«فریدون یاسمی» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اجرای طرح سهمیهبندی بنزین از سال گذشته در کشور، افزود: بعد از اجرای این طرح تمایل مردم به سمت گاز مایع (LPG) افزایش یافت و توزیع آن را در استان با مشکلاتی روبرو کرد و از این رو ساماندهی توزیع آن در دستور کار قرار گرفته است.
وی یکی از مشکلات به وجود آمده در این راستا را تامین گاز مایع از طریق کانالهای عرضه خارج از شبکه و غیرقانونی توسط خانوارهای نیازمند دانست و گفت: از این رو شرکت ملی پخش فرآوردهای نفتی به فکر ساماندهی توزیع گاز مایع در کشور افتاد.
او با اشاره به اینکه امسال توزیع نفت سفید در استان کرمانشاه را ساماندهی کردیم، اظهارداشت: براساس راستی آزمایی که در سال جاری انجام دادیم نزدیک به ۵۶ هزار خانوار مشترک نفت سفید را ساماندهی کردیم که به طور قطع این تعداد خانوار نیازمند گاز مایع هستند.
وی اضافه کرد: در کنار این تعداد خانوار، یکسری اصناف مانند ایزوبامکارها، مجتمع های بین راهی، خانه باغ ها، رانندگان بین راهی و سایر اصناف نیاز به گاز مایع دارند که بنا داریم با همکاری دستگاه های مرتبط از جمله استانداری، فرمانداری ها، میراث فرهنگی، حمل و نقل و پایانه ها، سازمان صمت، جهاد کشاورزی و تعزیرات حکومتی توزیع گاز مایع به این اصناف را نیز ساماندهی کنیم.
به گفته او، اکنون ۵۶ هزار خانوار نفت سفید سوز در استان کرمانشاه به صورت الکترونیکی و در قالب کارت های بانکی سهمیه خود را دریافت می کنند و بنا داریم گاز مایع این خانوارها را نیز در قالب همین کارت بانکی توزیع کنیم.
وی توضیح داد که این ۵۶ هزار نفر در سامانه سدف (سامانه درخواست فرآورده نفتی) ثبت نام کرده اند و واحدهای صنفی نیازمند به گاز مایع هم باید در این سامانه ثبت نام کنند و بعد از ثبت نام دستگاه متولی باید آنها را تایید کند و بعد از آن هم ما سهیمه ای بنا بر نوع فعالیت ماهانه آنها اختصاص می دهیم و کارت آنها شارژ خواهیم کرد.
به گفته او، ثبت نام خانوارها و اصناف در سامانه سدف(سامانه درخواست فرآورده های نفتی) به صورت کاملا رایگان و تنها یک بار صورت می گیرد.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه کرمانشاه در ادامه گفت: همان کاری که برای توزیع نفت سفید انجام دادیم برای گاز مایع هم با همکاری شرکت های موزع، تاسیسات مردمی و عاملین توزیع انجام می دهیم.
یاسمی افزود: اکنون در استان کرمانشاه پنج باب شرکت موزع و اصلی، ۱۲ باب تاسیسات و بیش از ۲۰۰ عامل توزیع کننده گاز مایع فعال است که گاز مایع مورد نیاز ۵۶ هزار خانوار و اصناف را در استان توزیع می کنند.
وی در ادامه به انعقاد تفاهم نامه همکاری با بانک تجارت اشاره کرد و گفت: در این راستا به منظور در اختیار قراردادن دستگاه کارت خوان الکترونیکی در پنج واحد شرکت موضع، ۱۲ واحد تاسیسات و بیش از ۲۰۰ عامل توزیع این تفاهم نامه منعقد شد و بانک تجارت دستگاه های کارت خوان همراه با برنامه مورد نیاز را در اختیار موزعان و شرکت های توزیع و تاسیسات در استان قرار داد.
وی اظهارداشت: بعد از ایلام، کرمانشاه دومین استانی است که به صورت آزمایشی این کار را انجام می دهد و ممکن است در ابتدای اجرای طرح با مشکلات ناخواسته ای روبرو شویم که طبیعی است اما به سرعت همه مشکلات را برطرف خواهیم کرد.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه کرمانشاه در ادامه افزود: در راستای اجرای این طرح هیج محدودیتی بنا نداریم ایجاد کنیم فقط ساماندهی و دریافت آمار و اطلاعات را مدنظر ما است.
یاسمی افزود: خانوارها مطمئن باشند اجرای این طرح به هیچ عنوان مشکلاتی در توزیع و تامین گاز مایع به وجود نخواهد آورد بلکه هدف ما از اجرای این طرح ساماندهی و تسریع در تامین و تحویل گاز مایع به خانوارهای نیازمند است و سهمیه گاز مایع این خانوارها نه تنها کاهش نمی یابد بلکه افزایش هم خواهد یافت.
او با بیان اینکه شرکت پخش فرآورده های نفتی در اجرای این طرح نظارت ۱۰۰ درصدی دارد، گفت: سازمان صمت، تعزیرات حکومتی، استانداری و کمیسیون قاچاق کالا هم در این طرح ما را کمک می کنند.
او اضافه کرد: برای آن دسته از اصناف و اتحادیه ها و رانندگانی که نیاز به گاز مایع دارند نیز فعلا به روال گذشته تامین می شود و جای نگرانی نیست چرا که ما ۱۰ درصد سهیمه گاز مایع را دراختیار شرکت های موزع و عامل توزیع و تاسیسات قرار داده ایم که نیاز این اصناف را تامین کنند.
وی اظهار داشت: ساماندهی توزیع گاز مایع اصناف نیز در مرحله بعدی توسط شرکت پخش فرآوردهای نفتی انجام می شود.
وی میزان مصرف گاز مایع در استان کرمانشاه را اکنون حدود چهار هزار و ۵۰۰ تن اعلام کرد و گفت: این میزان برخی از ماه ها چهار هزار و برخی ماه ها نیز چهار هزار و ۵۰۰ تن است.
او اعلام کرد که اجرای طرح ساماندهی گاز مایع در استان هیچ هزینه ای برای خانوارها ندارد و تنها سهمیه آنها به کارت های بانکی این خانوارها منتقل می شود.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا دارد.
هم اکنون بیش از ۹۹ درصد خانوارهای شهری با گازرسانی به ۲۸ شهر و ۷۱ درصد خانوارهای روستایی با گازرسانی به بیش از هزار و ۳۲۱ روستا از نعمت گاز طبیعی برخوردار هستند.