توسعه پرشتاب تاسیس شرکت‌ها و فعالیت‌های دانش بنیان در زنجان

زنجان - ایرنا - معاون فناوری پارک علم و فناوری استان زنجان از فعالیت ۶۲ شرکت دانش بنیان در این استان خبر داد و گفت: وضعیت رشد و توسعه فعالیت‌های دانش بنیان در استان طی دولت تدبیر و امید بسیار چشمگیر بوده و حمایت دولت از این شرکت‌ها زمینه پیشرفت استان را بیش از پیش فراهم کرده است.

سید محمد موسوی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طبق تعریف ارائه شده در ماده یک قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، شرکت‌ها و مؤسسات دانش بنیان شرکت یا مؤسسه خصوصی یا تعاونی است که به منظور هم افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی (شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری) و تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه (شامل طراحی و تولید کالا و خدمات) در حوزه فناوری‌های برتر و با ارزش افزوده فراوان به ویژه در تولید نرم افزارهای مربوط تشکیل می‌شود.
وی اظهار داشت: با توجه به مزیت نسبی کشورمان در خصوص نیروهای متخصص و ظرفیت انسانی موجود، تغییر جهت اقتصاد مبتنی بر منابع طبیعی به اقتصاد دانش‌بنیان تنها از مسیر ساماندهی و راه اندازی این شرکت‌ها می‌گذرد.
موسوی افزود: ثروت‌زایی از علم و فناوری، ایجاد اشتغال پایدار، ارزش افزوده و تولید و صادرات کالاهای دانش‌بنیان، از جمله اهداف توسعه این شرکت‌ها است.
وی خاطرنشان کرد: مهم‌ترین تسهیلات قائل شده برای این شرکت‌ها مطابق قانون، معافیت از پرداخت مالیات، عوارض، حقوق گمرکی، سود بازرگانی و عوارض صادراتی، بهره‌مندی از وام‌های کم بهره یا بدون بهره بلند مدت یا کوتاه مدت، ایجاد پوشش بیمه‌ای مناسب و اولویت واگذاری سهام مراکز و مؤسسات پژوهشی دولتی قابل واگذاری (بر اساس سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی) به این شرکت‌ها است.

معاون فناوری پارک علم و فناوری استان زنجان گفت: دولت تدبیر و امید از ابتدای کار خود مبنای سیاست اقتصادی را بر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان برای گذار از اقتصاد نفتی و تحقق اقتصاد بدون نفت قرار داد و بر این اساس حمایت‌های ویژه‌ای از شرکت‌های دانش بنیان در این دوران صورت گرفت.   

موسوی با بیان اینکه توسعه شرکت‌های دانش بنیان اولویت استان و کشور است، اظهار داشت: پارک علم و فناوری استان سال ۱۳۹۶ به عنوان آخرین پارک استانی راه اندازی شد که تعداد ۳۲ واحد دانش بنیان در زمان تاسیس پارک استان مشغول فعالیت بودند که با بستر سازی و حمایت از واحد های فناور، نرخ رشد ثبت شرکت های دانش بنیان در استان زنجان به عنوان بیشترین نرخ رشد در سال ۹۷ در کشور ثبت شد.  

وی همچنین به اقدامات و دستاوردهای شرکت های دانش بنیان استان در شرایط شیوع کرونا اشاره کرد و گفت: واحدهای فناور و شرکت‌های دانش بنیان زنجان در زمینه پیشگیری از شیوع کرونا  حضوری قدرتمند و چشمگیر داشتند که از محصولات این شرکت‌ها می توان به تولید ماسک‌های سه لایه، N۹۵ ،N۹۹ و جراحی، الکل طبی، انواع مواد ضد عفونی کننده، سامانه‌های آموزش مجازی، تنظیم الکترونیکی بازار و دورکاری و ونتیلاتور اشاره کرد.
موسوی خاطرنشان کرد: با اینکه عمر شرکت‌های دانش بنیان در استان کم است و نوپا هستند ولی پیشرفت خوبی از نظر کمیت تاکنون داشته اند.

وی افزود: نگاه ویژه دولت به شرکت‌های دانش بنیان و فناور استان موجب ایجاد بستر مناسب برای توسعه و فعالیت این شرکت ها شده که این امر نیز ضامن توسعه در حوزه‌های مختلف خواهد بود.

 موسوی افزود: پارک های علم و فناوری بستر یک اکوسیستم کار آفرینی و دارای چندین زیست بوم مختلف در رشته های گوناگون آی تی، پزشکی، کشاورزی و صنعتی هستند، از این رو این ظرفیت را دارند که بتوانند خدمات مختلفی را ارائه دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha