استانو به اسکای نیوز عربی گفت: باید درگیریها در لیبی متوقف شود و راهحل نیز باید به موافقت تمام گروهها در لیبی برسد.
پیش از این نیز «لوئیجی دی مایو» وزیر امور خارجه ایتالیا و «هایکو مایس» همتای آلمانی وی پس از مذاکرات در «رم» پایتخت ایتالیا اعلام کردند که با توجه به تهدید مصر، آتش بس در لیبی ضروری است.
این سخنان دو روز پس از آن مطرح میشود که عبدالفتاح السیسی رییس جمهوری مصر روز شنبه ۳۱ خرداد ماه ۱۳۹۹ در بازدید از پایگاه نظامی دریایی در نزدیکی مرز لیبی اعلام کرد که هر گونه دخالت مستقیم مصر در لیبی قانونی است.
السیسی افزود : شهرهای سرت واقع در شمال لیبی و پایگاه هوایی الجفره (مرکز لیبی) خط قرمز است و ما آمادهایم که به مردم لیبی کمک و از آنها حمایت کنیم.
در واکنش سریع و تند به این موضع گیری رییس جمهوری مصر، «یاسین اوکتای» مشاور رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه شنبه شب در توئیتی سخنان السیسی را شگفتآور و تعجبآور خواند و افزود، شب و روز تهدید به استفاده از زور میکنند؟ آیا آنها کمکها و حمایتهای در طول بیش از پنج سال گذشته خود به ژنرال حفتر کودتاچی را فراموش کرده اند؛ در حالی که نتیجه آن را جهان میداند.
وی ادامه داد: شگفتآور و تعجببرانگیز است که برخی از آنها همچنان به دنبال بهانه برای به حمله لیبی میگردند، سؤال این است که آیا در صورت حمله به لیبی، مشکلات داخلی و خارجی آن حل خواهد شد یا اینکه شرایط بدتر میشود؟
لیبی از سال ۲۰۱۱ میلادی در پی خیزش مردمی و حمله نظامی نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) با هدف برکناری معمر قذافی حاکم وقت این کشور، با تنشهای سیاسی و درگیریهای نظامی بسیار گستردهای روبهرو بوده است.
این کشور در نهایت به ۲ بخش شرقی و غربی تقسیم شد. در بخش غربی با مرکزیت طرابلس دولتی موسوم به دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» بر سر کار آمده که مورد تأیید و حمایت سازمان ملل متحد و برخی کشورها از جمله ترکیه، قطر و ایتالیا است و در بخش شرقی و جنوب نیز خلیفه حفتر ژنرال بازنشسته ارتش بر امور مسلط شده است که از سوی کشورهایی مانند عربستان، روسیه، فرانسه، مصر، امارات متحده عربی، یونان و قبرس حمایت میشود.
نظر شما