دکتر علی صالحی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: در مرکز شبکیه چشم انسان ناحیهای بنام لکه زرد وجود دارد که سلولهای مخصوص دریافت نور و رنگ در آن قرار دارد و در هنگام روز فعال می شود.
وی با بیان اینکه رغبت به نگاه به پدیده خورشید گرفتگی از طرف مردم وجود دارد ادامه داد: مردم تمایل به نگاه مستقیم به خورشید دارند اما احتمال ورود مستقیم یا غیر مستقیم اشعه ماوراء بنفش خورشید به چشم وجود دارد و حرارت لکه زرد را بالا ببرد و موجب از بین رفتن سلولهای لکه زرد چشم شود.
این متخصص چشم پزشکی و فلوشیپ بیماریهای شبکیه افزود: نگاه مستقیم و حفاظت نشده به کسوف، دید نور و دید رنگی فرد با نگاه مستقیم به خورشید از بین خواهد برد و میتواند موجب نقص بینایی موقت یا دائمی شود و احتمال نابینایی فرد تا آخر عمر وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: نگاه به خورشید، آفتاب یا اشعه ماوراء بنفش همیشه ضرر و خطر دارد و نباید بصورت مستقیم به آن نگاه کرد.
صالحی توصیه کرد: مردم باید از فیلترهای استاندارد و مخصوص خورشید گرفتگی و یا شیشه های جوشکاری با شماره ۱۴ و یا بالاتر برای مشاهده خورشید گرفتگی استفاده کنند.
وی اضافه کرد: استفاده از تلسکوپ بدون داشتن فیلتر خورشید گرفتگی هم برای چشمهای انسان ضرر دارد و به آنها آسیب می رساند.
این متخصص چشم پزشکی و فلوشیپ بیماریهای شبکیه با اشاره به اینکه نگاه مستقیم به خورشید در هیچ زمانی توصیه نمی شود بیان کرد: برای نگاه پدیده خورشید گرفتگی باید از فیلترهای ضد اشعه ماوراء بنفش خورشید که بطور کامل از چشم محافظت کنند و یا شیشه های جوشکاری با شماره ۱۴ و یا بالاتر استفاده کرد.
خورشید گرفتگی در شهر اصفهان و استان اصفهان با اختلاف بسیار کمی، ساعت ۹ صبح یکم تیرماه شروع شده و یک ساعت بعد به اوج خود خواهد رسید.
این پدیده طبیعی روز اول تیرماه از ساعت هشت و ۴۰ دقیقه تا ۱۲ اتفاق خواهد افتاد.
بیشینه مقدار گرفتگی خورشید در شهر اصفهان در این ساعت، حدود ۵۷ درصد سطح خورشید و کمی بیشتر از نصف خورشید است، پس از آن میزان گرفتگی خورشید شروع به کاهش میکند.
نظر شما