مدیر جهاد کشاورزی تربتجام روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: سطح زیرکشت زیره سبز در این شهرستان نسبت به سال گذشته ۲۵۰ هکتار کاهش داشته و میانگین تولید این گیاه دارویی در هر هکتار به ۷۰ کیلو گرم میرسد.
علی ممیزی افزود: مهمترین استفاده از این گیاه، مصارف خوراکی، صنعتی و دارویی است و عواملی همچون فصل کوتاه رشد، نیاز اندک به آب، اشتغال زایی، ارزش افزوده و درآمد مطلوب از ویژگیهای قابل توجه آن برای بهرهبرداران بخش زراعی است.
وی ادامه داد: عدم خرید تضمینی، ثبات نداشتن قیمت و نبود کارگاههای فرآوری و بسته بندی از مهمترین مشکلات حوزه کاشت این محصول در تربتجام است و در حال حاضر فقط ۱۰ درصد محصول تولید شده در شهرستان به مصرف میرسد.
مدیر جهاد کشاورزی تربتجام گفت: تولید زیره سبز در این شهرستان بدون استفاده از کود و سموم شیمیایی است و ۱۰۰ درصد زیره سبز این منطقه سالم است و این محصول از دیرباز به عنوان یک گیاه دارویی مورد استفاده بوده و اسانس آن خاصیت ضد باکتری دارد و در صنایع دارویی، غذایی و آرایشی بکار میرود.
وی افزود: این محصول در این شهرستان افزون بر ۶۴۰ خانوار بهرهبردار دارد و از زمان کاشت تا برداشت زیره سبز در تربتجام در هر هکتار ۳۵ نفرروز مشغول کار میشوند.
ممیزی به کمبود منابع آب در این شهرستان اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به افت منابع آب و کاهش ذخایر زیرزمینی، کشت و توسعه محصولات کم آب طلب یکی از مهمترین برنامههای جهاد کشاورزی این شهرستان است.
تربتجام با ۴۵ هزار کشتزار و تولید سالانه بیش از ۳۰ نوع محصول زراعی و ۲۵ نوع محصول باغی یکی از قطبهای کشاورزی در خراسان رضوی با ۱۱ هزار بهرهبردار در این بخش است.
مرکز شهرستان مرزی و ۱۴۰ هزار نفری تربتجام در ۱۶۷ کیلومتری جنوب شرق مشهد واقع است.
تربتجام از شمال شرق هم مرز با کشور جمهوری ترکمنستان و از مشرق هم مرز با افغانستان است.
نظر شما