محمدحسین ریاحی روز پنجشنبه در جلسه کارگروه اقتصادی،اشتغال و سرمایهگذاری استان به ضرورت اطلاعرسانی به متقاضیان از سوی دستگاههای اجرایی اشاره کرد و افزود: صاحبان کارگاههایی که دارای کد بیمه تأمین اجتماعی هستند در بخش تسهیلات کرونا باید اطلاعات خود را تکمیل کنند.
وی ادامه داد: پس تأیید دستگاه اجرایی تخصصی بر اساس مقررات، صاحبان کارگاهها به یکی از ۱۷ بانک عامل یا موسسه اعتباری غیربانکی مشخص شده در استان برای دریافت تسهیلات معرفی میشوند که در این خصوص همکاری لازم با آنها به عمل میآید.
این مسوول با بیان اینکه ۱۳ رسته شغلی به جز بخش کشاورزی مشمول دریافت تسهیلات شناخته شدند و اخیرا رسته کشاورزی به آن اضافه شده است خاطر نشان کرد: رستههای شغلی آسیبدیده از کرونا شامل حوزه حمل و نقل مسافر، گردشگری، رستورانها، مراکز بهداشتی، صنایع دستی، مجتمعهای آموزشی و فرهنگی، باشگاههای ورزشی، مراکز آجیل و خشکبار، تولید کیف و کفش، دفاتر خدمات مسافری و حمل و نقل درون شهری هستند.
به گفته ریاحی، مجموع تسهیلات در نظر گرفته شده برای واحدهای تولیدی، خدماتی و صنعتی متضرر از کرونا در کشور ۴۰۰ هزار میلیارد ریال است که سهم استان ۹ هزار و ۲۶۰ میلیارد ریال است که این رقم معادل ۲.۳۲ درصد رقم یادشده است.
وی اظهار کرد: تسهیلاتی که برای واحدها در نظر گرفته شده است به ازای هر نفر بیمه شده شاغل که از سال قبل تاکنون باقی مانده ۶۰ تا ۱۶۰ میلیون ریال است که باید طبق مقررات پیگیری و اقدام مناسب انجام گیرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی یزد خاطرنشان کرد: رانندگان تاکسی ۶۰ میلیون ریال تسهیلات دریافت میکنند و واحدهای کسب و کاری که در راستای شیوع کرونا تعطیل شدند به ازای هر نفر ۱۲۰ میلیون ریال وام تعلق دارد.
به گفته ریاحی در حال حاضر امکان رسته فروش خرده و عمده گل، گلفروشی و فروش ماهی تزئینی زنده آکواریوم در رسته چهاردهم برای متقاضیان امکانپذیر است و صاحبان این کارگاهها میتوانند از تسهیلات بهرهمند شوند.
همچنین استاندار یزد با قدردانی از دستگاههای مختلف اجرایی که همواره پیگیر حل مسائل و مشکلات واحدهای صنعتی به خصوص واحدهای تولیدی آسیبدیده از کروناست بر اطلاعرسانی و جذب بودجه و تسهیلات مورد نیاز تاکید کرد.
محمدعلی طالبی همچنین به اهمیت مشارکت و همکاری خوب کارگاههای مختلف و اعضای آنها در دوران کرونا با مسوولان اشاره کرد و یادآور شد: مسائل و مشکلات بر اساس مقررات در راستای خدمت به واحدها پیگیری و اقدام مناسب به عمل میآید.
وی اظهار کرد: اشتغال و تلاش برای تحقق جهش تولید و اقتصاد مقاومتی با همکاری تمام بخشها و صاحبان صنایع و مردم باید در سالجاری محور تمامی فعالیت همگان قرار گیرد که تحقق آن نقش مهمی در اهداف کشور و برنامههای دولت دارد.
استان یزد حدود ۵۰ هزار واحد صنفی دارد.
با توجه به سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی سهم ۲۵ درصد برای تعاونیها در اقتصاد ایران پیش بینی شده است.
مطابق قانون اساسی فعالیت اقتصادی ایران متشکل از بخشهای دولتی، خصوصی و تعاونی است که در حال حاضر بیشترین(حدود ۷۵ درصد) فعالیت در اختیار بخش دولتی است و سهم بخش تعاون در برنامه توسعه ششم باید به ۲۵ درصد برسد که سهم کنونی با این عدد تا حدود زیادی فاصله زیاد دارد.
در حال حاضر سه هزار و ۲۸۵ فقره پروانه بهرهبرداری صنعتی و ۱۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری اسمی با اشتغال ۱۰۰ هزار و ۴۴۵ نفر در استان یزد وجود دارد.
تولید بیش از ۸۰۰ نوع کالا، رتبه نخست تولید کاشی و سرامیک کشور با بیش از ۵۰ درصد، رتبه دوم تولید محصولات نساجی، رتبه سوم تولید فولاد کشور و رتبه نخست تولید رومبلی، ترمه و روفرشی از جمله جایگاههای برتر استان در اقتصاد ملی است.
استان یزد یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که ۸۷ درصد در ۲۱ شهر و بقیه در روستا زندگی می کنند.
دیماه سال ۹۸ نخستین مورد بیماری کرونا در شهر ووهان چین گزارش شد و نخستین مورد آن در ایران ۲۹ بهمن ماه سال قبل در قم ثبت شد.
همچنین به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکنون ۲۱۵ هزار و ۹۶ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده اند و با فوت ۱۳۴ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد افراد متوفی به ۱۰ هزار و ۱۳۰ تن رسید.
سیما سادات لاری روز پنجشنبه بیان کرد: از ۲۴ ساعت قبل تا ظهر پنجم تیر ماه ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲ هزار و ۵۹۵ بیمار جدید مبتلا به کووید- ۱۹ در کشور شناسایی شدند که ا زاین تعداد یک هزار و ۳۰۵ مورد بستری شدند.
وی ادامه داد: تاکنون ۱۷۵ هزار و ۱۰۳ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند و ۲ هزار و ۸۹۹ نفر از بیماران در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
وی بیان کرد: تاکنون یک میلیون و ۵۳۰ هزار و ۴۳۷ مورد آزمایش تشخیص کووید- ۱۹ در کشور انجام شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت اظهار کرد: از همه مردم میخواهیم که پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند. به خصوص افراد سالمند و کسانی که بیماریهای زمینهای مثل فشار خون و دیابت دارند نیز موارد بهداشتی را رعایت کنند. جوانان نیز فاصله گذاری با سالمندان را حفظ کرده و کمک کنند آنها کمتر از منازل خارج شوند.
نظر شما