مهدی سلیمانی روز شنبه به مناسبت فرارسیدن روز جهانی پناهنده در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: بیش از ۹۷ درصد پناهندگان در کشور ما بصورت مسالمت آمیز و در کنار دیگر شهروندان زندگی میکنند و کمتر از سه درصد آنها در مکانهایی با عنوان مهمان شهر زندگی میکنند در حالیکه عموم پناهندگان در دنیا در مکانهای نامناسب با شرایط زیستی ناشایستی با عنوان کمپ زندگی میکنند.
۲۰ ژوئن برابر با ۳۱ خرداد از سال ۲۰۰۱ میلادی به مناسبت پنجاهمین سالگرد تصویب کنوانسیون مربوط به وضعیت پناهندگان بعنوان روز جهانی پناهنده نامگذاری شد.
وی ادامه داد: امکان برخورداری از خدمات بهداشتی درمانی و آموزشی و تحصیلی همانند دیگر شهروندان ایرانی برای پناهندگان هم فراهم شده است.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری اصفهان افزود: شرایط لازم برای زندگی از نظر اعتقادی، دینی و اسلامی و هم از نظر ضوابط قانونی برای پناهندگان در جمهوری اسلامی فراهم شده است.
وی اضافه کرد: دشمنان ما نمیتوانند این همدلی و وحدت بین پناهندگان و مردم کشور را تحمل کنند و به همین دلیل در تلاشند تا برخی از اتفاقاتی که بیشتر ناشی از فعالیت قاچاقچیان مهاجر است را به نظام و حاکمیت ما نسبت میدهند.
سلیمانی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی به رقم فشارهایی که استکبار جهانی برای ایجاد محدودیتها و تحریمها علیه کشور ما ایجاد کرد و با وجود همه کمبودهای اعتباری و امکاناتی، سعی کرده شرایط زیستی مناسب را برای پناهندگان فراهم کند.
وی اظهار داشت: قاطبه پناهندگانی که در کشور ایران و استان اصفهان حضور دارند به خدماتی که جمهوری اسلامی در زمینه های مختلف به آنها ارائه می دهد، اذعان دارند.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری اصفهان ادامه داد: این استان از ۴۰ سال گذشته تا کنون میزبان حدود ۱۲۰ هزار نفر از پناهندگان افغانستانی و عراقی است و بیشتر خدمات ارائه شده در زمینههای مختلف به شهروندان ایرانی، شامل حال پناهندگان هم میشود.
وی گفت: نزدیک به ۵۵ هزار نفر از دانش آموزان اتباع و پناهندگان خارجی در مدارس استان و در کنار دیگر دانش آموزان اصفهان مشغول به تحصیل هستند.
سلیمانی با اشاره به اینکه همه خدمات بهداشتی و درمانی که در مراکز بهداشتی آنچه به شهروندان ایرانی ارائه می شود به اتباع خارجی نیز چنین هست، افزود: خدمات بهداشتی بصورت رایگان و هزینه خدمات درمانی هم همانند شهروندان ایرانی از پناهندگان دریافت میشود.
وی تصریح کرد: امکان بهره مندی پناهندگان از بیمه سلامت فراهم شده و نزدیک به ۱۸ هزار نفر از این افراد در استان اصفهان از بیمه سلامت برخوردارند.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری اصفهان خاطرنشان کرد: پناهندگانی که جزو افراد آسیب پذیر، بیماران خاص و صعب العلاج محسوب شوند بصورت رایگان از بیمه سلامت بهرهمند میشوند و سایر افراد هم با پرداخت هزینهها مطابق تعرفههای مصوب بیمه خواهند شد.
وی با اشاره به تشکیل کمیته حل اختلافات اتباع خارجی در این اداره کل اظهارداشت: این کمیته برای حل اختلافات بین پناهندگان با حضور قاضی معرفی شده از دادگستری استان، وکیل و نماینده پناهندگان روزهای یکشنبه هر هفته برگزار میشود.
سلیمانی خاطرنشان کرد: این کمیته ۴۸ جلسه در سال گذشته میلادی تشکیل داد که ۱۵۲ پرونده در این زمینه تشکیل شد و در مجموع با احتساب پرونده های سال گذشته به ۳۲۲ پرونده رسیدگی کرد و ۹۹ پرونده مختومه و ۲۴ پرونده به مراجع قضایی ارائه شد.
بر اساس نتایج سرشماری سال ۹۵، از جمعیت پنج میلیون و ۱۲۰ هزاری نفری استان اصفهان حدود ۱۸۳ هزار تبعه کشور افغانستان و حدود سه هزار نفر تبعه عراق هستند که بیشتر آنها در شهرستان اصفهان زندگی میکنند.
در بین استانهای کشور، اصفهان پس از تهران و خراسان رضوی میزبان بیشترین اتباع و مهاجران خارجی است و انواع خدمات بهداشتی، درمانی و آموزشی به آنها ارائه میشود.
نظر شما