مرکز پایش هوشمند شرکت توزیع برق استان مرکزی افتتاح شد

اراک - ایرنا - مرکز پایش هوشمند شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی روز سه‌شنبه در آیینی با حضور وزیر نیرو به صورت ویدیو کنفرانس بهره‌برداری شد.

بهره‌برداری از این طرح در چارچوب هشتمین هفته از پویش هر هفته_الف_ب_ایران در اراک انجام شد. 

وزیر نیرو در این آیین گفت: تلاش در عرصه نوینی از تولید در سالی جهش تولید انجام شده و آن عرصه افزایش ظرفیت بهره‌برداری از سازه‌ها و سرمایه‌های موجود است.

« رضا اردکانیان » افزود: زمانی در کشور همه ظرفیت منصوبه نیروگاهی کشور کمتر از ۱۰ درصد میزان فعلی بود و آن مقدار هم، هرکدام تکنولوژی  یک کشور از یک گوشه دنیا بود.

وی بیان کرد: به همین دلیل کشورها سهمی از درآمدهای نفتی را می‌خواستند اما امروز به برکت خون شهدا و ثمره استقلال نظام جمهوری اسلامی ایران به جایی رسیده‌ایم که نه تنها در ساخت نیروگاه‌ها  و زیربناها روی پای خود ایستاده‌ایم، بلکه در حوزه‌های دانش درصدد افزایش بهره‌وری از این سرمایه‌ها هستیم که یکی بعد از دیگری این پروژه‌ها به ثمر می‌نشیند.

مدیرعامل توانیر نیز در ادامه این آیین گفت: مرکز پایش توانیر یکی از ارکان اصلی هوشمندسازی است.

«محمدحسن متولی» افزود: با رویکرد جدید مدیریتی شاخص بهره‌وری برق و تلفات آن دچار تغییرات بسیار مطلوب شده است و برق به بهترین شکل ممکن به دست مصرف کننده می‌رسد.

وی بیان کرد: با طراحی سازو کارهای تشویق محور، برق تحویلی به مشترکان به شکل مناسبی به مصرف می‌رسد و این درحالی است که با این روش بهره‌وری صنعتی نیز در واحدهای صنعتی به شکل قابل اعتنایی افزایش یافته است.

مدیرعامل توانیر ادامه داد: یکی از وظایف شرکت توانیر نظارت و ارزیابی بر عملکرد است که تا پیش از این، چنین کاری با خطای بالا به انجام می‌رسید اما در حال حاضر بدون دخالت عوامل انسانی تمام اطلاعات و شاخص‌ها جمع آوری می‌شود.

متولی اظهار داشت: کارهای اجرایی مربوط به تجهیز و راه اندازی مرکز پایش توانیر در کمتر از یک ماه انجام شده است و هم‌اکنون در این مرکز دسترسی ۳۹  سیستم خدمات مشترکان، مراکز اتفاقات برق، مراکز داده کنتورهای هوشمند در شرکت‌های توزیع و سامانه کنتورهای بازار برق در شرکت مدیریت شبکه برق ایران برقرار شده و امکان پایش و ارزیابی روزانه عملکرد شرکت‌های زیرمجموعه نیز فراهم شده است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی نیز گفت:  با راه‌اندازی این مرکز، مشاهده آنلاین بار پست‌ها و ترانس‌های فوق توزیع، ولتاژ و جریان خروجی فیدرهای فشار متوسط، توان تزریق شده به شبکه توسط مولدهای تولید پراکنده بار مصرفی به تفکیک تعرفه‌ها و مشترکان همکار و انواع گزارشات مدیریتی مصرف انرژی امکان پذیر است.

« محمد اله داد» افزود: این سامانه با توجه به محدودیت‌های موجود در استفاده حداکثری از ظرفیت تولید برق در کشور، می‌تواند به عنوان زیرساخت موثری در اعمال به موقع و اثربخش راهکارهای مدیریت و کاهش مصرف، به منظور پیشگیری از بروز خاموشی‌های اجباری ناشی از مدیریت اضطراری بار مورد استفاده قرار گیرد.

وی ادامه داد: شناسایی ماینرها، مدیریت پاسخگویی بار در طرح ذخیره سازی عملیاتی صنایع، پایش وضیعت ولتاژ در نقاط مختلف شبکه، حصول اطمینان از صحت عملکرد و اندازه‌گیری صحیح انرژی، رخدادهای به‌وجود آمده ، پایش پروفیل توان اکتیو و راکتیو ولتاژ و جریان و ضریب قدرت مشترکان از راه دور و تست و بازدید لوازم اندازه‌گیری از قابلیت‌های  مرکز پایش هوشمند است.

۷۴۰ هزار مشترک برق در استان مرکزی وجود دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha