خالد جعفری روز یکشنبه در کارگروه خرید تضمینی گندم استان اظهار داشت: امسال نیز انتظار میرود با توجه به پیشبینی تولید یک میلیون و ۱۰۰ هزار تُنی این محصول با خرید حدود یک میلیون تُن، سهم گندم در تولید ناخالص استان همانند سالهای گذشته محقق شود.
وی اضافه کرد: دستاندرکاران خرید تضمینی گندم از جلمه سازمان جهاد کشاورزی، بانک کشاورزی و شرکت دولتی بازرگانی ایران نیز باید تمهیداتی انجام دهند تا بتوانیم با تحقق حداکثر پیشبینی خرید تضمینی گندم گامهای موثرتری در پرداخت به موقع بهای محصول خریداری شده داشته باشیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان یادآور شد: ترس از عدم مصرف گندم در چرخه انسانی، فعالیت دلالان و قاچاق گندم از جمله نگرانیهای دستاندرکاران در خرید تضمینی بوده که باید تلاش شود تمام مجموعه از بروز این آسیبها در این فعالیت جلوگیری شود.
گندم در کردستان ۲ هزار و ۸۲۶ میلیارد تومان گردش مالی خواهد داشت
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز در این جلسه گفت: پیشبینی میشود امسال گندم به عنوان یک محصول استراتژیک در این استان ۲ هزار و ۸۲۶ هزار میلیارد تومان گردش مالی داشته باشد.
محمد فرید سپری با بیان اینکه امسال در کشور ۶ میلیون هکتار اراضی زیر کشت گندم رفته است افزود: پیش بینی برداشت از این اراضی حدود ۱۴ میلیون تُن و برآورد خرید تضمینی نیز ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تُن است.
وی تاکید کرد: کردستان نیز بدنبال آن است امسال همانند سالهای گذشته با خرید حداکثری محصول مازاد بر نیاز بهرهبرداران مقام دوم کشور در این بخش را حفظ کند.
کردستان ظرفیت افزایش ۱۰۰ هزار تُنی ذخیره گندم را دارد
نماینده شرکت دولتی بازرگانی در کردستان نیز اظهار داشت: امسال ۹۴۰ هزار تن ظرفیت مسقف انبار گندم در این استان وجود دارد که با توجه به اعلام آمادگی چندین سیلوی بخش خصوصی تازه احداث می توان این ظرفیت را ۱۰۰ هزار تن افزایش داد.
جمال صالحی یادآور شد: در سال جاری ۹۰ مرکز خرید گندم آماده خرید تضمینی است و تلاش داریم طبق دستورالعمل های ملی برخی از مراکز را به جمع خریداران تضمینی گندم استان اضافه کنیم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز گفت: ۹۰ مرکز خرید تضمینی گندم این استان شامل ۶۸ مرکز تعاون روستایی، ۹ کارخانه آرد و ۱۳ سیلوی بخش خصوصی و دولتی گندم است.
محمدصالح احمدی یادآور شد: امسال در اسن استان ۵۹۰ هزار و ۴۵۰ هکتار از اراضی زیر کشت گندم رفته که اکنون ۱۲ درصد از این میزان در مرحله ظهور سنبل، ۸۲ درصد در مرحله تکمیل سنبل و ۶ درصد نیز آماده برداشت طی چند روز آینده است.
وی با بیان اینکه تا نیمه اول تیرماه تمامی محصول کشت شده استان آماده برداشت میشود، اضافه کرد: در سال زراعی جاری به منظور سهولت کار کشاورزان در کشت گندم ۳۲ هزار تن انواع کود برای تغذیه گیاهی مزارع استان تامین و توزیع شده است.
احمدی افزود: در این مدت به منظور ارتقای محصول کیفی در ۲۷۱ هزار و ۸۶۰ هکتار از اراضی استان شامل ۱۵۸ هزار و ۶۱۹ هکتار علیه سن پوره و ۱۱۳ هزار هزار و ۲۴۱ هکتار علیه سن مادر گندم مبارزه شده همچنین در سطح ۱۶۹ هزار و ۴۲۶ هکتار از اراضی زیر کشت گندم با انواع علفهای هرز پهن و نازک برگ مبارزه شده است.
استان کردستان دارای یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم معادل ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی معادل ۱۲ درصد دارد.
در کردستان حدود سه میلیون تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که ۳۲۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.
عمده محصول زراعی این استان گندم با حدود یک میلیون تن در سال است.
نظر شما