احمد مسجدجامعی شامگاه دوشنبه در آئین امضای تفاهمنامه شورای اسلامی استان تهران و یونسکو که در مسجد جامع ورامین برگزار شد، اظهار کرد: مساجد در گذشتههای دور نه فقط محلی برای عبادت که مکانی برای قضاوت حق بر مدار و کرسی قانون بود بنابراین مدنیت در شهرها با قانون پیوندی ناگسستنی دارد.
وی اظهار کرد: وقتی از قدمت ۷۰۰ ساله مسجد جامع ورامین سخن به میان میآید، در اصل از پیشینه مدنیت و شهرنشینی در این شهر یاد میشود که در آن، نمادهایی از مفاهیم علوی را که در آن نام مقدس حضرت علی(ع) و شمسههای هشتپری که با امام هشتم شیعیان نسبت دارد، تکرار شده است.
وی گفت: گسترش شهر ورامین و تهران در راستای پیامدهای ری صورت پذیرفت؛ شهری که گرایش ویژه به شیعه داشته و مهمترین پایگاه برای عزاداری امام حسین(ع) محسوب میشد و بنای هزارساله بارگاه حضرت عبدالعظیم(ع) بیانگر این پایگاه مهم شیعی است.
مسجدجامعی افزود: با بررسی محلههای تهران به خوبی میتوان دریافت که هر محله، حول یک امامزاده تشکیل شده و با پیوستن جمعیت به این حلقهها، شهرها شکل گرفته است؛ امامزادگانی که همچون امامزاده حمزه(ع) ری و حضرت معصومه(ع) برای زیارت امام رضا(ع) به ایران آمدند و جمعیت زیادی را حول خود گردآورند.
عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران افزود: در روایتها آمده که حضرت عبدالعظیم(ع) در اصل برای زیارت امامزاده حمزه(ع) به ایران آمدند و اگر این امامزاده جلیلالقدر به خاطر امام رضا(ع) به ایران نمیآمدند، امروز شاهد بقعه مبارک حضرت عبدالعظیم و این اثر مهم تاریخی نبودیم.
وی افزود: توفیق مردم دشت ورامین در قیام ۱۵ خرداد و هشت سال دفاع مقدس، از قدوم مبارک علوی که بنیانش به امام رضا(ع) متصل میشود، به دست آمده است.
به گزارش ایرنا تفاهمنامه شورای اسلامی استان تهران و کمیسیون ملی یونسکو در این آیین با هدف توسعه مناسبات فرهنگی و کمک به حوزه گردشگری به امضا رسید.
تهران- ایرنا- عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: حلقههای جمعیتی در برخی از مناطق کشور حول امامزادگانی شگل گرفته که برای دیدار با امام رضا(ع) به ایران عزیمت کردهاند و در اصل توسعه این شهرها به برکت وجود امام رضا(ع) صورت گرفته است.
اخبار مرتبط
-
مسجدجامعي: گذر حضرتي در شهرري حفظ شود
تهران-ايرنا-عضو شوراي اسلامي شهر تهران با بيان اينكه در طرح هاي نوسازي شهرها بايد به مسايل…
نظر شما