چند توصیه برای تهیه بهترین غذا با کمترین هزینه

تهران - ایرنا - یک کارشناس تغذیه گفت: در ایام کرونایی و با توجه به افزایش قیمت‌ها، خانواده‌ها باید فهرستی از مواد غذایی که ارزش تغذیه‌ای بالایی دارند مانند انواع مختلف حبوبات و یا مواد غذایی حاوی آهن را بر اساس قیمت اولویت‌بندی کنند.

احمد رضا نوروزی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: بهترین مواد غذایی را متناسب با بودجه مورد نظر پیدا کنید و غذاهای گیاهی در عین اینکه قیمت مناسبی دارند بخش سالم و مناسبی از مواد اولیه غذایی را تامین می کنند.

وی ادامه داد: پروتئین ها به خصوص گوشت ها، لبنیات و غیره هزینه زیادی را به خود اختصاص می دهند، در صورتی که در خانواده کودکان و یا افراد مسنی که به دریافت این پروتئین ها نیاز دارند، می توانید از جایگزین های گیاهی که معمولا قیمت مناسب تری دارند استفاده کنید و ترکیب غلات و حبوبات در مجموع پروتئین کاملی هستند که می تواند جایگزین مصرف گوشت شود.

وی اضافه کرد: گاهی صرفه جویی نامناسب در هزینه های مربوط به مواد غذایی باعث ایجاد ضررهای بیشتری می شود، به عنوان مثال خرید روغن جامد به جای روغن های مایع به دلیل قیمت پایین تر ممکن است در طول مدت هزینه های سرسام آور جراحی عروق قلبی را به افراد تحمیل و صرفه جویی در چنین مواردی نه تنها به اقتصاد خانوار کمک نمی کند بلکه ممکن است ضرر و زیان بیشتری را به سلامت جامعه ایجاد کند.

به گفته این کارشناس تغذیه، خرید کلی بعضی از مواد غذایی می تواند تا حدی باعث صرفه جویی در هزینه ها شود، به عنوان نمونه چند خانواده می توانند با یکدیگر شریک شده و مواد غذایی را به صورت یکجا خریداری و با هم تقسیم کنند تا هزینه کمتری بپردازند.

نوروزی تصریح کرد: آلودگی به حشرات و یا سایر آلاینده ها، بوی کپک و رطوبت، پارگی و یا آسیب دیدگی بسته بندی ها، حبوبات پلاسیده، ناخالصی در آرد در برخی غلات وجود دارد و باید به این موارد در هنگام خرید توجه شود و افراد جامعه باید یاد بگیرند تا به تاریخ تولید و مصرف مندرج بر بسته بندی مواد غذایی توجه و از خرید مواد غذایی تاریخ گذشته پرهیز کنند.

وی افزود: بعضی از مواد غذایی قیمت بالایی دارند اما از نظر ارزش تغذیه ای کیفیت مطلوبی نداشته به همین دلیل این گونه مواد غذایی ارزش صرف هزینه ندارند انواع نشابه های گازدار، آبنبات ها و شیرینی هایی که منبع شکر هستند و برای سلامت دندان ها مضر بوده و این گروه از مواد غذایی نباید در برنامه غذایی کودکان گنجانده شوند و فقط می توان گاهی اوقات به صورت تفریحی و تفننی از آن ها استفاده کرد.

نوروزی اظهار داشت: اغلب مواد غذایی که با ریزمغذی ها غنی شده اند نیز برای خرید مناسب نیستند به ویژه وقتی که قیمت بالایی داشته باشند، البته مواد غذایی مثل نمک و مواد غذایی اصلی مثل آرد و غلات غنی شده که معمولا نسبت به انواع غیر غنی شده قیمت بالاتری هم ندارند از این موضوع مستثنی هستند و خانواده ها می توانند از فواید تغذیه ای آن ها با قیمت مناسبی برخوردار شوند.

وی گفت: به لحاظ خواص تغذیه ای و بهداشتی توصیه می شود که مواد مغذی مورد نیاز خود را از غذاهای سالم و بی ضرر تامین کنید، در زمانی که افراد قادر به مصرف ماهی و سایر غذاهای دریایی به عنوان منابع غنی ید نباشند خطر پیشرفت کمبود ید وجود خواهد داشت.

این کارشناس تغذیه تصریح کرد: مکمل های مواد مغذی و انرژی زاها معمولا از اقلامی هستند که ارزش صرف هزینه و مصرف ندارند، این گروه معمولا قیمت بالایی دارند و بر این اساس است که هر فردی باید مواد مغذی مورد نیاز خود را با مصرف انواع مختلف مواد غذایی تامین کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha