نخستین بومی استرالیا سرکنسول زادگاه جورج فلوید در آمریکا شد

تهران – ایرنا – همزمان با گسترش تظاهرات ضد نژادپرستی در آمریکا و تسری آن به شهرهای مختلف استرالیا، دولت اسکات موریسون که بارها هدف اتهامات نژادپرستانه قرار گرفته است، برای نخستین بار یکی از بومیان این کشور را به عنوان سرکنسول کانبرا در شهر هوستون تگزاس آمریکا - زادگاه جورج فلوید - تعیین کرد.

به گزارش روز یکشنبه پایگاه خبری ناین‌نیوز استرالیا ، "تریلبلیزر بنزون سولو" 32 ساله که در شهر "تامورت" ایالت نیو ساوت ولز استرالیا بزرگ شده اولین استرالیایی بومی در مقام سرکنسولی این کشور در آمریکا است.

او در گفتگو با روزنامه "وست استرالین" گفت: اینکه اولین فرد بومی در منصب سرکنسول استرالیا باشی مسئولیت سنگینی به همراه دارد، اما در عین حال حس دستاورد و تشویق هم دارد و اینکه قادر هستم فرهنگم را در آمریکا به اشتراک بگذارم و با سایر مردم بومی ارتباط برقرار کنم و اقتصاد بومی جهانی را مورد تاکید قرار دهم.

سولو در صنعت امور مالی و بانکی و بتازگی برای نقش او در شرکت بیمه "استرالیا یونیتی" شناخته شده است. او همچنین عضو هیات مدیره "شورای امور جوانان" ویکتوریا بوده و برای شرکت مشاوره مالی "گود شپرد" هم کار کرده است. او اولین بومی استرالیایی بود که به عنوان نماینده جوانان استرالیا در سازمان ملل متحد منصوب شد و مذاکره کننده اصلی درباره قطعنامه حقوق کودک در سال 2011 بود.

شهر هوستون آمریکا زادگاه جرج فلوید سیاهپوست آمریکایی است که مرگ او در زمان بازداشت توسط پلیس در شهر مینیاپولیس موجب احیای جنبش "اهمیت جان سیاهان" شده و به اعتراضاتی در آمریکا علیه نژادپرستی و خشونت پلیس دامن زده است.

درپی قتل «جورج فلوید» شهروند سیاهپوست آمریکایی به دست پلیس سفیدپوست آمریکا، اعتراض‌های گسترده‌ای در سراسر این کشور و کشورهای دیگر شکل گرفت و مجسمه مالکان برده و کریستف کلمب کاشف قاره آمریکا تخریب شد.  

فلوید براثر شدت جراحات وارده در بیمارستانی در آمریکا جان سپرد و در پی مرگ وی، موجی از اعتراض‌های گسترده این کشور و سراسر جهان را فراگرفت.

شهرهای مختلف استرالیا نیز مانند بسیاری از کشورهای اردوگاه غرب درپی این قتل شاهد تظاهرات ضدنژادپرستی بود، به‌طوری‌که معترضان در شهر داروین در شمال این کشور با مجوز مقام‌های بهداشتی ایالتی به خیابان‌ها آمدند.

مقا م های دولتی در سیدنی، آدلاید و پرت نیز از مردم خواستند برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در خانه بمانند و در تجمعات اعتراضی شرکت نکنند. پلیس ایالت نیوساوت ولز هم هشدار داد کسانی که در تظاهرات سیدنی شرکت کنند، ممکن است جریمه یا بازداشت شوند.

بومیان و ساکنان جزایر تنگه تورس استرالیا ۲ درصد از جمعیت بزرگسال این کشور را تشکیل می دهند، اما ۲۷ درصد از جمعیت زندانی استرالیا به این افراد اختصاص دارد.

این افراد، محرومترین اقلیت قومی استرالیا هستند و آمار مرگ و میر نوزادان و سلامت ضعیف فقرا در آن بالاتر از دیگر مناطق این کشور است. همچنین امید به زندگی و سطح آموزش و اشتغال در این منطقه پایین تر از مناطق دیگر است.

به گزارش روزنامه گاردین، استرالیا یکی از کشورهایی است که در تاریخ خود شاهد تبعیض نژادی بوده است . این کشور اگرچه در تاریخ خود به نیروی کار برده‌ها متکی نبوده  اما بومیان و ساکنان جزایر اقیانوس آرام در سده ۱۹ در استرالیا به بردگی گرفته می‌شدند و این روند در برخی مناطق تا سال‌های ۱۹۵۰ ادامه یافت. همچنین کار بدون اجر و مزد در این کشور رواج داشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha