۲۰ میلیارد ریال برای درمان بیماران تالاسمی چهارمحال و بختیاری هزینه شد

شهرکرد- ایرنا- مدیر درمان تامین اجتماعی چهارمحال و بختیاری گفت: سالانه برای تامین دارو و خدمات بستری برای بیماران تالاسمی زیرپوشش این نهاد ۲۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه می‌شود.

محمود جاوید روز یکشنبه در گفت‌ و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سازمان تامین اجتماعی ۱۲  قلم داروی اختصاصی بیماران تالاسمی را تحت پوشش قرار داده است و خدماتی نظیر سنجش تراکم استخوان، اکوکاردیوگرافی،آزمایشات معمول و سونوگرافی را به این بیماران ارائه می‌دهد.

وی ادامه داد: هزینه‌های داروهای تخصصی مورد تعهد برای درمان بیماری‌های خاص از جمله تالاسمی، پمپ تزریق دیسفرال و وسایل مصرفی ماهیانه تزریق دیسفرال در منزل، تزریق خون در بیماران تالاسمی، تزریق دیسفرال در بیمارستان و منزل مشمول حذف فرانشیز است.

جاوید تصریح کرد: این سازمان در بخش‌های بستری و سرپایی شامل داروهای مورد نیاز و تمامی خدمات پاراکلینیک مورد تعهد را برای بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور بر اساس تعرفه‌های دولتی و به شکل رایگان به بیماران ارائه می‌دهد.

مدیر درمان تامین اجتماعی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه تاکنون ۱۲۹ پرونده برای بیماران تالاسمی تشکیل شده است، اظهار داشت: بیماران تالاسمی جزو بیماران خاص محسوب می‌شوند که سازمان تامین اجتماعی  به صورت ۱۰۰ درصد هزینه‌های درمان این بیماران را پوشش می‌دهد.

به گزارش ایرنا، تالاسمی از جمله بیماری های ژنتیکی است که بر اثر آن هموگلوبین، ساختار طبیعی خود را از دست می دهد و هموگلوبین غیر موثر در بدن تولید می شود که به علت معیوب بودن، قادر به اکسیژن رسانی مطلوب به اعضای بدن نیست. در واقع کمبود کلی هموگلوبین وجود ندارد، بلکه هموگلوبین غیرطبیعی افزایش یافته است.
افرادی که در آنها هموگلوبین به میزان کافی پروتئین آلفا تولید نمی‌کند به «تالاسمی آلفا» مبتلا می‌شوند، چهار گونه تالاسمی آلفا وجود دارد که با توجه به آثار آنها بر بدن از خفیف تا شدید تقسیم‌بندی شده‌اند.
«تالاسمی بتا» نیز در افرادی که هموگلوبین پروتئین بتا کافی تولید نمی‌کند، ایجاد می‌شود. سه گونه تالاسمی بتا وجود دارد که با توجه به آثار آنها در بدن از خفیف تا شدید تقسیم‌بندی می‌شوند، در ایران این نوع تالاسمی شایع‌تر است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha