مجتبی جدی امروز شنبه در گفت وگو با ستاد خبری جشنواره افزود: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پیش از این اعلام کرده بود که دانشگاهها از تیرماه فعال میشوند، ولی بسیاری از دانشگاهها به ویژه دانشگاههای دولتی که بخش زیادی از دانشجویان آنها در خوابگاهها مستقر هستند، چنین تصمیمی ندارند و وزارتخانه هم بازگشایی دانشگاهها را بر عهده خود آنها گذاشته است.
وی گفت: پرونده جشنواره بیست و سوم تئاتر دانشگاهی بسته نخواهد شد، ولی برای اینکه هم سلامت همه افراد حاضر در جشنواره حفظ شود و هم دانشجویان از حالت بلاتکلیفی خارج شوند. ۴۵ روز بعد از بازگشایی رسمی دانشگاهها و استقرار دانشجویان در خوابگاهها، ارزیابی آثار بخش صحنهای، رادیو تئاتر، تجربههای اجرا و مناطق که نیازمند تجمع دانشجویان است، انجام می شود.
دبیر بیست و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی با تاکید بر اینکه جشنواره با استقبال خوبی از سوی شرکت کنندگان روبه رو شد است، عنوان کرد: حدود ۸۰۰ اثر در بخش های مختلف ثبت نام کردند و با توجه به اینکه هنوز فرصت ثبتنام در بعضی بخش ها وجود دارد، تعداد شرکت کنندگان در این دوره بیشتر از سالهای گذشته خواهد شد.
جدی در خصوص بخشهای مختلف این رویداد توضیح داد: امسال علاوه بر بخشهایی که در گذشته در جدول جشنواره حضور داشتند، بخش رادیوتئاتر و ماکتصحنه به فراخوان جشنواره اضافه شدند. همچنین در بخش بین الملل در حال رایزنی با کشورهای فرانسه، آلمان و دیگر کشورها هستیم تا چند اثر خوب و اساتید شایسته برای آموزش به جشنواره دعوت شوند.
دبیر جشنواره با تاکید بر اینکه حضور آثار خوب با کیفیت بین المللی در افزایش سطح علمی دانشجویان تاثیر به سزایی دارد، عنوان کرد: اگر این آثار سطحی پایینتر از کارهای ایرانی داشته باشند، نه تنها کمکی به ما نخواهد کرد، بلکه از لحاظ مالی و هزینههای انسانی آسیب خواهد زد.
وی درباره تیم داوری جشنواره گفت: در دو سال گذشته تلاش شده یک تیم داوری جوان در جشنواره حضور داشته باشند. در دو دوره قبلی این اتفاق افتاد و داوران از جنس تئاتر دانشگاهی و برگزیدههای ادوار قبل بودند و امید است امسال هم این روند ادامه یابد.
دبیر جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران با تاکید بر تقویت سایر بخشهای جشنواره افزود: چرخ بیست و سومین جشنواره تئاتر دانشگاهی متوقف نمیشود؛ بلکه روند برگزاری جشنواره را با تقویت دیگر بخشها پیش میگیریم. بر همین اساس در این دوره از جشنواره بخشهای آموزش، پژوهش، نمایشنامهنویسی و ترجمه که در دورههای قبلی در حاشیه قرار میگرفتند، در این دوره بیشتر مورد توجه خواهند بود.
جدی ادامه داد: به جای برگزاری کارگاههای آموزشی یک روزه، کارگاههای آموزشی طولانیتری با حضور استادان خوب داخلی و بین المللی برگزار میشود.
وی با بیان اینکه در بخش پژوهش، چاپ مقالات دانشجویان و کتاب آموزشی در اولویت قرار دارد، اظهار داشت: با تقویت بخش نمایشنامهنویسی میتوان زمینه را برای خلق اثر برگزیده فراهم کرد. البته بخشهای آموزشی و پژوهشی طبق تقویم که در فراخوان اعلام شده، برگزار میشود؛ ولی بازه زمانی جشنواره امسال، طولانیتر از دورههای قبلی خواهد بود.
جدی در پاسخ به این پرسش که در شرایط فعلی شیوع کرونا، چه اصراری به برگزاری بخش صحنهای جشنواره دارید؟ خاطرنشان کرد: این مطالبه دانشجویان است. بیش از ۷۰۰ نفر متقاضی شرکت در بخش صحنهای هستند که نمیتوان به راحتی از خواسته آنان گذشت؛ ولی در هر حال، امنیت و سلامت همه کسانی که به نوعی در جشنواره دخیل هستند، مهمترین اولویت ما خواهد بود.
نظر شما