به گزارش روز چهارشنیه این سامانهها در چهارمین روز از هفته قوهقضاییه و با هدف ایجاد دستگاه قضایی هوشمند مورد بهره برداری قرار گرفته اند با راه اندازی این سامانه ها تعداد سامانههای الکترونیکی قوه قضاییه به ۳۰ سامانه ارتقا مییابد.
آغاز به کار این سامانهها گام مهمی در جهت تسهیل و تسریع در خدمترسانی به شهروندان و کاهش مراجعات مردمی به مراجع قضایی خواهد بود.
سامانه نوبتدهی الکترونیک، سامانه کشف شهود حرفهای ، سامانه صدور الکترونیکی گواهی عدم سوء پیشینه، سامانه ثبت قرارداد وکلا ، سامانه بازرسی و نظارت و رسیدگی به شکایات و اعلامات و الکترونیکی کردن فرآیندهای دفاتر اسناد رسمی و ازدواج و طلاق و تصدیق اصالت سند مالکیت از جمله این سامانهها هستند.
گفتنی است، این سامانهها در ایجاد شفافیت و ارتقا سلامت اداری سیستم قضایی و تسریع در فرآیند دادرسی تاثیر بسزایی خواهند داشت.
حجتالاسلام ابراهیم رئیسی، رییس قوه قضائیه در این مراسم ابراز امیدواری کرد که سامانههایی که متخصصان متبحر و متدین با یک حرکت جهادی و کار و تلاش قابل تقدیر راه اندازی کرده اند، به تسهیل امور مردم، آسان شدن دسترسی به عدالت، کرامت مردم و توجه به حقوق مردم و افزایش اعتماد عمومی به دستگاه قضایی بینجامد.
وی ضمن تقدیر از دکتر زارع پور، رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه و همکاران وی و کسانی که در گذشته در این مرکز در این زمینه تلاش کردند، راه اندازی این سامانه ها را در راستای تحول در دستگاه قضایی عنوان کرد.
رییس قوه قضاییه افزود: تحول در دستگاه قضایی بدون راه اندازی این سامانهها امکانپذیر نیست و این تحول تسریع در رسیدگیها، رفع اطاله دادرسی، کرامت نسبت به مردم و اجرا و تسهیل دسترسی به عدالت را میطلبد که همه این سامانهها میتواند در جهت تحقق این اهداف نقش مهمی را ایفا کنند.
توضیحات گزیده در مورد برخی سامانه ها:
سامانه خودکاربری وکلا : وکلا بدون آنکه نیازی به مراجعه قوه قضاییه داشته باشند میتوانند از منزل و محل کارشان تمام کارهای خود را از ارسال شکواییه، تنظیم دادخواست، ارسال لایحه، ثبت قراردادهایشان تا حتی تمدید پروانهشان را با کارتابل ویژهای که برایشان پیشبینی شده انجام دهند.
ثبت و پیگیری اعاده دادرسی از دیوان عالی کشور : مردم باید مسافتهای طولانی برای انجام این کار طی میکردند و نوبت میگرفتند و صف میکشیدند که در حال حاضر این خدمت از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی اجرا خواهد شد .
سامانه نوبت دهی: هرکسی اینترنتی و از منزل نوبت میگیرد و به موقع در مکان حاضر می شود.
سامانه نظرسنجی از مردم: نظرسنجی، بی واسطه و بدون دخالت انسان است و هرکسی که به قوه قضاییه مراجعه میکنند بلافاصله بعد از آنکه کارش انجام شد یک پیامک برای او با یک لینک ارسال میشود و میتواند هم در مورد واحد قضایی و هم در مورد تک تک افرادی که در مسیر ایشان قرار داشتند نظر و نمره دهد.
سامانه صدور گواهی عدم سوءپیشنیه : تا پیش از این از طریق پلیس و هم از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی انجام میشد و معمولا چند روز طول میکشید یک روزه شده است.
استعلام آنی ثبت اسناد:
حدود ۲۰۰ استعلام را شناسایی کردیم و باید از دستگاههای اجرایی در کشور انجام شود تا به یک پرونده رسیدگی کرد، تمام دستگاهها مکلف شدند به شکل الکترونیکی به استعلامات پاسخ دهند.
سرویس استعلام شماره حساب به شکل آنلاین: همکاران قضایی به شکل آنلاین میتوانند کد ملی را وارد کرده و به لیست حسابهای فردی که دادخواست احضار داده یا برای اجرای احکام، دسترسی پیدا کنند و صرفا با آن بانکهای مشخص استعلام شود و اینگونه نباشد تا مردم به ۳۷ نهاد پولی و بانکی مراجعه کنند.
آرمان ما این است که هر پروندهای که تشکیل میشود در راستای دستیابی به دستگاه قضایی هوشمند به شکل اتوماتیک خود سیستم تشخیص دهد که چه استعلاماتی نیاز دارد و استعلامات مورد نیاز را خود سیستم به شکل الکترونیکی ارسال کند، قبل از آنکه پرونده در کارتابل قاضی بیاید این استعلامات ارسال شده باشد و حتی بعضی از آنها جوابش هم آمده باشد؛ یعنی وقتی یک قاضی پرونده را باز میکند و میخواهد رسیدگی کند جواب استعلامات به شکل خودکار آمده باشد و در سیستم وجود داشته باشد.
نظر شما