معاون وزیر کشور: همراهی با بخش خصوصی یک الزام است

مشهد- ایرنا- معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور همراهی شوراها، شهرداریها و دهیاریهای سطح کشور را با بخش خصوصی "الزامی" توصیف و بیان کرد: نمی‌بایست هیچگونه فضای منفی نسبت به سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در فعالیتها و امور اقتصادی وجود داشته باشد.

استانداری خراسان رضوی ظهر شنبه به نقل از مهدی جمالی‌نژاد در جریان سفر کوتاه وی به شهرستان مرزی کلات واقع در شمال شرق این استان گزارش داد: بخش خصوصی موتور اصلی حرکت کشور در بخشهای عمرانی، اقتصادی و صنعتی است بنابراین می‌بایست زمینه حضور بیشتر بخش خصوصی را در عرصه‌های مدیریت شهری و روستایی برای اجرای پروژه‌ها و تقویت اقتصاد شهر و روستا فراهم آوریم. 
وی افزود: حضور برنامه‌محور و موثر بخش خصوصی در عرصه امور اجرایی و همچنین مدیریت شهری و روستایی در سطح کشور می‌تواند بخش زیادی از مشکلات را حل نموده و امور متوقف مانده را به حرکت درآورد. 
رییس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور ادامه داد: هم‌اینک دست‌اندرکار رفع مشکلات حضور بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران در پروژه‌های عمران شهری و حمایت قانونی از این موضوع در چارچوب فعالیت سازمان شهرداریها و دهیاریها هستیم. 
وی همچنین بکارگیری روشهای جدید کسب و کار را سبب‌ساز پیشرفت و رونق تولید در فعالیتهای اقتصادی، صنعتی و عمرانی ذکر و بیان کرد: نسل جدیدی از کارآفرینان بطور جدی در حال فعالیت هستند که نوع نگاه، تفکر و دغدغه‌های آنها با دست اندرکاران قدیمی متفاوت است. 

جمالی‌نژاد گفت: باید از صاحبان جوان این نوع نگرش نوین به عنوان سرمایه‌های جدید انسانی در عرصه برنامه‌ریزی و امور اجرایی بهره برد تا سرعت پیشرفت فعالیتها افزایش یابد.
وی در ادامه به تحریمهای ظالمانه استکبار جهانی علیه کشورمان نیز اشاره و بیان کرد: برای ساختن آینده‌ای مطمئن و اداره بهتر شهرها و روستاها باید به سرمایه‌های جوان این مرز و بوم متکی بود. 

معاون وزیر کشور افزود: شهرداریهای سطح کشور نیز در همین راستا می‌بایست به استارتاپها برای هوشمندسازی و دانش‌بنیان کردن تولید در ساختار مدیریت شهری، ایجاد تحول در ساختارهای قدیمی با هدف افزایش رضایت شهروندان و بهره‌وری بیشتر میدان دهند. 
وی همچنین به بازدید خود از کلات نیز اشاره و بیان کرد: صنعت گردشگری، جاذبه‌های طبیعی، میراث فرهنگی و تاریخی این شهرستان مرزی با ایجاد بستر، تقویت زیرساختها، امکانات رفاهی لازم و همچنین اطلاع‌رسانی مناسب برای معرفی گسترده این مزیتها می‌تواند وضعیت اقتصادی این خطه مرزی را متحول کرده و درآمد و اشتغال پایدار برای شهروندان کلاتی ایجاد نماید. 
جمالی‌نژاد ادامه داد: حمایتهای لازم را به همین منظور از شهرستان مرزی کلات در چارچوب فعالیت معاونت عمرانی وزارت کشور و سازمان شهرداریها و دهیاریها به عمل می‌آوریم.
وی همچنین گفت: سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور از پروژه‌های عمرانی شهرداری شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر جمعیت با عنوان پروژه‌های ۱۴۰۰ حمایت می‌کند.
رییس سازمان شهرداریها و دهیاریها افزود: از پروژه‌هایی حمایت خواهد شد که دارای طرح مشخص در چارچوب اعلام شده بوده بطور حتم تا پایان دوره کاری دولت دوازدهم به اتمام برسند.
وی گفت: دولت در حال برنامه‌ریزی برای جبران خسارتهای ناشی از شیوع بیماری ویروسی همه‌گیر کرونا در حوزه‌های گوناگون کشور از جمله مدیریت شهری و روستایی، صنایع و بخش خصوصی است تا با تدابیر اتخاذ شده کشور کمتر دچار آسیب شود. 

کلات بخاطر منابع آبی سرشارش شامل ۵۶۰ دهنه چشمه، ۱۶ رشته قنات، سد بتنی ۴۱ متری زاوین و رودخانه‌های متعدد شاهد رونق کشاورزی در ۲۲ هزار هکتار مزرعه، باغداری در سطح شش هزار هکتار باغ و دامپروری با ۳۹۵ هزار راس دام است. هفت هزار و ۵۹۵ بهره‌بردار که چهار هزار و ۳۱۸ نفر از آنها پرورش‌دهنده دامهای سبک هستند در مجموع ۲۸ هزار زمین را در کلات زیر کشت انواع محصولات زراعی و باغی برده‌اند. 

بخش کشاورزی این شهرستان با تولید سالانه ۵۱ هزار تن انواع محصول که "گندم، جو، کنجد، گردو و سیب" عمده‌ترین آنها هستند در تولید آبی "برنج و ماش" و تولید دیم "گندم، عدس، کنجد، نخود، فندق، گردو، پسته، انجیر و تمشک" رتبه‌های نخست تا سوم را در میان ۳۰ شهرستان استان خراسان رضوی دارد.

بخش صنعت کلات هم داری ۲۴ واحد تولیدی مربوط به صنایع تبدیلی است که در حوزه لبنیات، برنجکوبی، روغنگیری و بسته‌بندی حبوبات فعالند. 

این شهرستان در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری نیز با ۲۸ اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی، پنج رشته فعال صنایع دستی شامل "دوخت لباس محلی، نواربافی، گلیم‌بافی، حوله‌بافی ابریشم‌بافی" که نوار و ابریشم‌بافی آن به عنوان آثار معنوی ثبت شده‌اند و همچنین چهار روستای هدف گردشگری در این عرصه نیز خطه‌ای غنی محسوب می‌شود.

"عمارت خورشید، مسجد کبود، بند و کتیبه نادری، برج ارغونشاه و موزه مردمشناسی" مهمترین بناها و آثار تاریخی این شهرستان با قدمتی ۸۰۰ ساله هستند. دیگر آثار تاریخی کلات شامل "کاخ، مسجد، سد، برج، آب‌انبار، قلعه، دروازه، حمام، رباط، تپه و آرامگاه" است.

طبیعت سرسبز کلات هم با "منطقه ییلاقی لایین، آبشارهای گرم، قره‌سو و ارتکند و نیز رودخانه زاوین" مقصدی جذاب برای مشتاقان گردشگری طبیعت و دوستداران محیط زیست محسوب می‌شود. 

مرکز شهرستان ۳۸ هزار نفری کلات در فاصله ۱۵۵ کیلومتری شمال شرق مشهد واقع است.

کلات مرکب از دو بخش "مرکزی و زاوین" ۶۸ روستا دارد. ۲۷ هزار نفر از جمعیت این شهرستان ساکن روستاها هستند.

شهرستان کلات از سمت شمال و شرق با کشور جمهوری ترکمنستان هم‌مرز است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha