جبهه جهادگران ایران اسلامی در بیانیهای ضمن گرامیداشت یاد و خاطره ایت الله شهید بهشتی، خطاب به رییس قوه قضاییه نوشت: خداوند را حمد و سپاس میگوییم که حضور پربرکت و اقدامات علوی آن فقیه شجاع، آگاه و عادل در جایگاه عدالت گستری و دادخواهی موجب شده است، باورهای زخمی ملت دوباره التیام یافته و سرمایه اجتماعی در حال اضمحلال کشور روند بهبودی را طی کند.
جبهه جهادگران خاطرنشان کرد: جبهه مردمی جهادگران ایران اسلامی حمایت معنوی مجموعه باورمداران انقلابی از اقدامات اخیر قوه قضاییه در دستگیری و محاکمه مفسدین اقتصادی را اعلام میدارد.
این بیانیه یادآور شد: خداوند شاهد است، ملت میداند و ما قدردانی میکنیم. اقدامات تحسین برانگیز و امیدآفرینی در مدت زمان کوتاهی توسط همکاران شما در پیگیری مجرمین و خشکاندن ریشههای فساد اداری اقتصادی، جهت تحقق و توسعه عدالت قضائی انجام شده است.
جبهه جهادگران اضافه کرد: این اقدامات مغتنم، قابل تقدیر، ولی کافی نیست. همانطور که استحضار دارید؛ در یک دهه اخیر پروندههای زیادی در افکار عمومی تشکیل شده که پیگیری قضایی نشده است. در واقع هیچ پرونده قضایی برای آنها تشکیل نشده است. چرا که فرهنگ و باور برخورد با آنها وجود نداشته است.
این بیانیه عنوان کرد: سوءاستفاده از پستها و جایگاهها در شکل و فرم به ظاهر قانونی، سوء تدبیرها و غفلتهای تعمدی موجب شده است که سرمایه اجتماعی کشور آسیب جدی ببیند. کاهش مشارکت قابل تامل مردم در انتخابات اسفند ۱۳۹۸ نسبت به دورههای پیشین شاهد و گواه این مدعا است.
جبهه جهادگران یادآور شد: از حضرتعالی درخواست عاجل داریم در این خصوص تامل ویژه کرده و مسیر جدیدی را در توسعه عدالت قضائی و صیانت از حقوق مردم باز کنید. امید و انتظار داریم در این برهه از زمان که امید به اجرای عدالت در دل مردم جوانه زده؛ قدمهای استواری را برای ترمیم سرمایه اجتماعی بردارید.
ادامه روند انهدام خط تولید سلطانسازی در اولویتهای اصلی قوه قضاییه قرار گیرد
جبهه پایداری انقلاب اسلامی هم با گرامیداشت ایام شهادت مظلومانه شهید بهشتی و هفته قوه قضاییه اعلام کرد: با انتصاب هوشمندانه آیتالله رییسی به ریاست قوه قضاییه توسط رهبر معظم انقلاب، دربِ دستگاه عدلیه بر پاشنهای دیگر چرخید و تعدد اقدامات عدالتمحورِ ایشان در این منصب، امیدهای مردم به برپایی عدالت در کشور را مجدداً زنده کرده است.
این تشکل اصولگرا با قدردانی از اقدامات سید ابراهیم رییسی، بر لزوم ادامه این روند تاکید کرده و علاج بسیاری از مشکلات کشور را رفع زمینههای فساد در کشور عنوان کرده است. محاکمه انواع سلاطین سکه، خودرو، قیر، کاغذ و ... شجاعانه و مدبرانه است. لکن آنچه که باید به عنوان یکی از اولویتهای اصلی قوه قضاییه در دستور کار قرار گیرد، انهدام خط تولید سلطانسازی است که انجام این مهم، نیازمند عزم جدی و همیاری همهجانبه قوای مققنه و مجریه است.
در این بیانیه آمده است: بیتردید تحقق عدالت در شئون مختلف آن در حوزه فردی و اجتماعی یکی از اهداف انقلاب اسلامی بوده که با استقرار جمهوری اسلامی به عنوان یکی از محورهای مهم و مطالبه جدی مردم از حاکمیت بوده است لذا بر این اساس ارزیابی عادلانه و منصفانه حکمرانی قضایی در برپا داشتن حق و حق گرایان و دفع باطل و باطلگرایان و تلاش برای اصلاح رویهها، ساختارها، نهادها و قوانین در جهت اجرای احکام و حدود الهی با مداخله و نقش اساسی دستگاه قضایی عدالت محور، مقتدر، قاطع و استوار و مستقلهای از ضرورتهای انکارناپذیر امروز است.
جبهه پایداری انقلاب اسلامی اضافه کرد: دستگاه قضا به عنوان اصلیترین نماد برپایی دال گفتمانیِ انقلاب اسلامی، یعنی عدالت، همواره در معرضِ قضاوتهای بجا و نابجای دوستان و دشمنان ایران اسلامی بوده و تاثیر مستقیمِ عملکرد این نهاد بر میزان رضایتمندی شهروندان از وضعیت عمومیِ کشور، هر لحظه بر میزان سنگینی بار مسئولیتِی که بر دوش این دستگاه است، میافزاید.
این بیانیه یادآور شد: ضرورت دارد امروز با توجه به اهتمام جدی که در مسئولان دستگاه قضایی وجود دارد با خود ارزیابی سیستمی در کمال دقت و احتیاط نسبت به اصلاح خلاءهای شکلی و محتوایی در جهت عدالت علوی مورد انتظار مردم گام اساسی و تحولی در شان جمهوری اسلامی ایران که خواسته اصلی رهبر معظم انقلاب نیز بوده برداشته شود و ان شاءالله بیش از پیش شاهد رضایت عمومی ناشی از طعم حلاوت و شیرینی عدالت علوی و امنیت ملی ناشی از آن در نزد عموم مردم باشیم.
جبهه پایداری انقلاب اسلامی تصریح کرد: از آنجا که با گذشت بیش از ۴۱ سال از انقلاب اسلامی، طبق تصریح رهبر معظم انقلاب "نمره مطلوبی درباب عدالت به دست نیاوردهایم"، حرکت همه دستگاههای کشور به منظور استقرار همهجانبه عدالت، مهمترین ضرورت مقطع کنونی است و در این مقطع زمانی به نظر میرسد قوه قضاییه میتواند پرچمدار این حرکت همگانی باشد.
جبهه پایداری انقلاب اسلامی، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره و ایام شهادت مظلومانه آیت الله شهید بهشتی و هفته قوه قضائیه و آرزوی توفیق روزافزون همه مسوولان به ویژه خادمان اصیل مردم و دادخواهان عادل در قوه قضاییه در خدمترسانی و تظلم خواهی مردم و ظلم دیدگان با توجه به اقدامات موثر اخیر دستگاه قضایی مواردی را از باب اهمیت لزوم ادامه اقدامات تحولی عدالت گستری با رویکرد حاکمیت اقتدار و رافت اسلامی توامان معروض میدارد.
جبهه پایداری انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: با توجه به تاکیدات مداوم آیتالله رییسی به لزوم حراست از حقوق شهروندی اقشار مختلف مردم از زمان قرار گرفتن در مصدر امور عدلیه، صحنه رویدادهای این روزهای کشور بیش از هر زمان دیگری بر لزوم فعالیتهای گسترده دستگاه قضایی برای احقاق حقوق شهروندی دلالت دارد؛ اهمال دولتهای یازدهم و دوازدهم در اتخاذ تدابیری که ضامن امنیت اقتصادی مردم جامعه باشد، به وضوح احساس میشود و شاهدیم که صحنه اقتصاد کشور تبدیل به عرصه جولان دلالانی شده است که برخی با مقاصد سیاسی و برخی دیگر با مقاصد غیرسیاسی، معیشت مردم را گروگان گرفتهاند و شاهد اثبات این مدعا، اضطراب و تشویشی است که این روزها بواسطه ناکارامدی مسئولین اجرایی کشور، در میان خیل عظیم متقاضیان مسکن رخنه کرده است.
این بیانیه یادآور شد: نقشآفرینی جدی قوه قضاییه در راستای پاسداشت از بدیهیترین حقوق شهروندی به منظورکاهش آلام عمومی مردمی که خود را قربانی این دلالان میبینند، میتواند ضمن شفافسازی خط ناکارامدی غرب گرایان در ایجاد هزینه برای عموم مردم، ریل مدیریت و حل مسائل و مشکلات جامعه را به سمت و نفع طبقه متوسط و ضعیف جامعه تغییر دهد.
چگونگی شکل گیری باند گسترده فساد به سرکردگی طبری از ابهامات جدی است
جبهه پایداری انقلاب اسلامی عنوان کرد: اگرچه روند کشف بررسی و برگزاری جلسات علنی موسوم به اکبر طبری خود یکی از افتخارات دستگاه قضا در جمهوری اسلامی ایران است اما چگونگی شکلگیری باند گسترده فساد به سرکردگی اکبر طبری در قوه قضاییه، یکی از ابهامات جدی مردم است و "عدم احراز تخلفات گسترده طبری"، برای مدیران و مسوولان دوره پیشین دستگاه قضا، توجیه مناسبی برای اقناع افکار عمومی نیست.
این بیانیه تاکید کرد: قطعا شبکههای فساد- رانت و بزهکاریهای کلان سیاسی در حوزه قدرت به یکباره و یک شبه بوجود نمیآید بلکه زمینههای مدیریتی، ساختاری، ارتباطاتی، فردی و سازمانی موجود در سیستم طی فراگردی سازمان یافته، میتواند چنین فاجعهای سازمانی را شکل دهد. فلذا شفاف کردن و ارائه مدل فراگردهای مولد فسادهای این چنین برای عموم بیش از هر چیز دیگری میتواند اطمینان و اعتماد به نظام را افزایش دهد.
جبهه پایداری انقلاب اسلامی تصریح کرد: تحولات صورت گرفته در دستگاه قضایی برخاسته از تفکرانقلابی مورد انتظار در مدیریت کلان حوزه قضا است ضمن تاکید بر ادامه این رویکرد در سطح کلان ضرورت دارد این نگاه انقلابی درسطوح پایین دستی و اجرایی سازمانها و دادگاههای دستگاه قضایی نیز با عمق بخشی به فعالیتهای عدالت محور و بهکارگیری قضات جوان و انقلابی، به شدت پیگیری و نهادینه شود. شاخصهایی همچون افزایش دقت قضات در رسیدگیها و نظارت بر قضاوت آنها، پرهیز از نیاز به سفارشها در روند رسیدگیها و رعایت اصل مساوات، سرعتعمل در رسیدگیها و دادرسیها، علنی بودن محاکمه، رعایت اصل برائت و انصاف برای متهمان، بخشی از این موارد است.
در این بیانیه آمده است: با عنایت به نامگذاری سال جاری به سال جهش تولید از سوی مقام معظم رهبری، ایجاد بستر مناسب جریان سالم سرمایهگذاری و تولید، زمینهسازی برای حمایت و افزایش تولید کالاهای داخلی، رفع موانع فرایندهای اداری زاید و فسادزا، مبارزه با رانتهای اقتصادی و... در سیستمهای اجرایی، مبارزه با قاچاق کالا در مبادی رسمی و غیر رسمی، عرصههای راهبردی و مهم دیگری از فعالیت دستگاه قضا در تنظیم سیاستهای جهش تولید میباشد که بیتردید عزم جدی قوه قضاییه در این عرصه و برنامهریزی و فعالیت مستمر با هماهنگی با دستگاه اجرایی و تقنینی کشور میتواند زمینهساز تحول جدی در مدیریت کلان کشور باشد.
جبهه پایداری انقلاب اسلامی یادآور شد: مبرهن است که نکات مذکور تنها بخشی کوچکی از مواردِ مرتبط با دستگاه قضایی را شامل میشود که بنا به ضرورت و اولویت، بصورت کاملا اجمالی، بدانها اشاره شد؛ جبهه پایداری انقلاب اسلامی در مسیر استقرار عدالت در تمامی شریانهای کشور، همواره خویش را همراه قوه قضاییه و دیگر قوا و نهادهای کشور دانسته، و حمایت از محاسن و انتقاد از کاستیها به منظور بهبود حکمرانی را بر خود فرض میداند.
نظر شما