به گزارش ایرنا فرهاد ابول نژادیان شامگاه شنبه در گفت و گوی ویژه خبری شبکه خوزستان بیان کرد: ۸۰ درصد تختهای بستری بیمارستان های استان اشغال شده و در صورت ضرورت امکان افزایش ظرفیت هست.
وی ادامه داد: تختهای ویژه در استان به طور کامل پر هستند، شهرستان ماهشهر با کمبود تختهای ویژه مواجه شده است، درخواست تامین چند دستگاه ونتیلاتور( دستگاه تنفس مصنوعی) برای بهبهان و ماهشهر را به وزارتخانه دادهایم.
ابول نژادیان بیان کرد: در بخشهای بستری بیماران کرونا شیب ملایم است اما در تختهای مراقبت ویژه کماکان وضعیت بستری پایدار است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز ادامه داد: در جامعه مشاهده میشود که فاصلهگذاری ها خیلی خوب رعایت نمی شود، مردم باید به استفاده کردن از ماسک توجه خاص داشته باشند، حضور نداشتن در اجتماعات بسیار مهم است اما متاسفانه با وجود هشدارهای زیادی که در این مورد داده می شود مراسم عزا و عروسی همچنان در استان برگزار میشود.
ابول نژادیان اظهار داشت: البته بسیاری از شهروندان آگاه هم هشدارها را رعایت میکنند و در خانه میمانند اما جمعیت بالایی از مردم رعایت نمیکنند.
طولانی شدن پیک کرونا در خوزستان
وی گفت: پیک کرونا در استان طولانی شده و باید کمپینهایی برای فرهنگ سازی استفاده از ماسک در خوزستان ایجاد شود.
ابول نژادیان بیان کرد: درتعداد تختهای بیمارستانی و نیروی پرستار با مشکل مواجهیمو در تلاش هستیم که پرستارهایی که شرکتی هستند تبدیل وضعیت شوند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیان کرد: کمتراز هشت نفرپرستاربه صورت داوطلبانه برای کمک به کادر درمان وارد استان شدند.
وی ادامه داد: تنها سه نفر فوق تخصص آی سی یو در استان فعالیت دارند و این کمبود به بخش بهداشت و درمان استان بسیار فشار وارد می کند.
وی با اشاره به اینکه یکصد کودک در استان به کرونا مبتلا شده اند افزود: مواردی ازابتلا و بستری شدن کودکان را در استان داشتیم و یک کودک نیز به دلیل بیماری زمینهای فوت کرده است، این بیماری در کودکان شایع نیست اما در مواردی بروز می کند.
ابول نژادیان بیان کرد: انجام تست تنها معیار تشخیص نیست، قبلا دستورالعمل این بود که اگر یک نفر در خانواده گرفتار کرونا بود باید تمام اعضای خانواده تست دهند اما الان گفته شده که تنها از افرادی که علایم دارند تست گرفته شود.
وی افزود: تعدادی از مردم به دلیل داشتن بیماری زمینه ای باید به بهداشت مراجعه کنند اما به دلیل ترس مراجعه نمیکنند، کادر درمان خسته و فرسوده شده و از مردم خواهش داریم که با رعایت کردن پروتکلهای بهداشتی به کادر درمان کمک کنند.
ارائه دیگر خدمات بهداشت و درمان در کنار کرونا
وی ادامه داد: در کنار رسیدگی به بیماران کرونا سایر خدمات درمانی نیز انجام می شود به عنوان مثال ، در بیمارستان گلستان اهواز ۴۰ تخت آی سی یو جدید در دست ساخت و تهیه است و در بیمارستان امام (ره) اهواز نیز ۴۰ تخت آی سی یو جدید در حال راهاندازی است.
وی افزود: شرایط بهداشتی و درمان در شهرستان حمیدیه مناسب نیست و با توافقی که صورت گرفته با کمک یک خیر یک بیمارستان در این شهرستان احداث خواهد شد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز ادامه داد: آغاز ساخت ان آی سی یو و اتاق عمل در بیمارستان ماهشهر و بخش اورژانس در رامهرمز از دیگر اقدامات در استان است که تا شهریورماه به بهرهبرداری قرار خواهند گرفت.
وی افزود: یک بیمارستان در باغملک با ۹۸ درصد پیشرفت فیزیکی و یک بیمارستان در بهبهان نیز در دست ساخت است که در هفته دولت این تعداد بیمارستان افتتاح خواهند شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی دزفول نیز در ادامه این برنامه بیان کرد: تعداد تختها را در بیمارستان های دزفول بیشتر کردیم و اغلب بیمارستانهای دزفول بیمار کرونایی پذیرش دارند.
یوسف پریدار افزود:با وجود اینکه ۸۵ درصد تخت های بیمارستانهای دزفول به دلیل بیماران بستری کرونا اشغال هستند شرایط بحرانی اعلام شده است.
وی با اشاره به اینکه پنج پروتکل بهداشتی برای مقابله با کرونا باید رعایت شود اظهار داشت: رعایت کردن این پروتکلها جلوی چرخش و افزایش انتشار ویروس را می گیرد ولی اگر یکی از این پروتکل ها را رعایت نکنیم این ویروس منتشر می شود.
وی ادامه داد: شستشوی دست، رعایت بهداشت تنفسی ، ماسک، جلوگیری ازبرگزاری تجمعات و فاصله گذاری فیزیکی پنج پروتکل بهداشتی است که باید رعایت شوند.
پریدار با اشاره به اینکه هیچکدام از فعالیت های عمرانی در کنار رسیدگی به بیماران کرونایی تعطیل نشده است بیان کرد: بزرگترین پروژه دزفول بیمارستان ۴۰۰ تخت خوابی است که ساخت و ساز آن ادامه دارد، چندین خانه بهداشت درمناطقی همچون شوش و اندیکا نیز راه اندازی شده است.
وی با اشاره به کمبود نیروی آی سی یو در استان گفت: تا کنون هیچ نیروی انسانی آی سی یو به استان از سوی وزارتخانه به استان اختصاص داده نشده است.
هدر دادن منابع با کاهش محدودیتها
رییس دانشگاه علوم پزشکی دزفول بیان کرد: خوزستان در شاخص گرفتن آزمایش کرونا به نسبت جمعیت پیشرو است و در بیماریابی بسیار خوب عمل کرده است اما در این شرایط که اعمال محدودیت ها به زیر ۲۰ درصد کاهش یافته است،بیماریابی هدردادن منابع است.
مراجعه ۱۰ تا ۱۵ درصد بیماران کرونا با علائم گوارشی
پریدار افزود: ۱۰ تا ۱۵ درصد بیماران کرونایی با علایم گوارشی مراجعه می کنند البته خیلی از افراد به دلیل خوردن داروهای مختلف دچار مشکلات گوارشی میشوند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی دزفول بیان کرد: اطفال علایم نشان نمی دهند اما می توانند ناقل این بیماری باشند ، آمارابتلا در گروه سنی جوان بالا است، جوانان با انتقال این بیماری به افراد پیر باعث از بین رفتن این گروه سنی در جامعه می شوند.
در یک ماه اخیر وضعیت ابتلا به کرونا در خوزستان بسیار افزایش یافته به گونه ای که دانشگاه علوم پزشکی اهواز از ستاد ملی مقابله با کرونا درخواست اعمال محدودیت های جدید را داده است، در حال حاضر وضعیت استان قرمز است.
در چند روز اخیر آمار خوزستان در ابتلا به کرونا از سوی دانشگاه علوم پزشکی اهواز اعلام نمی شود.
نظر شما