۵ تیر ۱۳۹۹، ۱۸:۴۹
کد خبرنگار: 911
کد خبر: 83834116
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آمادگی موزه ملی ایران برای برگزاری نمایشگاه‌های موقت

قزوین - ایرنا - رئیس موزه ملی ایران گفت: برای برگزاری نمایشگاه‌های موقت از آخرین یافته های باستان شناسی در موزه‌های مختلف کشور آمادگی لازم وجود دارد.

جبرائیل نوکنده عصر پنجشنبه در آئین رونمایی از الواح هخامنشی (گل نبشته های باروی تخت جمشید) در قزوین افزود: نمایشگاه های موقت خون تازه ای برای موزه ها هستند و به این مکان ها رونق می بخشند و مردم را با تاریخ و هویت گذشتگان بیشتر آشنا می کنند.

وی همچنین گفت: الواحی که امروز در قزوین به نمایش درآمده اند بخشی از الواح بازگشته از آمریکا به ایران هستند که در دهه ۳۰ در جریان کاوش های باستان شناسی در تخت جمشید یافت شدند و برای ترجمه و رمزنگاری متون و اشکال آن به طور امانت به موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو آمریکا تحویل داده شدند.

رئیس موزه ملی ایران با اشاره به بازگشت الواح هخامنشی در چندین مرحله به کشور، گفت: در سال ۸۳ برای بازگشت بخش دیگری از این الواح توافق شد اما آمریکایی ها به بهانه های مختلف از تحویل آن خودداری کردند تا اینکه دادگاه رای به این داد که نمی توان میراث یک ملت را برای یک دعوی شخصی گرو کشی کرد و در نتیجه شاهد بازگشت این الواح در سال گذشته بودیم.

نوکنده اضافه کرد: در الواح هخامنشی کشف شده همه اسناد اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی مربوط به این دوران و مربوط به همه طبقات از درباریان گرفته تا کارگران و کشاورزان مطرح و آورده شده است.

وی اظهار داشت: شواهد به دست آمده نشان می دهد در دوره هخامنشی یک اقتصاد منظم  و شفاف وجود داشته و حقوق بشر مورد توجه قرار داشته است.

نوکنده گفت: براساس اسناد آن دوره به زنانی برمی خوریم که مدیر پروژه ها بوده اند و دستمزد دریافت می کرده اند و یا به زنان باردار دستمزد و حقوق بیشتری پرداخت می شده است 

این مسوول گفت: این الواح معرف بخشی از تاریخ، فرهنگ و تمدن ایران زمین است که باید به آن افتخار کنیم.

این الواح متعلق به داریوش یکم چهارمین فرمانروای دوره هخامنشی هستند که در دهه ۳۰ در کاوش های باستان شناسی تخت جمشید کشف شدند.

الواح هخامنشی رونمایی شده تا مهرماه امسال در موزه شهر قزوین برای بازدید عموم به نمایش گذاشته می شود.

الواح هخامنشی شامل بیش از ۳۰ هزار قطعه انواع لوح گلی و سنگی هستند که اسفند سال ۱۳۱۱ به خط ایلامی و میخی کشف شدند و سه سال بعد با توافق بین دولت وقت ایران و آمریکا برای انجام امور پژوهشی و مطالعاتی و رمزگشایی و ترجمه  متون درج شده در آنها به طور امانت به موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو امانت داده شد.

بخشی از این الواح در سال های قبل به کشور بازگشته بودند و بخشی نیز در مهر ماه امسال پس از ۸۰ سال به ایران بازگشتند.

هخامنشیان از قدرتمندترین حکومت های ایران و جهان باستان بودند که تاریخ پیدایش آنها به قرن ششم قبل از میلاد مسیح (ع) برمی گردد.

آثار به جای مانده دوره هخامنشی در تخت جمشید، پاسارگاد و شوش دارای شهرت جهانی هستند.

در حاشیه این مراسم همچنین از اسکلت یافت شده یک زن و اشیا همراه آن در گور سه هزار ساله تپه های باستانی سگزآباد رونمایی شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha