رضا قادری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این طرح از اهمیت بسزایی برخوردار است و از جنبه های مختلف از جمله اقتصادی و اشتغالزایی برای روستاها ارزش فراوانی دارد.
وی با بیان اینکه روستاها دارای متولی مشخصی نیستند، اضافه کرد: عمران و توسعه روستاها همیشه مغفول مانده و دارای کم و کاستیهایی بوده است.
قادری با بیان اینکه جمعیت روستایی استان رو به کاهش است، عمده دلایل آن را نبود اشتغال و بهرهوری اقتصادی در روستاها اعلام کرد و افزود: طرح توسعه پایدار منظومههای روستایی طرحی یکپارچه و از جهات مختلف ازجمله اقتصادی، محیطی، کاربری و اشتغالزایی قابل اهمیت است که منجر به مهاجرت معکوس روستاییان و ماندگاری در روستا میشود.
وی با بیان اینکه خاوومیرآباد مریوان، پنجمین نمونه آزمایشی بنیاد مسکن در کشور برای اجرای توسعه پایدار منظومههای روستایی است، یادآور شد: این طرح در ۳۱ روستای کشور اجرا می شود که سهم استان کردستان هم مانند دیگر استانها، یک روستا است.
مدیرکل بنیاد مسکن کردستان به اجرای طرحهای بدون مطالعه کافی از سوی برخی دستگاههای اجرایی در روستاها تاکید کرد: بررسی نقطهای و تکبعدی در این گونه فعالیتها باید جای خود را به طرحی منسجم و دارای چارچوب مشخص بدهد که توسعه پایدار منظومههای روستایی این هدف را دنبال میکند.
قادری گفت: هدف اصلی از اجرای طرح توسعه پایدار منظومههای روستایی و اشتغالزایی که مبتنی بر اصول برنامهریزی توسعه پایدار است، تدوین طرح های محرک یا اثر بخش، تدقیق طرح های محرک با اولویت بالا، ارائه کسب و کارهای خرد، و ارائه پیشنهادات زیرساختی - خدماتی (دستگاه محور) است.
از جمعیت یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفری کردستان، ۲۹ درصد آن یعنی ۴۶۹ هزار نفر در ۱۲۰ هزار واحد مسکونی در یکهزار و ۶۹۵ روستا سکونت دارند.
نظر شما