«علیرضا نظری» روز شنبه در نشست بررسی مشکلات پساب خمین، افزود: تصفیهخانه فاضلاب خمین برای خروجی پساب ۵۰ لیتر در ثانیه برنامهریزی شده اما اکنون پساب خروجی به ۹۰ لیتر در ثانیه افزایش پیدا کرده است.
وی اظهار داشت: رهاسازی پساب فاضلاب خانه خمین در رودخانه راهکار کوتاه مدت حل مشکلات پساب این شهرستان است و نباید این شیوه برای همیشه تداوم یابد.
نماینده مردم خمین در خانه ملت با اشاره به بهرهبرداری از پتروشیمی خمین تا پایان سال جاری بیان کرد: صنعت پتروشیمی در تمام دنیا در کنار دریا ساخته میشود یا در مرکز شهرها برای تامین آب مورد نیاز خود از پساب فاضلاب تصفیه شده استفاده میکنند.
نظری بیان کرد: از این پساب می توان برای آبیاری درختان غیر مثمر در فضای سبز نیز استفاده کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی گفت: در زمان خشکسالی کشاورزان خمین از پساب تصفیهخانه این شهرستان استفاده میکردند و اعتراضی نداشتند اما با شروع ترسالی این اعتراضات آغاز شد.
«عزت اله آمرهای» افزود: خروجی پساب تصفیهخانه فاضلاب باید وارد چرخه صنعت شود و واحدهای خودروسازی، پتروشیمی، چوب و شهرداری خمین برخلاف قراردادی که برای استفاده از پساب داشتند هنوز اقدامی برای انتقال آن نکردند.
وی بیان کرد: تا زمانی که این واحدهای صنعتی برای انتقال پساب اقدام کنند، به منظور رفع مسایل اجتماعی روستای رباط کفسات پساب تصفیهخانه فاضلاب خمین در رودخانه رهاسازی میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی اظهار داشت: مسیر بدون معرض برای رهسازی پساب در رودخانه شناسایی و نقسه و برآورد هزینه توسط گروه کارشناسی انجام شود.
آمره ای در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه آبرسانی به شهرستان خمین از سد کوچری از طرحهای شاخص کشوری است، گفت: در این طرح آبرسانی به ۴۲ روستای این شهرستان به مساحت ۱۰۰ کیلومتر پیشبینی شده است.
وی با اشاره به معترضان تکمیل سه کیلومترباقی مانده این طرح در یکی از روستاهای خمین اضافه کرد: طرح آبرسانی به ۲۳ روستا در این شهرستان انجام شده و پس از رفع مشکلات پیش بینی می شود طرح آبرسانی از سدکوچری در هفته دولت بهرهبرداری شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان مرکزی افزود: طرح آبرسانی به خمین از سد کوچری میتواند مشکل آب این شهرستان را تا ۲۵ سال آینده حل کند.
آمرهای آبدهی از سد کوچری را ۳۵ لیتر در ثانیه بیان کرد و ادامه داد: برای تامین ۴۲ روستا ۴۰ لیتر در ثانیه پیشبینی شده است و این تقسیم آب ممکن است سبب بروز مشکلاتی شود.
خمین در جنوب استان مرکزی واقع شده و دارای ۱۰۵ هزار نفر جمعیت است و از ۲۵ هزار مشترک آب در خمین، ۱۸ هزار مشترک زیر پوشش شبکه فاضلاب قرار دارند.
نظر شما