۸ تیر ۱۳۹۹، ۱۱:۱۵
کد خبر: 83836530
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نیمی از اهدا کنندگان خون ۳۱ تا ۴۵ ساله هستند

۸ تیر ۱۳۹۹، ۱۱:۱۵
کد خبر: 83836530
نیمی از اهدا کنندگان خون ۳۱ تا ۴۵ ساله هستند

تهران - ایرنا - سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: ۵۰ درصد اهدا کنندگان خون در کشور بین ۳۱ تا ۴۵ سالگی، ۲۴ درصد بین سنین ۴۶ تا ۶۰ سالگی، سه درصد بین ۲۰ تا ۱۸ سالگی و ۲۳ درصد بین ۲۱ تا ۳۰ سالگی هستند.

بشیر حاجی بیگی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: ۳۴ درصد از خون های اهدایی کشور O مثبت و فقط یک درصد از خون های اهدایی دارای گروه AB منفی قرار دارد.

وی ادامه داد: در سه ماهه ابتدایی سال جاری ۵۶۲ هزار نفر برای برای اهدای خون به مراکز انتقال خون سراسر کشور مراجعه کردند که ۱۱۸ هزار و ۱۰۰ نفر از آنها از اهدای خون معاف شدند و ۴۴۴ هزار واحد خون کامل از اهدا کنندگان دریافت شد.

سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: در سه ماهه ابتدایی امسال ۷۵۵ هزار و ۳۷۸ واحد خون و فرآورده های آن شامل گلبول قرمز فشرده، پلاکت، و پلاسما در مراکز درمانی و بیمارستانی کشور توزیع شد که نزدیک به ۲۱ درصد آن در بیمارستان های استان تهران به مصرف رسید.
وی افزود: طی سه ماه اول امسال ۶۷ هزار و ۳۹۹ نفر از اهدا کنندگان برای اولین بار به مراکز انتقال خون مراجعه کردند و در این سه ماه ۲۲ هزار و ۸۰۷ نفر از بانوان خون خود را اهدا کردند که بر این اساس شاخص اهدای بانوان به ۵.۲ درصد رسید.
حاجی بیگی خاطر نشان کرد: در این سه ماه بانوان استان های خراسان جنوبی ۸.۹ درصد، سیستان و بلوچستان با ۸.۶ دهم درصد و بانوان خراسان شمالی با هشت درصد بیش از سایر استان ها از اهدای خون استقبال کردند.
وی ادامه داد: این گزارش حاکیست شاخص اهدای خون بانوان در این سه ماه نسبت به مدت مشابه سال قبل یک درصد افزایش داشت و از ۴.۱ درصد در سال ۹۸ به ۵.۲ درصد در سه ماهه اول سال ۹۹ رسیده است.
سخنگوی سازمان انتقال خون افزود: در همین مدت شاخص اهدای مستمر(با سابقه حداقل دو بار اهدای خون در سال) کشور نیز ۵۶.۶ درصد بود و استان های سمنان با ۷۵ درصد، همدان با ۷۰ درصد و یزد با ۶۶ درصد بیشترین میزان اهدای خون مستمر را در کشور داشتند.
وی خاطر نشان کرد: طی سه ماه نخست سالجاری استان های قم، البرز، تهران و مرکزی بیشترین مشارکت را در شبکه ملی خون رسانی کشور (ارسال خون به سایر استان های نیازمند به خون در کشور) داشتند و در این مدت  در استان های خراسان شمالی و بوشهر شاهد رشد اهدای خون نسبت به مدت مشابه سال قبل بودیم و اهدای مستمر در استان های گیلان با ۱۰ درصد رشد و آذربایجان شرقی با ۴ درصد با رشد رو به رو بود.

حاجی بیگی گفت: در حالیکه امروز ۷۰ کشور به اهدای خون پولی و جایگزین وابسته هستند، ایران از سال ۲۰۰۷ به اهدای خون ۱۰۰ درصد داوطلبانه دست یافت و نخستین کشور در منطقه بود که این دستاورد را کسب کرد و باید توجه کرد که امروز با گسترش فعالیت شبکه ملی خون رسانی کشور، توزیع عادلانه خون سالم و فرآورده‌های آن دستاورد بزرگی است.

وی افزود: با ایجاد شبکه ملی خون رسانی در کشور  نیاز مبرم به تامین خون در هر جای کشور به آسانی قابل رفع است و امروز عدالت در کیفیت و کمیت تامین خون و فرآورده‌های آن را در کشور شاهد هستیم، به طوری که کیفیت خون‌های اهدایی در تهران هیچ تفاوتی با دورافتاده‌ترین نقاط کشور ندارد.

سخنگوی سازمان انتقال خون در خصوص ضرورت اهدای خون تصریح کرد: خون سالم، نجات دهنده زندگی است و همه روزه، در سراسر جهان بسیاری از افراد به خون و فرآورده های خونی نیاز دارند، به طوری که از هر سه نفر در دنیا، یک نفر در طول زندگی به تزریق خون و فرآورده های خونی احتیاج پیدا می کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha