«علی سرور نقوی» که در سال ۲۰۰۳ میلادی به مدت سه سال به عنوان نماینده دائم پاکستان در آژانس اتمی خدمت کرده است، روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: رویکرد اعضای شورای حکام و آژانس از همان روزهای آغازین پرونده ایران نه تنها بیطرفانه نبود بلکه آنان به دنبال اقدامات هدفمند بودند.
وی با اشاره به تصویب قطعنامه ضدایرانی در نشست شورای حکام آژانس با وجود مخالفت صریح چین و روسیه، افزود: رای ممتنع هفت کشور از جمله پاکستان نیز به معنای عدم موافقت آنان با این قطعنامه است.
نقوی اظهار داشت: در سال ۲۰۰۳ نیز نمایندگی پاکستان در آژانس اتمی به صراحت اعلام کرد که آنان نباید تصمیمات سیاسی در ارتباط با موضوع ایران بگیرند اما دیده شد که اعضای شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی مواضع بیطرفانه از خود نداشتند.
مدیراجرایی اندیشکده مطالعات استراتژیک راهبردی (CISS) در اسلامآباد تاکید کرد: سازمان ملل و بسیاری دیگر از کشورها در قبال ایران از رویکرد آمریکا تبعیت میکنند و به همین دلیل قطعنامه اخیر نیز سیاسی به نظر میرسد.
وی خطاب به شرکای اروپایی توافق هستهای گفت: انگلیس، فرانسه و آلمان به جای تصویب قطعنامه ضدایرانی در آژانس، نقش سازندهای برای حفظ برجام ایفا کنند. آژانس اتمی نیز به جای سیاسی بازی، مسیر دیپلماسی و تعامل با ایران را دنبال کند.
علی سرور نقوی همچنین نگرش آمریکا در قبال ایران را همواره خصمانه و ناعادلانه توصیف کرد و گفت: متاسفانه تروییکای اروپایی و سایر نهادهای بین المللی تحت تاثیر خواستههای آمریکا بوده و هرکاری را که این کشور از آنان مطالبه کند، انجام میدهند.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره نقش سازنده و تعامل مثبت با آژانس را حفظ کرده و حتی در ارتباط با بازدید بازرسان آژانس از تاسیسات هستهای نیز همکاری خوبی از جانب تهران صورت گرفته است، تاجایی که آژانس بین المللی انرژی اتمی از سال ۲۰۰۳ تاکنون به طور مستمر به همکاری سازنده ایران اعتراف کرده است.
سفیر پیشین پاکستان در سازمان ملل تاکید کرد: تروییکای اروپایی نه تنها به وعدههای خود در قبال برجام عمل نکردند، بلکه پس از خروج غیرقانونی آمریکا تنها به سکوت اکتفا نمودند و این درحالی است آنان باید برای بهبود همکاریها میان ایران و غرب وارد عمل شوند.
نظر شما