موضوع گرفتن حکم تخلیه برای ساختمان شماره یک کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شیراز از سوی شهرداری این شهر از ابتدای هفته جاری، واکنشهای مختلفی را در پی داشته است و بسیاری از جمله هنرمندان، فرهنگوران و دانشگاهیان به این موضوع اعتراض کرده اند.
آنها این ساختمان را با ۵۳ سال قدمت، خاطره جمعی شهر عنوان کردند و تخریب آن را نگرانکننده دانستند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس چهارشنبه چهارم تیرماه ۹۹ به ایرنا اعلام کرد که کانون حاضر است ساختمان فعلی را با ساختمانی درخور معاوضه کند؛ اما استفاده از نیروی قهری و گرفتن حکم تخلیه را بر نمیتابد.
زهرا افتخاری همچنین از آنچه تکرار تجربه از دست دادن ساختمان شماره ۲ این مرکز در زمان ساخت پل کابلی ولیعصر شیراز نامید ابراز نگرانی کرد و بیان داشت که پس از گذشت ۷ سال هنوز موفق به دریافت جایگزین ساختمان آن نشده است.
در پی این رویدادها، شورای اسلامی شهر شیراز با برگزاری کمیسیون تلفیق موضوع را در دستور کار قرار داد.
هیچ تخریبی در باغ ملی رخ نمیدهد
عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر شیراز در گفتوگو با ایرنا بیان کرد: کلیت باغ ملی باید حفظ شود و با توجه به مصوبه اخیر شورای شهر شیراز هیچگونه تخریبی در این باغ روی نخواهد داد.
سید احمدرضا دستغیب افزود: براین اساس چنانچه شهرداری بتواند مکان مناسبی را که در شان و همتراز کودکان شیراز است، تامین کند، ساختمان شماره یک کانون در باغ ملی شیراز جابهجا خواهد شد؛ در غیراین صورت بر جای خواهد ماند.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز با بیان اینکه سازههای جدیدی در این باغ ساخته نخواهد شد، گفت: کانون پرورش فکری باعنوان خاطره جمعی و مشترک دهههای مختلف در این شهر حفظ خواهد شد، تا زمانی که با حفظ تمام استانداردها بتوان آن را به مکانی مناسب منتقل کرد.
دستغیب با اشاره به اینکه وظیفه بررسی و شناسایی مکانی جدید برای کانون پرورش فکری را بر عهده دارد، افزود: این بررسی به اتفاق شهردار و معاون فرهنگی وی صورت خواهد گرفت و طی آن بر تمام استانداردها نظارت میشود.
ساخت تالارهای همایش و آمفیتئاتر در باغ ملی منتفی است
وی عنوان کرد که اجرای طرح محور عرفان و باغ موزه موسیقی همچنان در دستور کار است و تنها ساخت تالارهای همایش و آمفیتئاتر در باغ ملی منتفی است.
همچنین رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز در گفتوگو با ایرنا عنوان کرد: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در خاطره جمعی همه ما اثر مثبتی بر جای گذشته و از لحاظ فرهنگی نمیتوان منکر نقش مثبت آن در پرورش استعدادها شد.
مرتضی جعفری عنوان کرد: در موضوع رسیدگی به وضعیت ساختمان شماره یک این مجموعه باید به این پرسش اندیشید که آیا ساختمان برای مردم خاطرهانگیز است یا عملکرد کانون برای مردم نوستالژیک بهشمار میرود.
او افزود: بر این اساس، درصورتی که ساختمان ملاک باشد اگر روزی فضای موجود مثلا براثر زلزله تخریب شد، تمام آثار مثبت کانون از ذهن نسلها پاک خواهد شد.
معاون فرهنگی شهردار شیراز اظهار داشت: درخصوص کانون پرورش فکری، نکته مهم ذهنیت منفی مدیران این مجموعه نسبت به تعهدات شهرداری بر اثر از دست دادن ساختمان شماره ۲ این مجموعه طی دورههای پیشین شهرداری بوده است.
جعفری با بیان اینکه بهترین تصمیم برای ساختمان شماره یک این مجموعه گرفته خواهد شد، افزود: سازمان فرهنگی شهرداری شیراز آمادگی دارد فضاهای مختلف، ازجمله فرهنگسراها را بررسی کند و درصورت لزوم در اختیار کانون قرار دهد؛ البته رویکرد اصلی در این موضوع، ابتدا، اختصاص ساختمان جدید و پس از آن، تصمیم گیری درباره ساختمان قدیمی است.
مرکز شماره یک کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس در سال ۱۳۴۶خورشیدی در چهار راه حافظیه شیراز و در محوطه باغ ملی احداث شد.
این مرکز تا به امروز تنها مرکز کانون است که افزون بر کودکان و نوجوانان عادی، به معلولان و توانخواهان جسمی و ذهنی نیز خدمات ارائه میکند و هماکنون یک هزار و ۵۰۰ عضو از مناطق مختلف شیراز دارد.
نظر شما