محمدعلی امیر فخریان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به اعمال محدودیت در مرزهای میان پاکستان و افغانستان، ترافیک در مرز دوغارون ایران با افغانستان برای محمولههای ترانزیتی افزایش یافته است.
وی ادامه داد: اکثر بارهایی که به مرز دوغارون حمل میشوند، به صورت ترانسشیپمنت است و این تخلیه بار از کامیون ایرانی و بارگیری کالاها در کامیونهای افغانی باعث توقفهای طولانی کامیونها در مرز میشود و چون حجم بار زیاد است فرآیند انجام کار کمی طولانی میشود.
ترانس شیپمنت یک شرط در بیمه باربری است که بیمه گر موافقت یا عدم موافقت خود را با انتقال و جا به جایی محموله بیمه شده از یک وسیله نقلیه به وسیله نقلیه دیگر در طول مدت سفر اعلام میدارد.
رییس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: مرز خراسان رضوی با ترکمنستان هم در سه حوزه سرخس، لطف آباد و باجگیران قرار دارد که هم اینک تردد خودروهای صادراتی و ترانزیتی به ترکمنستان ممنوع است و رفت آمد مسافران در این مرز جریان ندارد.
امیر فخریان افزود: با این حال مسیر ریلی به سمت ترکمنستان باز شده است و روزانه حدود ۳۰ واگن محموله صادراتی به مقصد آسیای میانه و ترکمنستان از خراسان رضوی خارج میشود.
به گزارش ایرنا، به دلیل شیوع کرونا تبادل کالا در مرزهای خراسان رضوی به ویژه ترکمنستان محدود و تا مدتی متوقف شده بود که اخیرا این محدودیتها تا حدی از سوی ترکمنستان برداشته شده است.
خراسان رضوی از شمال و شمال شرق به طول تقریبی ۵۳۲ کیلومتر دارای مرز مشترک با جمهوری ترکمنستان است و از شرق به طول حدود ۳۰۲ کیلومتر مرز مشترک با جمهوری اسلامی افغانستان دارد.
همچنین این استان پنج گمرک با عناوین لطفآباد، سرخس، باجگیران، دوغارون و مشهد و دو بازارچه مرزی در شهرستان تایباد واقع در مرز افغانستان و باجگیران در مرز با ترکمنستان دارد.
هشت شهرستان شامل "قوچان، درگز، کلات، سرخس، صالحآباد، تربتجام، تایباد و خواف" از مجموع ۲۹ شهرستان استان خراسان رضوی در نوار شرقی این استان با کشورهای ترکمنستان و افغانستان هم مرز هستند.
جمهوری ترکمنستان کشور همسایه با شهرستانهای "قوچان، درگز، کلات، سرخس و صالحآباد" است و شهرستانهای "تربتجام، تایباد و خواف" نیز در جوار مرز افغانستان قرار دارند.
نظر شما