علی ثابتنیا، سمیه ناظمیان را به سمت مسئول کمیتۀ دبیرخانه، سارا افتخاری را در مقام مسئول کمیتۀ مالی، اسحاق شکری را به سمت مسئول هماهنگی کمیتهها، رضا مرتضیسمنانی را در مقام مسئول کمیتۀ پشتیبانی، سیدمسیح نقیبی را به سمت مسئول فنی سایت بامک و کاوه صادقیآزاد را به عنوان مسئول کمیتۀ روابط عمومی منصوب کرد.
چهاردهمین جشنوارۀ ملی موسیقی جوان با دبیری هومان اسعدی و مشارکت استادان موسیقی کشور توسط انجمن موسیقی ایران با حمایت دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود.
جشنوارۀ ملی موسیقی جوان به مثابه آزمونی هنری است که امکانی برای ارزیابی وضعیت کمی و کیفی آموزش موسیقی در کشور فراهم میکند. این رویداد طبق تعاریف بینالمللی یک مسابقۀ موسیقایی است و در سه بخش موسیقی دستگاهی ایران، موسیقی کلاسیک، و موسیقی نواحی ایران برگزار میشود.
در بخش موسیقی دستگاهی ایران خوانندگان و نوازندگان سازهای تار، تنبک، دف، سنتور، سهتار، عود، قانون، کمانچه، نی، در بخش موسیقی کلاسیک نوازندگان سازهای اُبوا، پیانو، ترومبون، ترومپت، فلوت، کلارینت، کنترباس، گیتار، ویلن، ویلنسل، ویولا، هورن و در بخش موسیقی نواحی ایران خوانندگان و نوازندگان سازهای زهی، بادی و کوبهای از مناطق مختلف کشور به رقابت خواهند پرداخت. همچنین، در حوزۀ موسیقی دستگاهی، بخشی برای حفظ کل ردیف موسیقی ایرانی و بخشی نیز با عنوان بخش ویژۀ موسیقی دستگاهی: آفرینش در تکنوازی در نظر گرفته شده است.
این جشنواره در قالب سه گروه سنی الف (۱۵ تا ۱۸ سال، متولدین سالهای ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۴)، ب (۱۹ تا ۲۳ سال، متولدین سالهای ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۰) و ج (۲۴ تا ۲۹ سال، متولدین سالهای ۱۳۷۰ تا ۱۳۷۵) برگزار میشود. متقاضیانی که سن آنها از ۱۵ سال کمتر است نیز در صورت آمادگی و تمایل، میتوانند آثار خود را برای بررسی در گروه الف ارسال کنند.
جشنوارۀ ملی موسیقی جوان در دو مرحله برگزار خواهد شد. در مرحلۀ اول باید رپرتوارِ مشخصشده برای هر بخش به صورت ویدئویی ضبط و در موعد مقرر (حداکثر تا ۱۳۹۹/۲/۳۱ )، همراه با فُرم ثبتنام و مدارکِ مندرج در فراخوان، به صورت الکترونیکی در سایت انجمن موسیقی ایران در بخش «بانک اطلاعات موسیقی کشور» یا بامک بارگذاری شود.
پذیرش آثار در سامانۀ بامک از ۱۳۳۹/۱/۱۶ تا ۱۳۹۹/۲/۳۱ فعال خواهد بود. پس از بررسی و ارزیابی آثار ارسالی، توسط هیئتهای داوری، از منتخبان برای شرکت در مرحلۀ نهایی و اجرای صحنهای در جشنواره (از اواخر تیر تا اواخر مرداد ۱۳۹۹، در تهران) دعوت میشود. تغییر احتمالی در زمان و نحوۀ برگزاری مرحلۀ نهایی جشنواره از طریق سایت رسمی انجمن موسیقی ایران اطلاعرسانی خواهد شد.
انجمن موسیقی برای اعتلا و ارتقا و اشاعه فرهنگ موسیقی الهامگرفته از فرهنگ والای ایران اسلامی و مبتنی بر اصالتهای ملی، قومی و منطقهای بر اساس نیازهای فرهنگی کشور جهت شناسایی و شناساندن هنرمندان موسیقی، انجمن موسیقی ایران با شخصیت حقوقی مستقل و به صورت غیرانتفاعی و غیردولتی بر اساس اهداف فرهنگی مصرح در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و با التزام به رعایت مقررات موضوعه کشوری و ضوابط حاکم بر تأسیس مؤسسات و مراکز فرهنگی و هنری بر طبق مشخصات و شرایط پیشبینی با هدف حمایت و صیانت از گونههای مختلف موسیقی با تمرکز بر موسیقی اصیل ایرانی و موسیقی نواحی ایران، تلاش برای پویایی و برخورداری موسیقی اصیل ایرانی از دیدگاههای نواندیش و تحولگرا، تلاش برای تامین زیرساختارهای لازم در جهت ماندگاری گونههای مختلف موسیقی محلی، حمایت از نسل جوان موسیقی ایرانی (سنتی، نواحی، کلاسیک و دیگر گونههای موسیقی روز) که آثار جدی و حرفهای را با برخورداری از شناخت درست و اصولی عرضه میکنند، ارتقای سطح ذائقه موسیقایی عمومی از طریق فعالیتهای پژوهشی، اجرایی، برنامهریزی، تلاش برای برخورداری عموم مناطق کشور از موسیقی طراز اول با راهاندازی شعب استانی و هدایت و حمایت آنها،ایجاد اتاق فکر برای موسیقی ایرانی و استفاده از صاحبنظران موسیقی و انتقال آنها به مراجع فرادستی سیاستگذار، توجه و حمایت بیشتر نسبت به بخشهای مغفولمانده موسیقی و الگو و نمونهسازی با آفرینش آثار موسیقایی برجسته و جدی در عرصهی موسیقی کشور فعالیت می کند.
اساسنامه انجمن موسیقی با عنوان انجمن هنری حفظ و اشاعه سرود و آهنگهای انقلابی دهم مهرماه سال هزار و سیصد و شصتوچهار تهیه شد. ایرج نعیمایی از ۱۳۶۹ تا ۱۳۸۵، بابک رضایی از ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۰، علی ترابی از ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵، بهرام جمالی از ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۷ و علی ثابت نیا از ۱۳۹۷ مدیر عامل انجمن یادشده بوده اند.
نظر شما