سورنا ستاری روز شنبه در مراسم راه اندازی مرکز نوآوری رسانه های تصویری و صوتی در ایستگاه نوآوری شریف افزود: دانشگاه ها اگر می خواهند اثرگذار باشند باید منابع مالی خود را از فروش دستاوردهای شرکت های دانش بنیان و دانش فنی خود تامین کنند ، دانشگاهها باید تکیه منابع مالی خود را بر فروش محصولات دانشبنیان و ارتباط با صنعت قرار دهند، دانشگاههای بزرگ دنیا تنها ۱۵ تا ۱۶ درصد از منابع خود را از طریق شهریهها دریافت میکنند.
وی بزرگترین دستاورد این معاونت در هفت سال گذشته ، ایجاد وحدت در شکلگیری فرهنگ دانش بنیان در کشور دانست.
معاون علمی و فناوری رییسجمهوری افزود: امروز همه دستگاه ها ازجمله مجلس، دانشگاه، دولت ، شهرداری در حوزه فناوری و نوآری یک حرف را می زنیم و آن دانش بنیان بودن است، روزهای نخست اینطور نبود، تا این فرهنگ در کشور ایجاد شود بسیار زمان برد اما این کار انجام شد.
ستاری تصریح کرد: در حال حاضر همه میخواهند اقتصاد دانشبنیان در کشور شکل بگیرد؛ این همدلی و وحدت از هر قانونی بالاتر است، اگر قانونی بنویسیم اما فرهنگ آن در کشور نباشد، آن قانون کارایی ندارد.
وی ادامه داد: یک اکوسیستم نوآوری در اطراف دانشگاه شریف در حال شکل گیری است و بسیاری از دانشگاه ها از قبیل امیرکبیر، تربیت مدرس، تهران و در استان ها دانشگاه بوشهر این مدل را پیاده سازی کردند، در این مدل دانشگاهها نباید اعتبارات خود را، تنها از دولت طلب کنند، چرا که منابع دولت کافی نیست و دانشگاهها برای اثرگذاری بیشتر باید علاوه بر همکاری با بخش خصوصی نیازهای خود را از طریق فروش محصولات فناورانه و همکاری با بخش صنعت تامین کنند.
معاون علمی و فناوری رییسجمهوری با بیان این که بارها گفته شد دانشگاهی که نتواند کوچه پشتی خود را اصلاح کند، چگونه میتواند صنعت و کشور را اصلاح کند، افزود: دانشگاه نسل سوم وچهارم، دانشگاهی است که باید قادر باشند تحولات زیادی را در اطراف خود ایجاد کنند، باید در صنعت وجامعه تاثیر گذار باشد.
ستاری به ایجاد پارکها و مراکز نوآوری در کشور اشاره کرد و گفت: پارک دانشگاه شریف از جمله نوپاترین پارکهای کشور است؛ در عین حال که سه سال است مجوز فعالیت دارد ۵۰۰ شرکت در آن مستقر است و ۲۵۰ هکتار طرح توسعهای دارد.
وی یادآور شد: ایده های جدید است که می تواند جامعه را متحول کند.
مرکز نوآوری رسانههای صوت و تصویر امروز با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و عبدالعلی علی عسگری رییس سازمان صدا و سیما در مرکز نوآوری شریف گشایش یافت.
این مرکز گامی دیگر از سوی مرکز نوآوری سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر (ساترا) برای ایجاد تنظیم گری موثر در فضای مجازی کشور است.
مرکز نوآوری رسانههای صوت و تصویر با استقرار استارتاپ ها و شتاب دهنده ها تلاش دارد ارتباط دو سویه با دانش بنیان ها برقرار کند و ظرفیتهای بالقوه مراکز علمی برای حضور فعال در صنعت رسانه های صوت و تصویر فراگیر را بالفعل کند، در حال حاضر ۶ استارت و یک شتاب دهنده و آزمایشگاه نوآوری رسانه در این مرکز مستقر و فعال هستند.
مرکز فناوری های مالکیت فکری یکی دیگر از زیرساخت های مرکز نوآوری صوت و تصویر است، حقوق مالکیت فکری، حلقه مفقوده شکل گیری یک زنجیره قدرتمند در تولید محتوای داخلی است با توجه به سرعت تحولات حوزه فناوری اطلاعات، مواجهه با این فناوری نیز باید با این فناوری صورت گیرد.
این مرکز با هدف حفظ حقوق مالکیت فکری بنیان گذاری شده که ابعاد آن ثبت محتوا و قابلیت استناد زمانی یا فناوری بلاکچین، تشخیص محتوای دارای حقوق مالکیت فکری با استفاده از هوش مصنوعی و تشخیص اصالت اثر با تاکید توسعه تبلیغات است.
نظر شما