عبدالله احمدی کمرپشتی روز سهشنبه در نشست مشترک مدیران نفتی هرمزگان اظهارداشت: در یکسال گذشته تا کنون هیچ کندی در توزیع فرآوردههای نفتی به دیگر نقاط کشور نداشتهایم و این استان در تولید فرآوردههای نفتی نقشی مهم و حساس را برعهده دارد.
وی ادامه داد: با بهرهبرداری از فاز جدید افزایش ظرفیت شرکت پالایش نفت بندرعباس و در مدار تولیدقرار گرفتن فازهای تولیدی پالایشگاه بزرگ میعانات نفت ستاره خلیج فارس حجم تولیدات ورودی به انبارهای نفت پخش فرآوردههای نفتی هرمزگان افزایش چشمگیری داشته است.
مدیر پخش فرآوردههای نفتی هرمزگان افزود: با این حال به رغم شیوع ویروس کرونا با همان زیرساختهای قبلی و حتی بدون افزایش نیروی انسانی و تلاش جهادی کارکنان هیچ کندی در توزیع فرآورده به دیگر نقاط کشور نداشته ایم.
مدیرعامل پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس نیز با ابراز رضایت از وضعیت پایدار تولید در این پالایشگاه به تشریح عملیات ۶ روزه «تعویض مبدل کندانسوز سطحی کمپرسور گردشی گاز هیدروژن» واحد بنزینسازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس اشاره کرد.
محمدعلی دادور در این باره افزود: تعویض این مبدل سبب پیشگیری از هدررفت ۲۵ هزار لیتر آب در روز می شود و همچنین تاثیر بسزایی در افزایش اکتان و کیفیت محصول نهایی خواهد داشت.
وی ادامه داد: با اتکا به دانش، تلاش و اقدامهای جهادی نیروهای این پالایشگاه تصمیم برآن شد تا تعمیرات اساسی را در واحد بنزین سازی بدون متوقف کردن فرآیند تولید بنزین آغاز کنیم که اقدامی کم نظیر در صنعت نفت کشور است.
پالایشگاه ستاره خلیج فارس به عنوان بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان در زمینی به مساحت ۷۰۰ هکتار در ضلع غربی پالایشگاه بندرعباس ساخته شده و ظرفیت این پالایشگاه ۳۶۰ هزار بشکه میعانات گازی است که در قالب سه مرحله ۱۲۰ هزار بشکهای در نظر گرفته شده است.
مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه خلیج فارس نیز به وضعیت خطوط انتقال فرآورده در دو مسیر اسکلههای نفتی و سراسری اشاره کرد و افزود:۵۰ درصد فرآورده نفتی کشور از طریق خطوط لوله منطقه خلیج فارس انجام میشود.
علیرضا عطار افزود: انتقال فرآوردههای نفتی از پالایشگاه نفت بندرعباس، پالایشگاه ستاره خلیج فارس و شرکت پخش فرآوردههای نفتی به استانهای همجوار، انتقال نفت خام تولیدی شرکت فلات قاره منطقه قشم به پالایشگاه بندرعباس و انتقال فرآورده های نفتی وارداتی و صادراتی از طریق خطوط لوله اسکله شهید رجایی از جمله مهم ترین مسوولیتهای خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه خلیج فارس است.
وی اضافه کرد: در نوروز سال ۹۸ یک میلیارد و ۶۱ میلیون و ۸۷۴ هزارو ۳۴۹ لیتر انواع فرآوردههای نفتی از بندرعباس به سمت مبداهای مصرف در مرکز و شمال کشور ارسال شد.
به گفته عطار، از این مقدار فرآوردههای ارسالی افزون بر ۸۶۰ میلیون لیتربنزین، ۳۶ میلیون لیتر نفت سفید، ۱۳۴ میلیون لیتر نفت گاز یورو و حدود ۳۰ میلیون لیترنفت گاز بوده است.
شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه خلیج فارس یکی از مناطق دوازده گانه شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران است که در سال ۹۳ فعالیت خود را در شهرستان بندرعباس مرکز استان هرمزگان آغاز کرده است.
این شـرکت به صورت شـبانه روزی انتـقال ایمن نفت خام از مبادی تولید به پالایشگاهها، دریافت فرآوردههـای نفتی مانند بنـزین، بنزین سـوپر، نفـت سفید، نفـت گاز از پالایشـگاهها و مبـادی واردات و انتقال آنها به مخازن انـبارهای متصل به خطوط لوله در سـراسر کشور، تامـین سوخت مایـع نیـروگاه ها، فرودگـاهها و خـوراک بخـشی از صـنایع پتروشیمی را بر عهده دارد.
سه مرکز انتقال نفت بندرعباس، قطبآباد و مهرآران به منظور ماموریت این منطقه به صورت شبانهروزی در انتقال حجمی معادل ۳۲۰ هزار بشکه فرآورده نفتی به استان های همجوار نقش اصلی دارند.
نظر شما