کردستان فرهنگی نالان از اعتیاد

سنندج - ایرنا - کردستان که از سوی بزرگان ایران اسلامی به استان فرهنگی شهره است این روزها بدلیل افزایش روز افزون پدیده شوم اعتیاد نگران آینده‌ای است که گذشتگان آن را پاک به نسل امروز تحویل داده‌اند.

با وجود اینکه کردستان جزو پنج استان اخر کشور از لحاظ میزان شیوع اعتیاد است اما وضعیت کنونی جامعه نیز برای بسیاری از مردم این استان که دارای سبقه‌ای فرهنگی بوده و از سوی رهبر معظم انقلاب استان فرهنگی نامگذاری شده،  رضایت بخش نیست.

مجموعه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان متشکل از ۲۶ دستگاه و نهاد همانند ستاد کشور در صدد است به منظور تحقق اهداف جمهوری اسلامی در مبارزه با این پدیده شوم برخی اقدامات به خصوص در حوزه پیشگیری را انجام دهد.

هرچند برخی از مسوولان کمیته‌های این شورا اقدامات انجام یافته را ثمر بخش می‌دانند اما به نسبت فرهنگی بودن سبقه کردستان از نتیجه کار دستگاه‌ها و نهادهای زیر مجموعه را رضایت بخش اعلام نمی‌کنند.

اما برخی از اعضای این شورا در کنار عواملی مانند عوامل محیطی، اجتماعی که موجب گسترش اعتیاد در جامعه می‌شود را عدم اگاهی خانواده‌ها و جدایی عاطفی آنان از فرزندان را از دیگر دلایل شیوع این پدیده در جامعه می‌دانند.

همچنین عدم ورود جامعه خیران به مساله مبارزه با مواد مخدر از دیگر دلایلی است که موجب جلب نشدن رضایت برخی اعضای شورای مبارزه با مواد مخدر از اقدامات دستگاه‌های عضو این شورا اعلام می کنند.

اجتماع محوری اولویت اول مبارزه با مواد مخدر در کردستان است

استاندار کردستان در این ارتباط گفت: مبنای سیاست‌های نوین شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان توسعه فعالیت‌های پیشگیری از اعتیاد ومواد مخدر است که این مسئله در راستای عمل به سیاست های کلان ستاد مبارزه با مواد مخدر قرار دارد.

بهمن مرادنیا اضافه کرد: طرح اجتماع محوری در مبارزه با مواد مخدر و یاریگران زندگی از سیاست‌های جدید ستاد مبارزه با مواد مخدر بوده که شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در این ارتباط همکاری مستمری با سازمان‌های مردم نهاد فعال در عرصه مبارزه با مواد مخدر دارد تا گفتمان اجتماعی در این خصوص را افزایش دهد.

وی اضافه کرد: طرح یاریگران زندگی به عنوان بخشی از سند راهبردی ستاد مبارزه با مواد مخدر  در حوزه پیشگیری از اعتیاد وآسیب‌های اجتماعی است و شورای هماهنگی استان در راستای تحقق این طرح در محیط های هدف خانواده، محیط های آموزشی، محیط های کار و پیشه و محیط‌های اداری اقدام به برگزاری دوره های آموزشی کرده است.

مرادنیا یادآور شد: طرح یاریگران زندگی با محوریت آموزش وپرورش اجرا می‌شود و پیشگیری از آسیب های اجتماعی باید در دوران طفولیت در نهاد افراد جامعه شکل بگیرد که این مهم وظیفه ذاتی نهاد تعلیم وتربیت است.

جای خالی خیران در مبارزه با اعتیاد

رییس کمیته توسعه مشارکت های مردمی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر نیز گفت: هم اکنون حدود ۹۰ سمن همکار در عرصه مبارزه با مواد استان وجود دارد که بیشتر آنها در زمینه پیشگیری فعالیت دارند و سازمان‌های مردم نهاد فعالی که مدام در برنامه‌ها حضور داشته باشند اندک است و امید واریم شاهد افزایش فعالیت همه سمن‌ها در عرصه‌های مختلف اجتماعی باشیم.

حسین خوش اقبال سازمان‌های مردم نهاد را حلقه ارتباط مردم ودولت اعلام کرد افزود: این ظرفیت می‌تواند خواسته‌های واقعی مردم در زمینه‌های مختلف به دستگاه های مسوول انتقال دهد تا با برنامه‌ریزی و اولویت بندی رفع نیاز های جامعه در دستور کار دستگاه های اجرایی قرار بگیرد.

ویتاکید کرد: مراقبت‌های بعد از خروج بیماران اعتیاد از وظایف حوزه مشارکت‌های مردمی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر است و در این راستا طی  سال گذشته شورای هماهنگی با واگذاری سوله اشتغالزایی رها به اداره بنیاد تعاون زندان‌ها نسبت به ایجاد اشتتغال برای بهبود یافتگان اقدامات خوبی را انجام داده است.

وی با اشاره به فعالیت خیران در بخش‌های مختلف استان یادآور شد: انتظار داریم این تلاش های به عرصه مبارزه با مواد مخدر نیز تسری پیدا کند تا مردم بیشتر به نقش سازمانهای مردمی در جامعه پی ببرند.

خوش اقبال در خصوص گزارش عملکرد حوزه توسعه مشارکت های مردمی وسازمانهای مردم نهاد استان در سال ۹۸ نیز گفت: با تلاش‌های همکاران این حوزه و مشارکت سمن‌ها و کمپ های ترک اعتیاد استان سطح استان موفق به جمع آوری سوابق بیمه تعداد کثیری از بهبود یافتگان شده و با ارائه مدارک و مستندات بیمه ای به ستاد مبارزه با مواد مخدر موفق به دریافت ۵۸ میلیون تومان کمک هزینه بیمه شده است.

تقویت حس مسوولیت پذیر رکن اصلی موفقیت در جنگ مواد مخدر است

دبیر هماهنگی شورای مبارزه با مواد مخدر کردستان با بیان اینکه تقویت همین حس مسئولیت پذیری مردم و اجتماعی شدن امر مبارزه با مواد مخدر از جمله برنامه های این شورای هماهنگی است اظهار داشت: معتقدیم تا زمانی که مردم پا به پای مسوولین تلاش نکنند پیشبرد برنامه‌ها نتیجه ثمربخشی نخواهد داشت.

سردار علی آزادی گفت: اعتیاد مربوط به یک نفر نیست بلکه همه مردم را در بر می‌گیرد و باعث آسیب رساندن به کل سیستم جامعه و به مرور از بین بردن قشر جوان و نیروی کار جامعه می شود در صورتی که همین نیروی جوان می تواند باعث رشد و ارتقای جامعه شود.

وی اضافه کرد: شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر این استان با هرگونه تخلفی در حوزه مواد مخدر به شدت برخورد می‌کند و نظارت‌ها در تمامی حوزه ها بخصوص حوزه مقابله با عرضه، درمان و کاهش آسیب تشدید می‌شود.

دبیر هماهنگی شورای مبارزه با مواد مخدر کردستان با اشاره به موضوع اعتیاد زنان در جامعه نیز یادآور شد: بیشترین علت اعتیاد بانوان از روی ناآگاهی از آسیب مواد مخدر و یا باورهای غلط در خصوص مواد مخدر است.

وی افزود: با توجه به اینکه نقش یک زن هم به عنوان یک همسر و هم به عنوان یک مادر از ضروریات رشد یک خانواده و تربیت و پرورش فرزندانی سالم و توانمند است، سازمان های مردم نهاد و رسانه‌ها باید برنامه های ویژه و مستمری را در حوزه بانوان جهت ارتقای سطح آگاهی این قشر تأثیرگذار از آسیب مواد مخدر و توانمند کردن هر چه بیشتر آنان داشته باشند.

سردار آزادی با اشاره به اهمیت حضور خیران در امر حمایت از برنامه‌های این شورا در مقابله با گسترش گرایش به مواد مخدر اظهار داشت: نقش خیران استان در حوزه اعتیاد و حمایت از خانواده‌های آسیب دیده اعتیاد در مقایسه با مسایل و موارد دیگر، کمرنگ است و باور کنیم که اعتیاد همانند دیگر بیماری های جسمی و روانی بیماری محسوب می‌شود و اگر فردی بتواند یک معتاد را به زندگی و اجتماع برگرداند مطمئنا جامعه‌ای بهتر و سالم تر خواهیم داشت.

۴۷۵ کیلوگرم انواع مواد مخدر در کردستان کشف شد

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان همچنین گفت: ماموران انتظامی استان در سه ماهه سال جاری (فروردین تا خرداد) موفق به کشف ۴۷۵ کیلوگرم انواع مواد مخدر شدند.

سردار آزادی اظهار داشت: بیشترین میزان مواد مخدر کشف شده در این مدت مربوط به تریاک با ۳۷ درصد، شیشه با ۳۲ درصد، هروئین با ۱۵ درصد و سایر انواع مواد مخدر ۱۲ است.

وی اضافه کرد: در این ارتباط ۶۴۵ نفر از سوداگران مواد مخدر نیز دستگیر شدند که ۲۹ تن از آنان را قاچاقچیان عمده فروش مواد تشکیل می‌دهند و ۳۱ درصد نیز در پوشش مشاغل کاذب است که این امار نشان می‌دهد ایجاد اشتغال به افراد باید یکی از اولویت‌های سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلف باشد.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان افزود: رنج سنی دستگیر شدگان مواد مخدر در این استان شامل ۲۶ درصد ۱۵ تا ۳۰ سال، ۴۵ درصد ۳۵ تا ۴۵ سال، ۲۵ درصد ۵۰ تا ۶۰ سال و چهار درصد نیز ۶۰ سال به بالا هستند.

وی با اشاره به اینکه ۲۶ دستگاه و نهاد عضو این شورا هستند افزود: با وجود تلاش‌های مختلف و قابل قدردانی با توجه به آمار و ارقام مربوط به مواد مخدر هیچ کدام از دستگاه‌ها موفقیت قابل انتظاری نداشته و لازم است در راستای این موفقیت‌ها تلاش‌های گسترده‌تری را انجام دهند.

حدود ۹۵۰ هزار کردستانی تحت پوشش طرح‌های پیشگیری قرار گرفتند

رییس کمیته فرهنگی و پیشگیری شواری هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان نیز در این ارتباط گفت: پیشگیری اولویت اول و باصرفه ترین راهکار مبارزه با مواد مخدر بوده و طبق تاکید رهبر معظم انقلاب باید حداقل ۷۰ درصد اعتبارات در حوزه پیشگیری هزینه شود.

صباح قریشی افزود: طی یک سال گذشته در حوزه پیشگیری اقداماتی در چهار کانون هدف خانواده، محلات، محیط‌های آموزشی و محیط های کاری استان انجام شده که در قالب آنها ۹۴۸ هزار و ۶۴۱  نفر از افراد استان تحت پوشش قرار کرفته است.

وی اضافه کرد: این افراد تحت پوشش شامل ۲۳۵ هزار و ۳۵۰ نفر در برنامه‌های پیشگیری اولیه از اعتیاد در محیط خانواده، ۳۶۰ هزار و ۷۶ نفر در برنامه‌های پیشگیری اولیه از اعتیاد در محیط دانش‌آموزی، ۱۳ هزار و ۷۲۰ نفر در محیط‌های دانشجویی و دانشگاهی، ۱۷ هزار و ۱۷۵ نفر در محیط‌های کاری اداری، کارگری، صنعتی و نظامی و ۳۲۲ هزار و ۳۲۰ نفر در در محیط‌های عمومی، تفریحی و محلات است.

قریشی یادآور شد: علاوه براقدامات ابلاغی ستاد طرح‌های ابتکاری و خلاقانه نیز در استان اجرا شده است که از آن جمله می‌توان به  اجرای طرح ابتکاری دادرس با یاریگران، اجرای طرح نمایش خیابانی در مدارس استان با حدود ۱۰۰ اجرا  اشاره کرد.

رییس کمیته فرهنگی و پیشگیری شواری هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان یادآور شد: طرح یاری گران زندگی از اولویت های مهم بحث پیشگیری  بود که برگزاری طرح یاری گران در ۶۰ درصد مدارس  و کانون یاری گران در ۲۰ درصد مدارس کل استان و نیز دانشگاه‌ها و در تمامی برنامه اجرای دستگاهها عضو مدنظر بوده است.

وی گفت: انتظار می‌رود خانواده‌ها با آموزش صحیح به فرزندان و ایجاد بستری آرام و دور از تنش خانه را به کانونی امن برای اعضا تبدیل کند که این موجبات کاهش استرس و اضطراب خواهد شد و به تبع آن آسیب های اجتماعی کاهش خواهند یافت.

یکم تا هفتم تیرماه به عنوان هفته مبارزه با مواد مخدر نامگذاری شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha