گام هلیلان در مسیر محرومیت‌زدایی، رهاورد سفر معاون ریاست جمهوری

ایلام - ایرنا - حرکت شهرستان تازه تاسیس هلیلان در ۹۰ کیلومتری ایلام به عنوان یکی از مناطق محروم و کم برخوردار کشور در مسیر محرومیت زدایی که با ارتقای این بخش به شهرستان توسط دولت تدبیر و امید آغاز شد با سفر معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری شتاب بیشتری گرفت.

روزهای پنجشنبه و جمعه ششم و هفتم تیرماه امسال استان ایلام میزبان هیاتی از نهاد ریاست جمهوری بود.

این هیات به ریاست محمد امید معاون مناطق محروم ریاست جمهوری روز جمعه از طریق فرودگاه شهدای ایلام وارد استان شدند و از شهرستان های بدره و هلیلان بازدید کردند و از نزدیک در جریان مشکلات، ظرفیت ها و نیازهای این مناطق قرار گرفتند.

در نتیجه این سفر علاوه بر اختصاص ۱۵۰ میلیارد تومان برای توسعه اشتغال در مناطق روستایی ایلام، ۱۲ میلیارد تومان اعتبار از طرف معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری به محرومیت زدایی از هلیلان کمک شد.

محمد امید معاون مناطق محروم ریاست جمهوری در قرارگاه بازسازی هلیلان راه حل مشکلات این منطقه را توسعه اشتغال دانست و گفت: یکی از ماموریت های جدی ما کار در راستای ایجاد اشتغال است.

وی تاکید کرد: ما حاضر هستیم ۱۰ برابر سهم استان از منابع ملی تخصیص دهیم و از سهم مرکزی که داریم برای پروژه‌های زیربنایی استان تخصیص دهیم.

رفع مشکلات زیرساختی هلیلان در آینده نزدیک

معاون برنامه‌ریزی و امور زیربنایی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری نیز که در این سفر معاون رییس جمهوری را همراهی می کرد در بازدید از شهرستان هلیلان تاکید کرد: با برنامه‌ریزی دقیق و هماهنگی لازم با استاندار ایلام مشکلات زیرساختی شهرستان تازه تاسیس هلیلان به زودی برطرف می‌شود.

کاوه معراجی اظهار داشت: مهم ترین هدف معاونت مناطق محروم ریاست جمهوری در این بازیدها شناسایی ظرفیت ها و زیرساخت های شهرستان هلیلان به ویژه منطقه زردلان جهت تامین اعتبار و در نهایت تکمیل پروژه‌های مهم در این شهرستان است.

وی افزود: با هماهنگی استاندار ایلام، مقرر شده است کمیته استانی جهت شناسایی طرح و پروژه ها فعال شود و ما نیز در زمینه تامین اعتبار جهت افتتاح طرح ها مساعدت داشته باشیم.

معراجی یادآورشد: در این سفر تمام کاستی ها و مشکلات زیرساختی منطقه زردلان شهرستان هلیلان از جمله راه دسترسی و مشکلات کمبود آب و مسکن مورد بررسی قرار گرفته است که در جهت رفع این مسایل و مشکلات، معاونت مناطق محروم ریاست جمهوری تمام توان خود را بکار خواهد گرفت.

معراجی در این سفر ضمن بازید از ۲ پروژه مهم پمپاژ داجیوند - کهره و راه دسترسی تنگ قیر با پیمانکاران این پروژه‌ها به گفت و گو پرداخت و در جریان پیشرفت فیزیکی، روند کار و مشکلات این پروژه‌ها قرار گرفت.

وی همچنین در بازدید از این ۲ پروژه مهم شهرستان هلیلان ابراز امیدواری کرد: با تامین اعتبار مناسب و همچنین بودجه های شهرستانی، عملیات این پروژه‌ها بدون وقفه ادامه خواهد یافت.

معراجی در ادامه این سفر از زیرساخت روستای بیشی و ورمله منطقه زردلان بازدید کرد و در جریان خواسته ها و مسائل و مشکلات مردم این روستاها قرار گرفت.

معاون برنامه ریزی و امور زیربنایی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری در ادامه با اشاره با آسفالت مسیر دسترسی پیامن و پیازآباد افزود: شاید یک روز با گذر از این مسیر آرزوی آسفالت شدن این جاده را داشتیم اما در حاضر این مشکل با همت مسولان شهرستان و استان برطرف شده است.

توسعه اشتغال روستایی سبب مهاجرت معکوس شده است

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری گفت: با تزریق اعتبار و توسعه اشتغال روستایی نرخ مهاجرت معکوس در روستاها دیده می‌شود.

محمد امید روز جمعه در حاشیه بازدید از زیرساخت پروژه های مختلف روستایی شهرستان بدره استان ایلام اظهار داشت: نظام جمهوری اسلامی در چهار دهه گذشته در روستاهای کشور کارهای بزرگی را در زمینه زیرساخت ها انجام داده است که براساس آمارهایی که امروز در دست است شرایط روستاهای کشور با گذشته قابل مقایسه نیست.

وی با بیان اینکه اعتقاد دولت بر این است که علاوه بر زیرساخت های روستاها باید به زیرساخت های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی آنها توجه شود، افزود: در امتداد مسیری که برای توسعه روستاها در حال انجام است برنامه اصلی معاونت توسعه روستایی، توسعه روستاها با کمک مردم محلی است یعنی استفاده از صندوق های خرد کارآفرینی بسیار مورد تاکید معاونت توسعه روستایی است.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری یادآور شد: اشتغال، پایه و اساس توسعه روستایی است و روستاییان با تولید و اشتغال عجین هستند و تخصیص و جذب اعتبارات طرح اشتغال روستایی می تواند بیکاری روستائیان را کاهش دهد.

ایلام در جذب اعتبارهای روستایی جزو رتبه‌های برتر کشور است

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری گفت: استان ایلام در جذب منابع، اعتبارها و تسهیلات اشتغال روستایی جزو رتبه‌های برتر کشور است.

محمد امید روز شنبه در نشست قرارگاه بازسازی شهرستان هلیلان اظهار داشت: در دو سال گذشته در استان ایلام نزدیک به ۳۰۰ میلیارد تومان از منبع صندوق توسعه ملی کمک شده که ۲۹۲ میلیارد تومان آن در استان ایلام جذب شده است و این استان یکی از استان‌های اول در جذب این اعتبارات بود.

وی اضافه کرد: بر این اساس و با توجه به جذب خوب اعتبارها برای سال جاری نیز از منابع کشور به این استان کمک بیشتری خواهد شد و حدود ۱۵۰ میلیارد تومان بیشتر از سهم تعیین شده به استان ایلام اختصاص می‌یابد.

سهم روستاییان در سبد اشتغال به ۳۰ درصد افزایش یافت

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری گفت: سهم روستاییان در سبد اشتغال کشور سال گذشته به حدود ۳۰ درصد افزایش یافته است.

محمد امید روز شنبه در نشست اعضای شورای برنامه ریزی استان ایلام اظهار داشت: سهم روستاییان در سبد اشتغال کشور طی سال های ۹۴ تا ۹۶ تنها چهار تا پنج درصد بود که در سال ۹۷ به ۲۵ درصد و سال گذشته به ۳۰ درصد افزایش یافت.

وی با اشاره به تخصیص ۱.۵ میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی برای کمک به مناطق محروم و روستایی افزود: ۱۳۵ هزار میلیارد ریال از این محل تاکنون به مناطق محروم کشور تخصیص و هزینه شده است که نقش بسزایی در اشتغال آفرینی و ایجاد کسب و کارهای کوچک و زودبازده داشته است.

استاندار: ۱۵۰ میلیارد تومان برای اشتغال روستایی ایلام سرمایه‌گذاری می‌شود

استاندار ایلام با امیدبخش توصیف کردن سفر معاون مناطق محروم ریاست جمهوری به این استان گفت: مقرر شد ۱۵۰ میلیارد تومان برای اشتغال در مناطق روستایی استان سرمایه گذاری شود.

قاسم سلیمانی دشتکی از جذب اعتبارات قابل توجه برای استان خبر داد و افزود: با پیگیری های به عمل آمده اعتبارات قابل توجهی در بخش های مختلف به ویژه در حوزه روستایی و محرومیت زدایی برای استان جذب شده است.

وی با اشاره به نقش مهم و بی بدیل ایلامیان در دوران دفاع مقدس یادآور شد: در طول ۸ سال جنگ تحمیلی در عمل فضایی برای کار عمرانی و توسعه ای در استان وجود نداشت چراکه در آن زمان مهمترین کار مردم دفاع از کشور بود و از این حیث ایلام رتبه اول ایثارگری در تعداد جانبازان و شهدا را دارد.

استاندار ایلام از نقش تاثیرگذار امروز ایلام گفت و تاکید کرد: به واسطه اربعین حسینی، منابع سرشار خدادادی و ظرفیت های کم نظیر ایلام مورد توجه و ملکه ذهن مسوولان ملی شده است.

وی با اشاره به سفر معاون مناطق محروم ریاست جمهوری این سفر را امیدبخش خواند و گفت: ۳ میلیارد تومان قبلا به هلیلان کمک شد و امروز نیز توافق شد ۱۲ میلیارد تومان دیگر از منابع مختلف معاونت توسعه روستایی به استان کمک شود و در این راستا پروژه ها را لیست کرده و با پیوست ها خدمت وی ابلاغ خواهیم کرد.

استاندار ایلام در ادامه گفت: با رایزنی های انجام شده و با توجه به عملکرد موفق در جذب تسهیلات اشتغالزایی مقرر شد تا ۱۵۰ میلیارد تومان دیگر در این حوزه در نظر گرفته شود.

سلیمانی دشتکی با عنوان اینکه در راستای جلوگیری از استفاده غلط از دامنه کوه ها و جنگل ها خواستار احیای اراضی شیبدار هستیم، تصریح کرد: ۱۰ هزار هکتار زمین های شیب دار را در استان مشخص کرده ایم و هر سال ۲ هزار هکتار آبخیزداری در این اراضی انجام می دهیم و گیاهان مثمر و باغات مناسب را در این اراضی کشت می کنیم.

ارتقای هلیلان کار بزرگ دولت برای رفع محرومیت منطقه است

استاندار ایلام گفت: ارتقای بخش هلیلان به شهرستان به عنوان یکی از محروم‌ترین مناطق کشور کار بزرگ نظام اسلامی و دولت تدبیر و امید برای محرومیت‌زدایی از این منطقه است.

سلیمانی‌دشتکی با بیان اینکه مشکل راه‌های ارتباطی، بهداشت و آب آشامیدنی و اجرای پروژه‌های پمپاژ آب و پتروشیمی هلیلان مهمترین مشکلات و نیازهای این شهرستان هستند، اظهار داشت: تلاش می‌شود با اجرای پرووژه‌های مورد نظر بسیاری از مشکلات شهرستان هلیلان طی یک سال برطرف شود.

وی اضافه کرد: تاکنون برای محرومیت زدایی از این شهرستان ۲۵۳ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است که نیاز است اعتبارات بیشتری در حوزه‌های مختلف برای رفع محرومیت‌های هلیلان اختصاص یابد.

سلیمانی‌دشتکی گفت: برای محرومیت‌زدایی از این منطقه ابتدا مرکز محرومیت‌زدایی سپاه به همراه مرکز باقرالعلوم گام اول را برداشتند و شروع به حرکت‌های جهادی کردند اما عمق محرومیت این منطقه به شکلی بود که اقدامات کافی نبود بنابراین قرارگاه محرومیت‌زدایی شهرستان تشکیل داده شد.

وی افزود: تلاش می‌شود با همکاری معاونت مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری، بنیاد علوی و بنیاد مستضعفان و دیگر ارگان‌ها و نهادهای ملی به همراه دستگاه‌های اجرایی استان مشکلات بسیاری از این منطقه برطرف شود.

وی اظهار داشت: ایجاد زیرساخت‌های اصلی از جمله راه، آبرسانی به روستاها و تکمیل پمپاژها در این شهرستان به منظور آبی کردن زمین‌های زراعی و ایجاد اشتغال، پتروشیمی هلیلان، اجرای طرح‌های هادی و بازسازی منازل مسکونی روستاهای محروم از جمله اقدامات و برنامه‌هایی است که برای محرومیت‌زدایی در این شهرستان در نظر گرفته شده است.

استاندار ایلام از ضعف فیبرنوری، اینترنت و آنتن‌دهی صدا و سیما در مناطق مختلف روستاهای ایلام انتقاد کرد و گفت: مشکلاتی در حوزه زیرساخت‌ها وجود دارد که باید برای رفع آنها به صورت جهادی تلاش شود.

سلیمانی‌دشتکی به مدیران هشدار داد: پیگیر جذب اعتبار از مرکز باشند، مدیران نباید به منابع محدود استان متکی باشند بلکه باید تلاش کنند پیگیر جذب اعتبارها از مرکز باشند.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری روز جمعه ششم تیرماه در راس هیاتی از طریق فرودگاه شهدای ایلام وارد این استان شد.

حضور در نشست کارگروه فرش ایلام، قرارگاه سازندگی هلیلان و شورای برنامه ریزی استان ایلام از دیگر برنامه های سفر ۲ روزه معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری به ایلام است.

شهرستان تازه تاسیس هلیلان با جمعیتی بالغ بر ۲۴ هزار نفر به مرکزیت شهر توحید در ۹۰ کیلومتری ایلام قرار دارد.

بخش هلیلان تا بهمن ماه سال گذشته جزو شهرستان چرداول بود که با مصوبه هیات دولت به عنوان یازدهمین شهرستان در استان ایلام شناخته شد.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری روز جمعه ششم تیرماه در راس هیاتی از طریق فرودگاه شهدای ایلام وارد این استان شد.

حضور در نشست کارگروه فرش ایلام، قرارگاه سازندگی هلیلان و شورای برنامه ریزی استان ایلام از دیگر برنامه های سفر ۲ روزه معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری به ایلام است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha