایران یعنی برادران لاریجانی از راس قوای قضائیه و مقننه و همچنین غلبه رخوت و رکود سیاسی حاکم بر جناح تجدیدنظرطلب، حضور دوباره احمدی نژاد در رقابت‌های انتخاباتی، ریسک زیادی را برای وی به دنبال نخواهد داشت؛ چه آنکه در صورت تایید صلاحیت حتی ممکن است به اولین رئیس جمهور تاریخ جمهوری اسلامی تبدیل شود که می‌تواند سابقه سه دوره حضور در پاستور را در کارنامه خود داشته باشد! حواشی متعدد معجزه هزاره سوم در دوران مسئولیتش در دولت‌های نهم و دهم و همچنین به بی توجهی محض به نهی صریح رهبر انقلاب پیرامون شرکت در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۶ که نهایتاً به ردصلاحیت او منتج گردید، از جمله دست اندازهایی محسوب می‌شوند که شاید راه رسیدن سه‌باره احمدی نژاد به قوه مجریه را صعب العبور نمایند! با این همه باید منتظر ماند و دید که آیا مناظراتی از جنس بگم بگم‌های ۱۳ خرداد ۱۳۸۸ در بهار ۱۴۰۰ نیز تکرار می‌شود یا اینکه حیات سیاسی احمدی نژاد همچون سالیان اخیر کماکان در کنج عزلت و گوشه نشینی سپری خواهد شد!؟

رئیس جمهور ۱۴۰۰

پایگاه خبری جهان نیوز در گزارشی می آورد: سید مصطفی هاشمی طبا، کاندیدای انتخابات سال ۹۶ که در نهایت نام روحانی را بر برگه رای خود نوشت در جدیدترین اظهارات خود گفته است: درست است که رئیس جمهور، دومین فرد کشور است اما در واقع اختیارات چندانی ندارد. ما در سال ۱۴۰۰ به یک رئیس جمهور پُرتحرک و خوش فکر نیاز داریم که به یک اصولی، باور داشته باشد و روی همان اصول نیز ثابت قدم بماند و بتواند، سیاست‌های مناسبی را پیاده کند. در حقیقت رئیس جمهوری می‌خواهیم که به مسائل اِشراف داشته باشد و با اعتقاد حرکت کند این ویژگی‌های یک رئیس جمهور است. از سوی دیگر این را هم باید در نظر بگیریم که رئیس جمهور تنها فرد در کشور نیست، بلکه به تعبیری دست بالای دست بسیار است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha