نگاه مستقیم به خورشیدگرفتگی قرنیه را دچار آسیب می‌کند

ایلام - ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام با بیان اینکه نگاه مستقیم به خورشیدگرفتگی می‌تواند به قرنیه چشم آسیب بزند، گفت: بنابراین افراد برای رصد خورشیدگرفتگی عینک‌های مخصوص که بدین منظور طراحی شده است، استفاده کنند.

دکتر جمیل صادقی‌فر روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بر اساس گفته‌های چشم پزشکان، نگاه به خورشید با چشم غیرمسلح حتی نگاه کردن از طریق عینک آفتابی عادی، گوشی هوشمند، دوربین ۲ چشمی یا تلسکوپ نیز بی‌خطر نیست.

وی یادآور شد: میلیون‌ها نفر در سراسر دنیا هنگام خورشید گرفتگی کامل یا جزئی که اخیرا رخ داد به آن نگاه می‌کنند اما هیچ‌کس هرگز به توصیه‌های ایمنی در خصوص چشم توجه نمی‌کند.

وی افزود: بر اساس گفته پزشکان پس از خورشیدگرفتگی، افرادی به ما مراجعه می کنند که نگرانی هایی از سردرد تا تاری دید دارند.

دکتر صادقی فر یادآور شد: برخی از علائمی که ممکن است با دیدن خورشید گرفتگی برای افراد بوجود آید عبارتند از تاری دید، سوراخ ها و یا نقاطی در دید، حساسیت به نور و یا دردی که به ندرت رخ میدهد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: همچنین اگر افراد از زمان تماشای خورشید گرفتگی دچار تاری دید مداوم، حساسیت به نور، درد و یا سردرد شدند باید نگران شده و مسئله را پیگیری کنند.

دکتر صادقی فر، اظهار داشت: در صورت تاری دید ممکن است دچار صدمه شبکیه شده باشید و در صورت حساسیت به نور یا سردرد احتمال آسیب دیدگی قرنیه وجود دارد.

وی تاکید کرد: در هر صورت، در اسرع وقت باید به چشم پزشک مراجعه کرد چرا که شبکیه می تواند به طور شیمیایی در نقاطی که اکثر اشعه های خورشیدی متمرکز شده است، سوزانده شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ادامه داد: با توجه به چگونگی شکل چشم، اکثر این اشعه ها دقیقا در محل شبکیه قرار می گیرند که برای دید دقیق روزمره مانند خواندن یا استفاده از رایانه استفاده می شود.

دکتر صادقی فر یادآور شد: در نتیجه، هر گونه آسیب شیمیایی به این مناطق از شبکیه می تواند به تاری دید دائمی منجر شود  که متاسفانه این نوع آسیب شبکیه ای قابل درمان نیست.

اولین تماس خورشید گرفتگی امروز در زمان حدود ۰۹:۰۵ صبح به وقت ایران آغاز شد و بیشترین گرفت در زمان حدود ۱۰:۲۰ صبح به وقت ایران و آخرین تماس در زمان حدود ۱۱:۳۷ صبح به وقت ایران خواهد بود، مدت زمان بیشترین گرفت حدود ۳۸ ثانیه می باشد.

خورشیدگرفتگی (یا کسوف) هنگامی رخ می‌دهد که ماه از بین زمین و خورشید بگذرد؛ بدین ترتیب کاملاً یا جزئی تصویر خورشید را برای یک بیننده روی زمین مبهم می‌کند و سایه‌ی ما بر سطح زمین می‌افتد.

خورشیدگرفتگی حلقوی هنگامی رخ می‌دهد که قطر ظاهری ماه از خورشید کوچکتر باشد، بدین ترتیب نور بیشتری از خورشید را مسدود می‌کند و باعث می‌شود خورشید مانند یک حلقه به نظر برسد. از منطقه‌ای دیگر از زمین که هزاران کیلومتر دورتر است، خورشیدگرفتگی حلقوی، شبیه به خورشیدگرفتگی جزئی بنظر می‌آید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha