کمبود کمک‌رسانی کودکان بیشتری از یمن را به کام مرگ کشانده است

تهران - ایرنا - «صندوق کودکان سازمان ملل متحد» (یونیسف) دیشب (جمعه شب) با انتشار گزارشی، هشدار داد که کمبود شدید کمک‌های بشردوستانه به یمن در نتیجه شیوع «ویروس کرونا» موجب شده تا شمار بیشتری از کودکان این کشور جنگ‌زده بر اثر سوء تغذیه جان خود را از دست بدهند.

شبکه تلویزیونی «یورونیوز» امروز به نقل از این گزارش افزود: میلیون‌ها کودک در یمن به دلیل کاهش شدید کمک‌های بشردوستانه در سایه همه‌گیری ویروس کرونا ممکن است در آستانه گرسنگی و سوء تغذیه قرار گیرند.

یونیسف خاطرنشان کرد: بخش بهداشت و تاسیسات زیربنایی یمن که در اثر جنگ از بین رفته‌اند، در حال مبارزه جهت فائق آمدن بر ویروس کرونا هستند و ممکن است وضعیت بد کودکان یمن به شدت رو به وخامت بگذارد.

بدترین بحران انسانی در جهان

هزاران غیرنظامی از آغاز عملیات نظامی ائتلاف عربی به رهبری عربستان در یمن کشته شده‌اند و بخش بهداشت این کشور که از کمبود شدید دارو رنج می‌برد، متلاشی شد و در اثر گسترش بیماری های واگیردار صدها شهروند یمنی جان خود را از دست دادند. این در حالی است که میلیون‌ها نفر در این کشور در آستانه گرسنگی قرار دارند که به گفته سازمان ملل کشورشان با بدترین بحران انسانی دست به گریبان است.

یونیسف در گزارش خود که به مناسبت سالروز آغاز جنگ علیه یمن منتشر کرده است، افزود: ممکن است ۳۰ هزار کودک یمنی به شدت دچار سوءتغذیه شوند و جان آنان ظرف شش ماه آینده در معرض تهدید قرار گیرد.

همچنین ممکن است شمار کودکان کمتر از ۵ سال  مبتلا به سوء تغذیه در یمن به دو میلیون و ۴۰۰ هزار نفر افزایش یابد و بدین ترتیب تقریبا نیمی از کودکان کمتر از ۵ سال در این کشور را در برخواهد گرفت و در نتیجه شمار افراد مبتلا به سوء تغذیه در یمن ۲۰ درصد افزایش خواهد یافت.

اوضاع بد یمن ممکن است تا آخر سال جاری میلادی منجر به مرگ ۶ هزار و ۶۰۰ کودک زیر پنج سال دیگر شود و بدین ترتیب شمار قربانیان بحران گرسنگی در این کشور ۲۸ درصد افزایش خواهد یافت.

کرونا بر شدت بحران افزود

سازمان ملل متحد در ماه جاری میلادی یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون دلار برای کمک‌های بشردوستانه جمع‌آوری کرد، در حالی که این رقم معادل نیمی از هزینه‌های مورد نیاز این سازمان به منظور مبارزه با گرسنگی است . هزینه‌های مورد نظر سازمان ملل بالغ بر دو میلیارد و ۴۱۰ میلیون دلار برآورده شده است.

یونیسف در گزارش خود هشدار داد که از مبلغ یاد شده اگر تا اواخر ماه اوت ۵۴ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار به خدمات بهداشتی و تغذیه کشور یمن اختصاص نیابد، در آن صورت ۲۳ هزار و ۵۰۰ کودک در این کشور در اثر سوء تغذیه شدید به طور فزاینده در معرض خطر مرگ قرار خواهند گرفت.

تقریبا یک میلیون کودک در یمن مکمل‌های غذایی حیاتی و ویتامین‌های لازم و ضروری را دریافت نمی‌کنند و تقریبا ۵۰۰ هزار مادر باردار در یمن از تغذیه مناسب در دوران شیردهی و پرورش کودکان خود بی‌بهره هستند و همچنین ۱۹ میلیون کودک از امکان دستیابی به امکانات بهداشتی محروم شده‌اند.

یونیسف برای تامین نیازهای بشردوستانه در یمن خواستار دریافت کمک‌های فوری به ارزش ۴۶۱ میلیون دلار شده و همچنین جهت مقابله با شیوع ویروس کرونا در این کشور  ۵۳ میلیون دلار اضافی درخواست کرد.

ویروس کرونا در یمن از اوایل ماه می گذشته شیوع پیدا کرد و تاکنون ۲۷۵ نفر را در این کشور از پا درآورده است و با توجه به ناتوان بودن نهادهای بهداشتی یمن در تشخیص علل و عوامل مرگ و میر در بسیاری از موارد شمار قربانیان کرونا بسیار بیش از آمار اعلام شده در این کشور است.

عربستان همراه با امارات، بحرین، کویت، سودان و مصر از ششم فروردین ۹۴ اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، دریایی و هوایی این کشور به منظور بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی یمن به قدرت کرد.
کشورهای همپیمان عربستان در این جنگ به دنبال مشاهده بی‌نتیجه بودن آن به تدریج خود را از ائتلاف عربی کنار کشیدند و فقط امارات به دلیل داشتن اهداف توسعه‌طلبانه و طمع‌ورزی‌های خاص خود در یمن، به حضور نظامی‌اش در این جنگ تا به امروز ادامه داده است.
این تجاوز نظامی تاکنون جز کشته و زخمی شدن ده‌ها هزار یمنی و همچنین آواره شدن میلیون‌ها تن از شهروندان محروم و ویرانی زیرساخت‌ها و قحطی و گرسنگی و بیماری‌های واگیردار در این کشور، نتیجه‌ای به همراه نداشته است.

عربستان در تجاوز خود علیه یمن از حمایت‌های مستقیم و غیرمستقیم مالی، نظامی، سیاسی، امنیتی و اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی بهره‌مند بوده است.

۱۴۸۷

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha