به گزارش ایرنا از روابط عمومی اداره کل بندر و دریانوردی خرمشهر، نوراله اسعدی شنبه اظهار داشت: با توجه به تحریمهای ظالمانه و شیوع کرونا و توقف فعالیتهای بندری و دریایی در بیشتر کشورهای جهان بندر خرمشهر توانست با راهاندازی این خط و افزایش صادرات کالاهای کانتینری ،تحریمها را با تکیه بر تمام ظرفیتها و زیرساختهای مناسب این بندر، کم اثر کرده و ارزآوری را برای کشور رقم بزند.
وی تصریح کرد: در سه ماهه نخست سالجاری صادرات کالاهای کانتینری رشد۳۷۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان میدهد که بندرخرمشهر در زمینه صادرات و عملیات تخلیه و بارگیری توانست به رکورد بیسابقهای در تاریخ فعالیتهای این بندر دست یابد.
مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر گفت: عمده کالاهای صادراتی غیرنفتی از بندرخرمشهر به کشورهای حاشیه خلیج فارس و همجوار را کالاهای فله خشک، کالاهای کانتینری خشک و کالاهای کانتینری یخچالی تشکیل میدهد.
اسعدی اظهار داشت: هم اکنون بخش قابل توجهی از صادرات به کشورهای حاشیه خلیج فارس از طریق مسیر دریایی بندر خرمشهر انجام میشود که نرخ حمل مناسب و کاهش تعرفههای تخلیه و بارگیری و نزدیکی مسافت به کشورهای همجوار جاذبه مطلوبی را برای سرمایهگذاران و صادرکنندگان فراهم کرده است.
بندر خرمشـهر با ۲۳۰ هکتار وسـعت به عـنوان سـومین بندر آزاد کشـور در خلیج فارس به شــمار می رود، که به دلیل همــجواری با کشـــور عـراق عـلاوه بر اهـمیت ســیاسـی آن، یک منــطــقه اسـتراتژیک از نظر تجـاری و اقتصادی محسوب می شود. قرار گرفتن این بندر در محدوده مـنطـقه آزاد تجـاری ارونــد و نــزدیـکی به پالایشگاه آبادان، صنایع فـولاد خـوزستان و برخورداری از خطـوط ریلی داخلی و اتـصال به شـبکه راه آهن سـراسری کشـور بر اهمیت آن افزوده است.
نظر شما